HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2015 Çarşamba - 21:29

Sındır'dan Kocaoğlu'na yanıt: Hakkımda soruşturma istedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nın Ege TV’de katıldığı bir programda CHP İzmir Milletvekili ve Bornova eski Başkanı Kamil Okyay Sındır’a yönelik ifade ettiği için "Bornova'da belediye başkanlığını yapamadı" sözlerine yanıt geldi. Sındır Ege TV’de katıldığı programda ‘‘Mart 2014'den hemen önce bir üniversite tarafından yapılan bir anket var elimde. ‘‘Bornova'da ‘mevcut başkanı başarılı buluyor musunuz?" sorusuna yüzde 64 ‘evet’ cevabı alınıyor. "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Aziz Kocaoğlu yeniden aday olursa oy verir misiniz?" sorusuna yüzde 57 ‘evet’ deniyor. Benim için bu rakamlar önemli’’ dedi. Sındır ayrıca Kocaoğlu’nun kendisi hakkında soruşturma açılmasını istediğini söyledi.

Sındır dan Kocaoğlu na yanıt: Hakkımda soruşturma istedi

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili ve Bornova Belediyesi Eski Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kendisi için "Bornova'da belediye başkanlığını yapamadı" diyen Aziz Kocaoğlu'na yanıt verdi.  Ege TV yayınına katılan Sındır şu açıklamaları yaptı:
 
KUMPAS YOK
"Kongre ılımlı bir ortamda geçti.  Kongre tartışmaları orada kalmalıydı. Alaattin Bey'in kolunu kaldırdık 'İl başkanımız' dedik. Kol kola yürüme düşüncemizi gösterdik. Süreç geride kaldı, tartışılması hoş değil. Kongrede konuşma düşüncesinde değildim. Tuncay Özkan'ın da Tacettin Bayır'ın da konuşma isteği yoktu. Aziz Bey kürsüye çıkınca tansiyon yükseldi. Kumpasla alakası yok. Vekillerin kamu gücü yok. Biz sadece ricacı olabiliriz. Ben delegeleri aramadım. Beni arayanlar oldu. 'Sizi seçtik niye partiyi sahipsiz bıraktınız' dediler. Vekillerin en doğal hakkıdır bir partili olarak en iyisi en doğrusu için görüş bildirmek. Karar delegenindir. Aziz Bey kendisi üzerinden bir algıya kapılmış. Böyle bir şey asla yok. Kürsü konuşması da o rahatsızlığının dışa vurumu. Ben de kürsüye çıktım. Toparlayıcı birleştirici bir konuşma yaptım.

KOCAOĞLU’NDAN ZEHİR ZEMBEREK KONGRE MESAJLARI!

OPERASYON YAPILDI
Bu partide çok şey görebilirsiniz. Parti MYK'sının aldığı bir karar var, 'Bornova adayımız Kamil Okyay Sındır' diye. PM'de bir ara verildiğinde Genel Başkanımızı ikna ederek bazı isimlerde değişiklik yapıldı. Bir operasyon yapıldı. Aziz Bey benim belediye başkanlığıma dayandırmaya çalışıyor kongreyi. Kendisinin daha önce canlı yayında 'Kamil Okyay Sındır'ı istemedim" ifadesi var. 
 
ESAS OLAN HALKIN TERAZİSİDİR
Kocaoğlu’nun benimle ilgili kongre sonrası kullandığı ifadelere üzüldüm. Kentin partinizin size sahip çıktığını görüyorsunuz. Halkın terazisi en doğru terazidir. Kişisel düşünceler çıkara dayalıdır.  Mart 2014'den hemen önce bir üniversite tarafından yapılan bir anket var elimde. ‘‘Bornova'da ‘mevcut başkanı başarılı buluyor musunuz?’ sorusuna yüzde 64 evet cevabı veriliyor. "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Aziz Kocaoğlu yeniden aday olursa oy verir misiniz?" sorusuna yüzde 57 ‘evet’ deniyor. Benim için bu rakamlar önemli. Esas olan terazi halkın terazisidir.
 
BÜTÇE ARTTI
Sırrı Bey bana 2009 sonu itibariyle 14 milyon parayla devretti. Bu 14 milyonun 8 milyonu emanette olan paraydı. Yapı denetim firmaları var. İnşaat yapılıyor. Yapı denetim görev yaptıkça belediyeden gidiyor. Belediye bütçesinde gözüküyor ama kullanılmıyor. Hiç önemli değil...20-30 olsun. Bir yıldan bir yıla nakit devri varsa yazık bir paradır hizmet üretilmemiştir. Belediyeler borç yapar. Dışarıdan iş alırsınız hizmet üretirsiniz kentin ihtiyaçlarını karşılarsınız. Ben üniversitede ders veriyorum. Ekonomi nedir iyi bilirim. Esas olan bütçede gerçekleşme oranıdır. Ben 2014'de devrettiğimde 225 milyonluk bütçe devrettim. Ben sınırlı bir bütçeyi iki buçuk kat arttırdım.
                                                                                                            
AZİZ BEY "KATKI KOYALIM" DEDİ
Doğanlar Stadı ihalesi Bornova'ya aittir. İhaleyi yaptıktan sonra kentte stat problemi vardı. Aziz Bey "katkı koyalım" dedi. Ben talep etmedim, ‘tamam’ dedim. Altındağ Spor Salonu'nun da ihalesine ve yapımına başladım. Ödemeler yapıldı  Aziz Bey benim için "Doğrudur dürüsttür ama belediyeyi yönetemedi" dedi. Evet dürüstüm. Yetimin bir kuruş hakkını ne ben boğazımdan geçirdim ne de başkasının boğazından geçirttim.
 
HAKKIMDA SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTEDİ
Aziz Bey saygı duyduğum bir parti büyüğümdür. Bir kere insani olarak saygı duyarım. Tanıdığımdan bugüne kadar kendisini rencide eden bir söz kullanmadım. Kendisiyle ilgili gördüğüm yanlışlar olmasına rağmen sustum. Benim hakkımda soruşturma açılmasını bile istedi. Aziz Bey'in doğruluğuna dürüstlüğüne inanıyorum. Belediye başkanının takdiri bana düşmez. Takdiri halk yapar. Ben de halkın takdirini ortaya koydum. Önseçime girdim. Vekil adayı oldum, seçildim. Başkanlığımın takdiri seçmendir, örgütümdür.

 
Selendi Davası'nda 38 sanığa ceza
 
İki gencin ölümü üniversiteyi yasa boğdu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 24 Aralık 2015 Perşembe 14:17

Dediklerine aynen katılıyorum.

Yorumu oyla      14      6  
ERCÜMENT ŞAHİNDE 24 Aralık 2015 Perşembe 11:36

KAMİL OKTAY SINDIRIDESTEKLİYORUZ.AZİZ KOCAOGLUNU KINIYORUZ

Yorumu oyla      27      13  
BAY X 24 Aralık 2015 Perşembe 11:32

Aziz Kocaoğlu BAŞARISIZ Belediye Başkanı dır.Hele Yüksel ÇAKMUR İle Mukayese Bile Edilemez.

Yorumu oyla      27      14  
24 Aralık 2015 Perşembe 00:16

Adamsın

Yorumu oyla      29      10  
Nurettin 23 Aralık 2015 Çarşamba 23:28

Bu adamı seviyorum, kim ne derse desin !

Yorumu oyla      28      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! CHP’de liste resmileşti: İşte yönetim, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri
Seçim kurulu kota gözetilerek ve itirazlar karara bağlanılarak hazırlanan ...
Lavrov’la görüşen Demirtaş: Moskova ziyareti…
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey ...
Davutoğlu tura çıkıyor: Bütün partiler ‘evet’ dedi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, bütçe, reformlar ve içtüzükle ...
 
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na sert sözler!
Erdoğan, ''Bu zatın, eskiden beri şahsıma yönelik terbiyesizliğini de, ...
Bahçeli'ye son muhalefet: Beyaz çoraplar!
Kurultay isteyen muhaliflerin Facebook ve Twitter'dan başlattıkları "Beyaz ...
CHP İzmir’de gençlerin kongresi öncesi 2 kritik gelişme
Eski Başkan Sarıküse adaylığını açıklarken, mevcut Başkan Evsel seçimden ...
 
AK Partili Kalkan’dan enerji mesajları!
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın ev sahipliğinde düzenlenen ...
CHP'li Altıok'tan çok sert Kubilay çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Devrim Şehidi Kubilay’ın anma törenlerine ...
Bozdağ’dan Gülen mesajları: Türkiye'ye gelsin…
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesinden CHP'li ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva