HABERLER>GÜNCEL
24 Haziran 2021 Perşembe - 12:57

Sivil toplumdan 'Yarımada' ültimatomu: Soyer’e ‘sözünüzü tutun’ çağrısı!

İzmir Kent Konseyleri Birliği, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve sivil toplum işbirliği ile düzenlenen  “Yarımada’ya Sahip Çık Çalıştayı”nın sonuç bildirisi açıklandı. Çeşme’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmak istenen Mega Proje’nin eleştirildiği bildirge ile ilgili yapılan basın toplantısında konuşan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilçe belediye başkanlarının seçim öncesi verdikleri sözleri tutmalarını istedi.

Sivil toplumdan  Yarımada  ültimatomu: Soyer’e ‘sözünüzü tutun’ çağrısı!

EGEDESONSÖZ- Çeşme’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından planlama çalışması devan eden Mega Proje’ye ilişkin olarak İzmir’deki sivil toplum örgütleri “Yarımada’ya Sahip Çık Çalıştayı” düzenledi.

Çalıştayın sonuç bildirgesi ve raporu İzmir Mimarlık Merkezi’nde yapılan basın toplantısında kamuoyuna duyuruldu.

ÇEŞME PROJESİ İZMİR’İN KANAL İSTANBUL PROJESİDİR
İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Özlem Duvan Temizel, Çeşme Projesi’nin talan projesi olduğunu belirterek, “Çeşme Turizm Planı olarak sunulan proje bilimsel dayanaktan yoksun, kamu ve doğa yararına aykırıdır. Kalkınma ve turizmin gelişmesi adı altında bize sunulan proje, İzmir halkını yoksullaştıracak, nefes alma alanlarını elinden alacak, sermaye sahiplerinin elinde köleleştirecektir. Bu sadece bir doğa yıkımı değil aynı zamanda kentimizin ve tüm ülkenin doğal zenginliklerini bir avuç sermaye sahibine kurban eden; sosyal adalet, çevresel adalet gibi temel yaşam ilkelerine aykırı bir turizm planı olarak, kamunun alanlarını ve kaynaklarını kısa vadeli rant politikalarının hizmetine sunmaktır. Çeşme Projesi’nin ekolojik talan projesidir, “Çeşme Projesi İzmir’in Kanal İstanbul’udur. Türkiye’nin  her köşesinde yürütülen ekolojik talan projelerinin en büyüklerinden birisi Çeşme Projesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Çeşme Projesi İzmir’in Kanal İstanbul’udur. İzmir İçin, yaşam hakkımız, geleceğimiz, yaşam alanlarımız için, Çeşme Projesine dur diyeceğiz” diye konuştu.

Toplantıda söz alan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, “Talan siyasetine karşı dik duracağız. Bu sadece Çeşme Projesi için değil  kentin her alanına geçerlidir. İnciraltı, Kültürpark süreci de var. Her kim ki onurlu bir şekilde talana karşı durursa onun yanındayız. Yarım konuşmak bizim işimiz değil. Çeşme’ye dair yıllar önce hazırlanmış olan stratejik plan var. İKK olarak hazırladığımız rapor var. Bunun dışında ne büyükşehir, ne ilçe belediye ne de bakanlık tarafından hazırlanmış belge yok. Yasa üzerinde yürümek gerekiyor” dedi.

BU PROJELER HIRSTAN ÇILDIRMIŞ OLANLARIN PROJESİDİR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilçe belediye başkanlarına çağrıda bulunan “İzmir’in 20 yıldır yürüyen bir iktidarı var. Yüzde 50’lerle iktidar olan bir partiye rağmen İzmir’de farklı bir parti yerelde iktidar.  Bunun nedenini yerelde iktidar olan partinin de anlaması gerekiyor. Bunun tek nedeni; bu kentin kendi yaşam alanlarını, kendi yaşam biçimini savunmasıydı. Bugün gecenin 12’sinde müziğin kesilmesin ilk tepki koyan yer İzmir ise bu kentin demokratik yapısıyla, bu kente göçle gelen, kentteki tüm insanların bu alanlara sahip çıkmasıyla gerçekleşmiştir. İktidardaki partide bunu iyi anlaması gerek, bu İzmirlilerin kendi yaşama alanını savunmasıdır. Bugün bu proje ile talan edilmek istenen alanlar her hafta sonu emekçilerin tatillerini geçirdiği alanlardır. İzmir’deki emekçilerden çalınan alanlardır buralar. İzmirlilerden çalınan bir projedir bu proje. Kentte iktidar olan partinin de anlaması gerekiyor. Oy aldığı kitlenin kim olduğunu bilmesi gerekiyor. İzmir’de zenginler kenti gibi algı yaratılmıştı ama bu alan İzmir’deki emekçilerin kullandığı alandır. Çeşme, Urla, Seferihisar, Selçuk bu kentlerde iktidara olanlar da oy aldığı kitlenin kim olduğunu bilerek hareket etmesi gerekiyor.  Emekten halktan yana duruşlarını bekliyoruz. Seçilirken verdikleri sözlerini unutmadık. Tunç Soyer’in ve diğer ilçe başkanlarının sözlerini biliyoruz. Hem iktidarın, hem Soyer’in sözlerinin takipçisiyiz. ‘Çeşme’de bir proje yok niye itiraz edeceğiz demişti’ ama çalıştaya elinde bir rapor ile gelmişti. Elindeki rapor yarımada ile yapılan ilk rapordu. İKK ile bizim hazırladığımız raporda bu rapordu.  Bu kentte siyaset yapanlar bu doğruyu göremeyecek noktalardaysa bir çalıştay daha yapmamız gerekiyor. Kentin tüm siyasetçilerin, karar verecilerinin net bir duruşuna ihtiyacı var. Bu projeler hırstan çıldırmış olanların projesidir” dedi.

 
Altaylı Leandro Kappel'e çifte kanca
 
İzmir Müze Müdürlüğü’nde vurgun iddiası!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Harun 24 Haziran 2021 Perşembe 14:30

BU işler danışıklı dönüşlü. Ekibe bakınca Bu İşte Zeynep ALTIOK hanımefendinin parmağı var.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hrant Dink davasında FETÖ ele başı için karar
Hrant Dink cinayeti davasında dosyası ayrılan FETÖ elebaşı Gülen ve 11 ...
Bakan Akar'dan Kabil Havalimanı açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'nın Kabil Havalimanı'nın güvenliğini ...
Emekli olup ders veren öğretmenler için karar!
Emekli olduğu halde ücret karşılığında ders vermeye devam eden öğretmenlerin ...
 
ODTÜ'den çarpıcı müsilaj araştırması!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ODTÜ ile yürüttüğü MARMOD Projesi'nde ...
50 günde bin 633 sürücüye ceza yazdı, görevden alındı!
Trabzon'da 50 günde bin 633 sürücüye 'emniyet şeridi ihlali'nden ceza ...
Beddua gözaltısı... 'Sadece Allah belanızı versin dedim'
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, denetim sırasında durdurulan otomobildeki ...
 
Sezgin Baran Korkmaz: Yeni Zarrab olmayacağım!
Geçtiğimiz günlerde yakalanan ve tutuklanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ...
30 Haziran ‘koruyucu aile günü’ olarak kutlanacak
30 Haziran 'Koruyucu Aile Günü' ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buca'ya cezaevi müjdesi... Süreç tamamlandı!
Buca Ceza ve İnfaz Kurumu’nun taşınması ile ilgili süreçte sona gelindi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva