HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Eylül 2022 Pazartesi - 09:03

Soyer'den eleştirilere yanıt: Fatih Sultan Mehmet ile Vahdettin bir mi?

9 Eylül kutlamalarındaki konuşmasına gelen eleştirilere yanıt gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Fatih Sultan Mehmet Han ile Vahdettin bir mi? Bir kurşun sıkmadan teslim etmiş. Mustafa Kemal Atatürk için idam fermanları çıkarmış, suikastlar düzenlemiş ve hayran olduğu İngilizlerin teknelerine binip kaçmışlar. Siz bunu atalarımız ile bir tutabilir misiniz?” dedi.

Soyer den eleştirilere yanıt: Fatih Sultan Mehmet ile Vahdettin bir mi?

EGEDESONSÖZ -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya’nın sunduğu programa konuk oldu.

Başkan Soyer, 9 Eylül etkinliklerinden kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

KUTUPLAŞTIRDILAR, BİZ DE BU EĞLENCEYİ GERİ VERMEK İSTEDİK
100’üncü yıl kutlamaları için aylardır çalıştıklarını vurgulayan Soyer, “Ben daha büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna talipken, ‘Cumhuriyet’in 100’ncü yılını kutlamak bize nasip olacak, çok büyük coşku ile kutlayacağız’ diyordum. Göreve gelir gelmez bununla ilgili çalışmalara başladık. 9 Eylül’ün arkasında aylarca çalışma var. Çünkü bu hız çağında bazı şeyler kayboluyor. Geçmişimizi unuttuğumuzda sürdürülebilir bir gelecek üretmeniz mümkün değil. Ancak onları bilir ve unutmazsanız iyi bir gelecek sağlarsınız. Birinci amacımız buydu. Bir diğeri de insanların neşesini çaldılar, kutuplaştırdılar. Biz de bu eğlenceyi geri vermek istedik. 100'üncü yıl kutlaması ve hafızasının yenilenmesi, görsel bir şölen isteğimiz vardı, bunlar birleşince milyonlar meydana aktı” ifadelerini kullandı.

OSMANLI’YA KARŞI OLMAMIZ MÜMKÜN OLABİLİR Mİ?
9 Eylül kutlamalarındaki söylemlerine gelen eleştirilere yanıt veren Soyer, “Nutuk’un birinci sayfasında diyor… Osmanlı, Selçuklu bizim atamız. Ancak Vahdettin ile Fatih Sultan Mehmet Han bir mi? Vahdettin ki Çanakkale geçilmez diyen, binlerce insan canını feda ettiği vatanı bir kurşun sıkmadan teslim etmiş. Mustafa Kemal Atatürk için idam fermanları çıkarmış, suikastlar düzenlemiş ve hayran olduğu İngilizlerin teknelerine binip kaçmışlar. Siz bunu atalarımız ile bir tutabilir misiniz? Bu vatan hainliği değilse nedir? Ülkeyi emperyalistlere teslim etmek, Mustafa Kemal Atatürk için idam fermanları çıkarmak vatan hainliği değilse nedir? Biz bu gerçekleri söylemeliyiz ve paylaşacağız. Eğer milletimizi seviyorsak bunları ayırmak zorundayız. Osmanlı hepimizin atası... İzmir'in en görkemli dönemleri Osmanlı döneminde yaşanmış. Bizim Osmanlı'ya karşı olmamız mümkün olabilir mi? Atalarımıza olan saygı niye birilerinin tekelinde olsun. Elbette sahip çıkarız” diye konuştu.

MİLLET BU TUZAĞA DÜŞMEDİ
Eleştirilerin amacının vatandaşı bölmek olduğunu belirten Soyer, “Biz çok gururluyuz. İzmirli olmanın onurunu yaşıyoruz. Ancak bizim o gün yaptığımız konuşmada içeriğinde de çok temel bir mesele var. Uyanık ol ey milletim, ey İzmirliler. 100 yıl sonra yine emperyalistlerin saldırıları ile karşı karşıya kalabilir ve yine ülkemizi savunmak zorunda kalabiliriz. Emin olun yine ilk kurşun ve son kurşun İzmir’den atılacaktır. Biz barışı savunmak zorundayız. Biz barışı sonuna kadar savunacağız. Ancak bir emperyalist saldırı olursa ilk biz savaşacağız. Biz Yunan’ın ismini bile ağzımıza almamışız. Bunu neden yapıyorlar? Bu kutuplaştırma, ayrıştırma siyaseti, barış söyleminden bile toplumu ayrıştırma nasıl bir şey biliyor musunuz? Böl-yönet bazı yöneticilerin kolayına geliyor. Çok seslilik zor olduğu için barış sözcüğünden bile ayrıştırma yapmaya çalışıyorlar. Bu millet o tuzaklara düşmedi. 9 Eylül kutlamaları buna çok güzel örnek” dedi.

Çarpıcı bir değerlendirmede de bulunan Soyer, “Tarihi bilmek çok önemli. Tarihi bilmezseniz Vahdettin ve Damat Ferit'i kahraman ilan edebiliyorsunuz…" diye konuştu.

 
Aileler arasında 'kalaşnikoflu' savaş!
 
İzmir'de sıcaklıklar yeniden yükseliyor!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdi 12 Eylül 2022 Pazartesi 18:34

Osmanlı son zamanlarda zaten çökmüştü işgal altındaydı. ALLAH bize Mustafa Kemali gönderdi küllerimizden yeniden doğduk. Ona sonsuz minnettarız.

Yorumu oyla      2      3  
zagor 12 Eylül 2022 Pazartesi 17:00

tunc soyeri bende begenmem ama dogruya dogru. Görev süresi bitmeden Narlidere Metrosu acilacak, cigli tramvayi acilacak ve buca metrosunda en az %20 yi bulur. biz ne otoyollar, metrolar , hizli trenler duyduk coktan yapilmis olmasi gereken. begenmememk baska inkar etmek baska. Vicdanli olalim biraz.

Yorumu oyla      2      3  
Otogar metro ne oldu? 12 Eylül 2022 Pazartesi 12:52

Metro konusunda belediye eleştirip, hükümete tek laf etmemek nasıl bir akıl tutulmasıdır? Narlıdere Metrosu büyük oranda bitti. Yaklaşık 14 km tünel kazısı 2,5 yıl gibi bir sürede kazıldı. Ray döşeme de bitti veya bitme noktasında. İstasyonlar da bittiğinde açılır. Açılışa sayılı günler var. Buca'da da inşaat başladı. Çiğli'de de tramvay çok hızlı bir şekilde yapılıyor. Bu ekonomik koşullarda daha ne yapılsın! Sadece Çiğli Tramvayı'na alınan araçların bedeli 700 milyon TL. Bakanlığın otogar metroya ayırdığı bütçe 3 bin TL. O paraya doğru düzgün telefon yok.

Yorumu oyla      6      3  
tuna 12 Eylül 2022 Pazartesi 11:55

tunç soyer tam bir şovmen yine izmirin sorunları bambaşka bir tarafta kaldı ve gundemi bambaska yöne çekti, söz verdiği görev süresi bitmeden körfez yüzülecekti, narlıdere metrosu devreye alınacaktı, buca metrosu insaatı başlayacakı, koku çözümü zaten iki sene sonra dedi, trafik sorunları vs vs hepsini unutturdu gundem oldu bos tartısmalar bu adam gerçek bir şovmen

Yorumu oyla      4      11  
Cevap var mı? 12 Eylül 2022 Pazartesi 10:18

Cumhuriyet reklam arası mı? İki ayyaş kimdir? 9 Eylül için barış afişlerine tepki gösterenler, neden İsmail Kahraman hakkında tek kelime etmediler? Ülke şu an işgal edilse ve mevcut hükümet sessiz kalsa bunun adı ne olur? Ülken işgal ediliyor, sen ülkeden kaçıyorsun. Bunun adı nedir? Ülken işgal edilirken, ülkeyi kurtarmak üzere yola çıkanlara engel çıkarmanın adı nedir? 2 gündür Osmanlı'ya hakaret edildi, bunlar Yunan artığı diyenler ya okuduğunu anlamıyor ya da duyduğunu anlamıyor. Sanki Tunç Soyer Osmanlı Devleti'ne karşı bir şeyler demiş gibi bir algı yaratılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'den Soyer'e destek mesajı!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 9 Eylül kutlamalarında ...
Tarihi sergi Karşıyaka'da kapılarını açtı!
Karşıyaka’nın kültür ve sanat kenti kimliğini güçlendirmek için çalışmalar ...
Seferihisar'ın işgalden kurtuluşunun 100. yılı kutlandı
İzmir'in Seferihisar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl ...
 
İzmir LoL Türkiye Büyük Finali’ne ev sahipliği yaptı
91. İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl yine oyun dünyasının önemli etkinliklerine ...
Can Gox: İzmir Fuarı’nda olmak dizlerimi titretti
91. İzmir Enternasyonal Fuarı Rock&Rap sahnesinde, dün akşam, kendine ...
Başkan Gümrükçü 'tarihi gün' dedi... Homa Dalyanı'nda deniz sefası
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uzun süredir titizlikle sürdürdüğü ...
 
Bornova'da toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi
Bornova Belediyesi 305 çocuk için toplu sünnet şöleni düzenledi. Bornova’da ...
Bayraklı’da hareketlilik körfeze taşacak
Bayraklı Belediyesi, yeni ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi, bisiklet ...
100. yıla özel 'İzmir Türküleri' albümü çıktı
İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı anısına hazırlanan “İzmir Türküleri” albümü ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva