HABERLER>EGE
17 Şubat 2016 Çarşamba - 13:38

Soma davasında madenciden duygulandıran ifade

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı davaya, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, devam edildi.

Soma davasında madenciden duygulandıran ifade

Duruşmada ifade veren İsa Sakın, faciadan sonra tarama çalışması yaptığı ocakta baygınlık geçirdiğini, ayrıca tehlikeli olduğu için belli bölgelerin barajlandığını anlattı. Sanık avukatı Yusuf Koçyiğit'in, ocağa bilirkişi heyetinin tüm ekiplerden önce girememesini eleştirmesi üzerine, söz alan duruşma savcısı Oğuz Köktan, "Girenler bayılmış, tehlikeli olduğu için ocak kapatılmış, heyetin girmemesi neden eleştiriliyor anlamıyorum?" dedi. Koçyiğit'in bu yöndeki sözlerini sürdürmeye çalıştığı sırada salonda bulunan aileler, tepki gösterdi.

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia ardından 'Olası kastla öldürme', 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma', 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçlarından 301 kez, 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan toplam 46 sanığın yargılanmasına, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Somalı iççilerin aileleri, polisin arama noktasından geçip duruşmayı izlemek üzere salona girdi. 

AVUKATLAR YİNE BİLİRKİŞİLERİ ELEŞTİRİLDİ 
Aralarında soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın da bulunduğu 6 tutuklu sanığın yerini almasından sonda duruşma yoklamayla geçildi. Duruşmadan hemen önce Can Gürkan'ın avukatı Kadir Çekin'le, kendisine ayrılan bölgede, kısa görüşme yaptığı gözlendi. Geçen 25 Aralık'ta, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan maden mühendisleri Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık, yine tutukluların hemen arkasında tutuksuz sanıklar için ayrılan bölümde, duruşmayı takip etti. Duruşmada ilk olarak, emniyet ustası İsa Sakın, tanık olarak dinlendi. Baraj yapımı gibi işlerde çalıştığını söyleyen İsa Sakın, olay günü evde uyuduğu sırada eşinin kendisini uyandırıp yangını haber verdiğini, sonrasında kurtarma çalışmalarına katılmak üzere ocağa gittiğini anlattı. Ocağın belli bir bölgesine kadar gittikten sonra orada bulunan arkadaşlarının cesetlerini sedyelere alıp yukarı çıkardığını ifade eden Sakın, şöyle dedi:

"S panosunun son ayaklarına kadar gittik. Gece yarısına kadar çalıştım. Sonra yorulunca izin isteyip yukarı çıktım. İki gün ailemin de izin vermemesi üzerine ocağa gitmedim. Sonra tekrar gittim. Kurtarma çalışmalarında görev aldım. Bu zamanda bile, ocağın bazı bölgelerinde yangın vardı. Tavandan düşen kamalar yanıyordu. İkinci tahrik motorunun bulunduğu bölgede yangın vardı. Bantların üzerlerine yanmıştı. Tavanda çökmeler vardı, büyüklü küçüklü taşlar, düşmüştü. Çok fazla ilerleyemedik tehlikeli olduğu için. Ben bir süre bayılmışım. Gözlerimi açtığım zaman revirdeydim." 

İsa Sakın, o günden sonra ocağın içindeki belli bölgelerine güvenlik gerekçesiyle barajlama yapıp kül bastıklarını, en son bilirkişi heyetinin incelemesi için geçen Ocak ayında açtıklarını da aktardı.

Söz alan sanık avukatlarından Yusuf Koçyiğit, İsa Sakın'a sorularını yönetti ve kendisinin girmesine rağmen ilk bilirkişi heyetinin, olay yerlerine neden gitmediğini sorup bu yönde eleştiride bulundu. Yargılama bolunca, sessiz ve sakin duruşuyla dikkat çeken duruşma savcısı Oğuz Köktan, söz alırken, "Girenler bayılmış, tehlikeli olduğu için ocak kapatılmış, heyetin girmemesi neden eleştiriliyor anlamıyorum?" dedi. Yusuf Koçyiğit'in bu yöndeki sözlerini sürdürmek istemesine bu kez salondaki aileler tepki gösterdi. Mağdur ailelerin avukatları da, itirazda bulundu. Araya giren Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, bu yöndeki ifadelerin artık, yersiz olduğunu ve kendisinin de bulunduğu bilirkişi heyetinin inceleme yaptığını hatırlattı.(dha)

 
Aranan hükümlü Germencik'te yakalandı
 
Kılıçdaroğlu: Saddam rejiminde bile olmazdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aranan hükümlü Germencik'te yakalandı
Germencik'te 11 ayrı suçtan hakkında 22 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ...
Tekstil işçisinin acı sonu
Denizli'nin Çameli İlçesi'nde tekstil işçisi 23 yaşındaki Fahri Balhan, av tüfeğiyle intihar etti. 
Çobanların güvencesi Kangal köpekleri
Denizli'nin bazı ilçelerinde hızla artan yaban domuzu popülasyonunu kontrol ...
 
Çobansız mahallede yolda kapılı önlem
Marmaris'in kırsal mahallesi Taşlıca'da anayol üzerindeki sürgülü demir kapıyı görenler şaşırıyor. 
Kafa kafaya çarpıştılar: 1 ölü, 2 yaralı
Muğla'nın Milas İlçesi'nde, 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. 
Uşak'ta 919 parça tarihi eser ele geçirildi
Uşak'ta bir eve jandarma tarafından yapılan baskında, 919 parça tarihi ...
 
İmamın ayakkabısını çalan dede yakalandı!
Kütahya'da görev yaptığı camide ayakkabısı çalınan imam Ahmet Aydın, güvenlik ...
16 yıldır dünyayı dolaşan aile Bodrum'da!
Arjantinli Zapp ailesi, 2000 yılında 1928 model otomobiliyle çıktığı yolculukta ...
Aslı Baş davasında aileden iddia: 'İlk savcı 17 ay...'
Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde, 6 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva