HABERLER>GÜNCEL
8 Kasım 2021 Pazartesi - 16:19

Somasporlu Melih'in öldüğü kazanın tanığı: Ölüme terk edilmişlerdi

İzmir'de Somasporlu futbolcu Melih Vardar'ın (27) hayatını kaybettiği kazayla ilgili sanık Ahmet Birol Aydınhan (53) ve şikayetçi-şüpheli Semih Vardar (31), hakim karşısına çıktı. Vardar kardeşlere yardım eden tanıklardan Levent Özyenginer, "Arabayla yaralıların üzerinden geçmememiz mucizeydi. Adeta ölüme terk edilmişlerdi" dedi.

Somasporlu Melih in öldüğü kazanın tanığı: Ölüme terk edilmişlerdi

Urla ilçesinde 14 Ağustos 2020'de Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan yönetimindeki otomobil, TFF 3'üncü Lig 3'üncü gruptaki Somaspor'da forma giyen futbolcu Melih Vardar ile ağabeyi Semih Vardar'ın bulunduğu elektrikli motosiklete çarptı. Kazada elektrikli motosikleti kullanan Semih Vardar yaralandı, Melih Vardar yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmanın genişletilmesi üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda Aydınhan'ın, kazaya tam ve asli kusurlu olarak neden olduğu belirtildi. Rapor sonrası tutuklanan Aydınhan, 1 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kazayla ilgili hazırlanan iddianame, İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, soruşturma kapsamında istenen bilirkişi raporunda Semih Vardar'ın kusurlu olmadığı, otomobil sürücüsü Aydınhan'ın ise tam ve asli kusurlu olduğu aktarıldı. Kazanın ardından Aydınhan ve Semih Vardar'dan alınan kan örneklerinde, iki tarafın da 1.00 promil seviyesinin üzerinde alkollü oldukları belirlendi. Aydınhan ve Semih Vardar hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma' suçunda 2 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarını istendi.



'KAZADAN SONRASINI HATIRLAMIYORUM'
Davanın ilk duruşması bugün İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya tutuksuz sanık Ahmet Birol Aydınhan, şikayetçi-tutuksuz sanık Semih Vardar, taraf avukatları ve Vardar ailesi katıldı. Mahkeme başkanı, ilk olarak Semih Vardar'a söz verdi. Vardar, güvenli bir şekilde seyrederken Aydınhan'ın kendilerine çarptığını söyledi. Vardar, "Tarlamızda biraz alkol almıştık, sonra sigara almak için akaryakıt istasyonuna gittik. Sigara aldıktan sonra yemek yemek için yeniden yola çıktık. Sağ şeridin en sağında güvenli bir şekilde 20-30 kilometre hızla giderken arkadan bir şey çarptı. Sonrasını hatırlamıyorum. Üzerime atılı suçlamaları da kabul etmiyorum" dedi.

'BENİ HASTANEDE ŞOKA GİRMİŞ ŞEKİLDE BULDULAR'
Vardar'ın ardından mahkeme başkanı bu kez diğer sanık Ahmet Birol Aydınhan'a söz verdi. Savunmasına çok üzgün olduğunu belirterek başlayan Aydınhan, "Kaza gecesi, Urla Esnaf Odası'nın bir programındaydım, bir kadeh rakı içtim. Programda personel ile ilgili bir sorun yaşadım. Binadan çıkıp aracıma bindim. Bir süre gittikten sonra işletme müdürüm ile konuyu konuşmak için sağa çektim. Bir süre sonra işletme müdürü de aracıyla bulunduğum yere geldi. Onunla konuyu konuştuktan sonra evime gitmek için yeniden yola çıktım. Hızım 60 kilometre civarındayken ve sol şeritte ilerlerken bir ses duydum. Aracın sağ ön tarafından gelmişti. Ne olduğunu anlayamadım. Evime gitmek için sola dönmem gerekirken neye çarptığıma bakmak için sağa saptım. O sırada benim biraz arkamdan gelen işletme müdürüm arayarak, 'Kazayı siz mi yaptınız?' diye sordu. Ciddi bir kaza olduğunu öğrenince şoka girmişim. İşletme müdürünü tekrar arayıp 'beni hastaneden alın' demişim. Beni hastanenin içinde, ellerim başımda ve bir direğin çevresinde dönerken bulmuşlar. Sonra karakola gidip, teslim oldum. Görüntülerde benim yaptığım açıktır" dedi.

Vardar ailesi avukatı Umut Köroğlu'nun, "Kazayı nasıl yaptığınızı anlamadığınızı söylüyorsunuz. Ancak arabanızın ön camı patlamış, kaput havaya kalkmış, farları kırılmış. Alkolden dolayı sızmış olabilir misiniz?' şeklindeki soruya Aydınhan, "Mümkün değil. Olay anında kendimdeydim. Aracımda da bu hasarlar meydana gelmedi" cevabını verdi.

DURUŞMA DA TANIKLAR DİNLENDİ
Duruşmada tanıklar da dinlendi. Kazada yaralılara müdahale edenlerden Levent Özyenginer, "Kavşağa doğru giderken önümdeki kırmızı araba aniden sol şeride kırdı. Ben de önüne bir şey çıktığını düşünüp refleksle sol şeride geçtim. Sonra yaklaşık 10 metre aralıklarla 2 yaralıyı ve 70-80 metre sonra da elektrikli motosikleti devrilmiş şekilde gördük. Yaralıların üzerinden geçmememiz mucizeydi. Ölüme terk edilmişlerdi. Hemen yardımlarına koştuk" dedi.

Tanık olarak dinlenen Selin Özyenginer de, "Önümüzdeki araç birden şerit değiştirince eşim de refleks olarak sola geçti. Yaralıları gördük. Elektrikli motosiklet oldukça uzaktaydı. Sanki başkası oraya bırakmış gibiydi" diye konuştu.

Tanıklardan Ozan İncekaş ise, "Yakıt almak için akaryakıt istasyonundaydım. Bir sürtünme sesi duydum. Kafamı çevirdiğimde beyaz renkli bir aracın hızla gittiğini gördüm. Olay yerine yaklaştığımda elektrikli motosikleti yan yatmış vaziyette buldum. Beyaz renkli aracın ön camı patlamış ve kaputu da kalkmıştı. Olay yerinde simaen tanıdığım biri, kazayı balkondan gördüğünü söyledi" ifadelerini kullandı.

'KAZAYI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞTI'
Tanıkların dinlenmesinin ardından Aydınhan'ın avukatları, Semih Vardar'ın da kusurlu olduğunu ve müvekkillerinin adli kontrol şartlarının hafifletilmesi talebinde bulundu. Vardar ailesinin avukatı Umut Köroğlu ise Aydınhan'ın sanayiye gidip aracını tamir ettirip, kazayı örtbas etmeye çalıştığını savundu. Konuşmaların ardından mahkeme başkanı, Aydınhan'ın adli kontrol şartlarının hafifletilmesi talebini reddederken, kazayı balkonundan gördüğünü söylediği öne sürülen kişinin ve diğer tanıkların dinlenmesini karar vererek duruşmayı erteledi.

 
Dev asteroit Dünya’ya yaklaşıyor
 
Yasa dışı avlananlara 96 bin 628 lira ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan Pamuk hakkında soruşturma
Yazar Orhan Pamuk hakkında, "Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türk bayrağına ...
'Zehirli tavuk' katliamı! 9 kedi ve 2 köpek öldü
Hatay'da, 9 kedi ve 2 köpeğin zehirli tavukla öldürüldüğü iddia edildi. ...
Kültürpark planları yeniden mecliste
Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu yeniden İzmir ...
 
İstanbul’da İzmir krizi... 'Bizim burada ne işimiz var?'
İstanbul Bakırköy Belediyesi’nde başlayan grevle ilgili tartışmalar sürerken ...
İç çamaşırlarını bulamayan kadın kameraları izleyince şok oldu!
Bursa'daki bir mahallede balkona iç çamaşırlarını asan genç bir kadın, ...
Çevik Bir Meydanı'nın 'ismi değişsin' çağrısı
Buca Çevik Bir Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının ...
 
Yıkım ekibine benzin bidonuyla direndi: Yakarım kendimi!
Jandarma, Menderes’e bağlı Çamönü mahallesinde kaçak inşa ettiği iki katlı ...
Boşandığı karısına gözdağı için kızını vurdu!
Konya'da annesinin çalıştığı kafede oturan 14 yaşındaki kızı, babasının ...
5 bin yıl önce Menemen!
5 bin yıl önce Menemen!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva