HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ekim 2022 Cumartesi - 18:53

Soyer'den ekonomi eleştirisi ve sandık göndermesi: Çok az kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “100’üncü Yılında Türkiye Cumhuriyeti” söyleşisinde milli mücadele dönemi ve cumhuriyetin kuruluşunda İzmir’in üstlendiği role değinerek “Bunun üstesinden geleceğiz. Hepimizin güler yüzle, birbirimize sarılarak yaşayacağımız bir memleketi kurmaya çok az kaldı” dedi.

Soyer den ekonomi eleştirisi ve sandık göndermesi: Çok az kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle Fuar İzmir’deki İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP) kapsamında düzenlenen “100’üncü Yılında Türkiye Cumhuriyeti” söyleşisine katıldı. Gazeteciler Murat Ağırel, Timur Soykan ve Aytunç Erkin’in yer aldığı söyleşide konuşan Başkan Tunç Soyer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı.

İktisat Kongresi’ne doğru
Milli mücadele döneminde ve genç cumhuriyetin kuruluşunda İzmir’in üstlendiği role değinen Başkan Soyer, Şubat 2023’te İzmir’de düzenlenecek İktisat Kongresi’nin öneminden söz etti. Soyer, “1923’te yine İzmir’de düzenlenen İktisat Kongresi’nde Atatürk ‘Arkadaşlar sizler doğrudan milletimizi oluşturan halk sınıflarının içinden geliyorsunuz. Sizin söyleyeceğiniz sözler doğrudan doğruya halkın dilinden söylenmiş gibi kabul olunur’ diyor. Düşünün 1923! İktisat Kongresi. Anadolu’nun her yerinden gelmiş delegelere Atatürk böyle hitap ediyor. Başından beri halkın sesine kulak veren bir liderden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.
Tam bağımsızlık vurgusu
Başkan Soyer ekonomik kriz ve pandemide kendi kendine yeten bir ekonomi olmanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayarak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş stratejisinde de kuruluş stratejisinde de tam bağımsızlık yani dışarıya muhtaç olmamak, kendi gücüyle büyüyüp serpilmek, ayakta durmak var. Bugün böyle miyiz? Maalesef değiliz. Samanı, gübreyi, her şeyi ithal eder noktaya geldik. O eskiden kendi kendine yeten bir ekonomiyken bugün tamamen dışa bağımlı hale geldik. Ama bu bir kader değil. Bu değişebilir. Cesur olmamız lazım, umudumuzu kaybetmememiz lazım. Atalarımız biz huzurla yaşayalım diye yalın ayak ölüme gitmiş. Bizim yaşadığımız ne ki! Bunun üstesinden geleceğiz. Göreceksiniz hepimizin güler yüzle birbirimize sarılarak yaşayacağımız bir memleketi kurmaya çok az kaldı” diye konuştu.

Ağırel: Cumhuriyetin felsefesi tam bağımsızlıktır
Aytunç Erkin konuşmasında Cumhuriyet’in kazanımlarına ve yaklaşan 100’üncü yıl dönümüne değindi. İzmirlilerin Cumhuriyet ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e verdiği öneme değinen Erkin, ayrıca Türkiye’nin bir siyasi değişimin arifesinde olduğunu vurguladı.
Konuşmasında Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının ortaya koyduğu vizyona dikkat çeken Timur Soykan ise kalkınma ve eğitim hamleleri, kadın hakları, laiklik ve kültür devriminin topluma kattığı değerler başta olmak üzere pek çok alanda hayata geçirilen çalışmalardan örnekler sundu. “Cumhuriyetin bir felsefesi var ve bunun adı da tam bağımsızlıktır” diyerek sözlerine başlayan Murat Ağırel de 99 yıllık süreçte izlenen yol haritasına ilişkin konuştu. Cumhuriyet’e zaman zaman saldırılar olduğunu da söyleyen Ağırel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öyle bir temel atmış ki ne yaparlarsa yapsınlar boş” ifadelerini kullandı.

 
Altay bayram etti!
 
Bayram hediyesi... TOGG banttan indi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beydağ'da Cumhuriyetin 99. Yıl dönümü coşkusu
Beydağ’da, Cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıl dönümü, Atatürk Anıtı’nda ...
İzmir dünya izci başkenti oldu
İzmir, Uluslararası Gilwell İzci Gönüllüleri, Dünya Bağımsız İzci Organizasyonu ...
29 Ekim Bergama'da coşku ile kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda ...
 
Torbalı’da Cumhuriyet coşkuyla kutlanıyor
Torbalı’da Cumhuriyetin 99. yılı kapsamında kutlamalar coşkuyla başladı. ...
Başkan Çerçioğlu, 29 Ekim sergisini açtı!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Karşıyaka’da 29 Ekim coşkusu yaşandı
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in ...
 
İzmir Kitap Fuarı'na yoğun ilgi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından ...
Menderes’te coşku dolu 29 Ekim!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi ...
Başkan Soyer'den İktisat Kongresi mesajı: Büyük bir gurur
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “O Gün ve Bugün 1923'ün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva