HABERLER>POLİTİKA
6 Mart 2019 Çarşamba - 10:47

Soyer'den Tire'de tarım mesajları: İzmir'de yaptılar oldu diyecekler!

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’den başlayıp tüm Türkiye’ye yayılacak yeni bir hayat tahayyülünün heyecanını büyütmeye devam ediyor. Üretmek, ürettiğini adil olarak paylaşmak ve hep birlikte kazanmanın mümkün olduğunu söyleyen, tarihi boyunca ilklerin öncüsü olan İzmir’in bu kez de ortak bir başarı hikâyesine öncülük edeceğini vurgulayan Tunç Soyer, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Tire’de de coşku ve heyecanla karşılandı.

Soyer den Tire de tarım mesajları: İzmir de yaptılar oldu diyecekler!

Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret ettikten sonra, Tire halkıyla bir araya gelen Soyer, Tire Ticaret Odası, CHP Tire İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Tire İlçe Başkanlığı’na da giderek, İzmir vizyonunu anlattı. “Üretimimizi büyütebilirsek, o zaman refahı da büyüteceğiz. Yaratacağımız refah Türkiye’ye şunu dedirtecek: İzmir’de yaptılar, oldu. Biz, Türkiye’ye öncülük yapacağız” dedi.

“HEM ÜRETİCİMİZİN KAZANMASINI SAĞLAYACAĞIZ, HEM TÜKETİCİYİ SAĞLIKLI, İYİ ÜRÜNLERLE BULUŞTURACAĞIZ”
Tire’de ilk durak Tire Süt Kooperatifi oldu. Millet İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Salih Atakan Duran’ın da eşlik ettiği toplantıda Tunç Soyer, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve kooperatif üyeleriyle bir araya geldi. Soyer, “Bu topraklar dünyanın en bereketli toprakları ve biz bu toprakların potansiyelini gereğince harekete geçiremiyoruz. Bunu değiştirmek mümkün. Aziz Kocaoğlu’nun önemli destekleriyle Tire’de sizlerin başardığınız ve Nisan’dan sonra daha da ileri götüreceğimiz şeyi, bütün Türkiye’ye örnek olarak göstereceğiz. Bize moral veriyorsunuz. Bu gücü, sizden alıyoruz. Biz de size güç vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kooperatif ziyaretinin ardından Tire meydanında halkla buluşan Soyer’e, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Halil Çulhaoğlu, Millet İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Salih Atakan Duran, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu, CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç de eşlik etti. “Belediye başkanı olarak yola çıkarken iki hedefim vardı: Birincisi refahı adil paylaştırmak, ikincisi refahı büyütmek” diyerek sözlerine başlayan Tunç Soyer, tarım alanında refahın nasıl artırılacağını, Seferihisar’dan örnek vererek açıkladı: “Seferihisar’da uyguladığımız tarım politikasının ana başlıkları vardı. Birinci olarak ‘Üretici, ürettiğini satabilmeli’ dedik. Sadece ürettiğini satması koşuluyla, işgaliye ve harç almayacağımızı söyledik. Böylece hem üreticimizin kazanmasını sağlayacağız, hem tüketiciyi sağlıklı, iyi ürünlerle buluşturacağız. İkincisi, kooperatif konusu. Dünya, bunu keşfetti. Finlandiya’da süt üreticilerinin yüzde 97’si tek bir kooperatifinin üyesi. Hollanda’da kesme çiçek ihracatçılarının yüzde 98’e yakını yine tek bir kooperatifin üyesi. Fransa’da şarap üreticilerinin, İtalya’da peynircilerin, İspanya’daki narenciye üreticilerinin tamamı bir kooperatifin üyesi. Üçüncü konu, ürünü işlemek. Tarım ürününü mutlaka işlemek ve sanayi ürününe dönüştürmek gerekiyor. Seferihisar’da mandalinanın pestilinden lokumuna kadar her şeyini yapıyoruz. Ayrıca dilimleyip kurutuyor ve ihraç ediyoruz.”

SOYER 'TARIM PROJELERİ'Nİ AÇIKLIYOR: İKİNCİ CEMRE ÖDEMİŞ'TE!

“SİZ ÜRETECEKSİNİZ, BEN DE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ÖNÜNÜZÜ AÇACAĞIM”

Soyer, “Şimdi biz bunu büyüteceğiz. Daha da ötesine geçip, ihracat yapacağız” dedi: “Dünyanın en güzel, sağlıklı ürünlerini niye ihraç etmeyelim? Siz üreteceksiniz, ben de belediye başkanı olarak önünüzü açacağım. Bu toprakların kıymetini bileceğiz, üreteceğiz. Ve sonunda şunu duymak istiyorum: Bir çocuk babasına desin ki: ‘Baba, ben de senin gibi çiftçi olmak istiyorum.’ Bunu dedirteceğiz. Türkiye’de tarım politikaları iflas etti. Şöyle bir örnek veriliyor: Yollar, köprüler özelleştiriliyor, domates, soğan devletleştiriliyor. Tuhaf değil mi? Tuhaf. Biz kol kola verirsek, üretimimizi büyütebilirsek o zaman refahı da büyüteceğiz.”

Soyer Tire’de yaptığı görüşmelerde tüm Tire halkımı 9 Mart’ta Ödemiş Meydanı’nda gerçekleşecek İkinci Cemre buluşmasına davet etti. Soyer bu buluşmada tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili projelerini sunacak.

 
İzmirli ailenin acı hikayesi: Aynı adı verdikleri oğullarıyla teselli arıyorlar
 
Başkan İnce: Güzelbahçelilerin ekmeğini büyüteceğiz
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman 7 Mart 2019 Perşembe 08:36

Sallama siz Haburun,açılımın,Oslonun,Ankaraya asılan kürdistan bayrağının ,sayın Öcalanın izahını vermeden ne hesabı soruyosunuz.Bu ülkede Fetullah ve PKK dan şikayet edicek en son zihniyet sizin zihniyetiniz.İstanbul da insanlar dandik yağmurdan sele kapılıp öldü.

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 6 Mart 2019 Çarşamba 23:05

Ülkede satılmadık fabrika özelleştirilmedik devlet kurumu bırakmayanlar fuarı özelliştiricem diyen adamı peşkeş çekmekle suçluyor. vay anasını arkadaş. dolar gene 5.42 gördü adamın derdi soyer.

Yorumu oyla      4      5  
Sallama 6 Mart 2019 Çarşamba 17:42

Sen önce hdpkk ile ne karşılığında ittifak yaptın onu anlat İzmirliye. Seferihisarlı olarak İzmirlilere sesleniyorum gelin görün halimizi. Sokaklarımızı, vahşi yapılaşma ne hale getirdi ilçemizi. Kaldırımlarda yuruyebikecek misiniz? Sahilde Reis bölgesinde satılan yerleri görün. Bu adıyla sanıyla SOYAR. Demedi demeyin. Saat kulesine bari sahip çıkın.... Gelmeden Fuarı satandan herşeyi bekleyin. Hdpkk ya İzmir büyükşehir Belediyesi''nin hangi kurumunu peşkeş çektiniz?

Yorumu oyla      9      10  
Bu kadar net 6 Mart 2019 Çarşamba 11:20

Oy vermezseniz size niye hizmet edeyim. 27 yıldır kime oy verdiyseniz hizmeti ondan isteyin. Bu kadar net. Tamam mı? Mersin büyükşehir belediye başkanı ve aynı zamanda CHP adayı Lütfü Savaş köylülere verdiği cevap... Millet vekili Atila Kaya yıl burada eleştirenler duydular mı,? İzlediler mi? Ülkemizde siyaset ne için yapıldığını bilmeyenlerin yaşadığı şehir İzmir. Kendi belediye başkanın köylülere böyle hitap ediyor sonra İktidarı eleştiriyoruz İzmir''e neden hizmet etmiyor diye."""Oy vermiyosanız size niye hizmet edeyim ki?""" İktidar partisine oy verirseniz hizmet alırsın. Eğer hizmete ihtiyacın varsa. Not: Ülkemizde siyasetin kuralı bu. A veya B partisi fark etmiyor. Büyükşehir veyahut ilçe de fark etmiyor. Her yerde aynı kural işliyor....

Yorumu oyla      8      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat: Çiğ süt fiyatları üreticiyi perişan etti
CHP’li Polat, süt üreticilerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Süt ...
CHP Bornova adayı İduğ'dan coşkulu açılış
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ’un açılışını gerçekleştirdiği ...
CHP'li Sertel: Milletimiz kötü söze sandıkta cevap verecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Yerel ...
 
Zeybekci'den Soyer ile canlı yayına açık kapı
AK Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Habertürk'te Veyis ...
CHP adayı Sandal: Bayraklı'da sandıkları patlatacağız!
Yüzde 60 oy hedefiyle yola çıkan CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar ...
CHP Konak adayı Batur'a Göztepe taraftarlarından destek
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
 
İYİ Parti İzmir'de toplu istifa!
İYİ Parti Dikili İlçe Başkanı Altan Aktup, bazı yönetim kurulu üyeleriyle ...
AK Parti Adayı Zeybekci: İlçe statlarından yanayım
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, taraftarların ...
Erdoğan'dan aylık 388 TL'ye ev müjdesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da TOKİ toplu açılış töreninde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva