HABERLER>EKONOMİ
18 Mart 2022 Cuma - 12:13

Shoexpo'da metaverse deneyimi!

Fuarİzmir'de 26 ülkeden 200 kadar markanın ürünlerini sergilediği İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'na (Shoexpo İzmir) katılan bir ayakkabı üreticisi, metaverse evreninde açtığı teşhir salonunda sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle 650 modelini tanıttı.

Shoexpo da metaverse deneyimi!

İzmir'de düzenlenen ayakkabı ve çanta fuarında bir firmanın metaverse evreninde açtığı teşhir salonu ilgi gördü.

Fuarİzmir'de 26 ülkeden 200 kadar markanın ürünlerini sergilediği İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'na (Shoexpo İzmir) katılan bir ayakkabı üreticisi, metaverse evreninde açtığı teşhir salonunda sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle 650 modelini tanıttı.

Stantta ayakkabı modellerini inceleyen ziyaretçiler, VR gözlük takarak metaverse ortamındaki salonda sergilenen modellere ilişkin de bilgi alma fırsatı buldu.

"Sektörümüz hareketleniyor"
Şirket ortağı Ali Yağcı, AA muhabirine, 30 yıldır ayakkabı sektöründe faaliyet gösterdiklerini, 11 yıldır da ihracata yoğunlaştıklarını söyledi.

Satışlarının tamamına yakınının yurt dışına yönelik olduğunu belirten Yağcı, Avrupa ve Afrika ülkelerine 15 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını dile getirdi.

Yağcı, Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerinin azalmasıyla ayakkabı talebinin artmaya başladığını, salgın sürecinde fuar ve iş ziyaretleri yapamadıklarını, yurt dışındaki müşterilere ulaşmakta çok zorlandıklarını anlattı.

Ulaşım ve zaman probleminin ticareti kısıtlaması nedeniyle sanal seçeneklerin ön plana çıktığına dikkati çeken Yağcı, şöyle konuştu:

"Ayakkabı üreticisi olarak bizim de bu dünyada bir şeyler yapmamız gerekiyordu. O yüzden metaverse evrenine girmek istedik. Şu an showroomumuzu oluşturduk. Fuarda ilk tanıtımımızı yaptık. Ürünleri görebilmek için sanal gerçeklik gözlüklerine ihtiyaç var. Uygulama üzerinde metaverse evrendeki showroomumuzda her ürünü inceleyebiliyorsunuz. Mağazamız 300 metrekare. Asıl işimiz toptan olduğu için showroom olarak tasarladık, perakende satış şimdilik yok. Burada 650 ürünümüz var. VR gözlüğü takıp mağazaya girdiğinizde satış temsilcisi de orada oluyor. Müşteri ve temsilcinin konuşmasını, hareketlerini izleyebiliyoruz. Gerçek görünüşümüzü oraya yükleyip gerçekliği artırabiliyoruz. Orada ürünü seçip inceleyebiliyorsunuz."

Metaverse evrendeki teşhir salonuna gösterilen ilgiden memnun olduklarını, markalarını dünya çapında duyurmaya odaklandıklarını dile getiren Yağcı, "Bildiğimiz kadarıyla metaverse evrende Türkiye'den ayakkabı firması olarak ilkiz." dedi.

Türk tasarımcılara övgü
Öte yandan, İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, ABD'li ünlü şarkıcılar Lady Gaga ve Fergie'ye ayakkabı tasarlayan Kobi Levi'yi de ağırladı.

Türk ayakkabı firmaları ve tasarımcılarıyla bir araya gelen Levi, AA muhabirine, Kovid-19 salgınının tasarımlara da yansıdığını, günlerini evde geçiren insanların artık evlerindeki rahatlığı öne çıkardıklarını söyledi.

Bu dönemde mağaza yerine internet satışlarının ağırlık kazandığını kaydeden Levi, "Tasarım hayattır. Hayatımız pandemi oldu, tasarımlar da bu yönde oldu. Pandemide hayatımıza maskeler girdi. Hem ayakkabı hem de çanta olarak maskeden ilham aldığım tasarımlar yaptım." diye konuştu.

Türk ayakkabı ve ayakkabı tasarımlarının dünyada önemli bir yere sahip olduğunu belirten Levi, şunları ifade etti:

"ABD'de çok önemli bir ayakkabı fuarında hangi ilgi çeken ayakkabının altına baksam Türkiye'de yapıldığı ve tasarımcısının da Türk olduğunu gördüm. Türkiye ve Türk tasarımcılar sanat ve tasarım konusunda çok öndeler."

İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 19 Mart Cumartesi günü sona erecek.

 
EPDK'dan, EPGİS'e dava: Fiyatlar etkileniyor!
 
Mahkemeden maske kararı: Kanunda yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOBİ'ler için üst limit artırıldı
250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı veya mali ...
DSİ'den İzmir'e 19 yılda 187 tesis
İçme suyu başta olmak üzere sulama, taşkın koruma ve tarla içi geliştirme ...
Resmi Gazete'de yayınlandı: Yurt dışına çıkış harcı arttı
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 2021 yılında 50 TL olarak satılan yurt ...
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Para Politikası ...
Piyasalarda gözler faiz kararında
Yurt içi piyasalarda bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ...
Şeker karaborsaya düştü!
İzmir Şekerciler, Pastacılar ve Yufkacılar Esnaf Odası Başkanı İhsan Esen, ...
 
FED 3 yıl sonra ilk kez faiz artırdı!
ABD Merkez Bankası (Fed), faizi 25 baz puan artırarak 0,25-0,50 aralığına ...
İzmir’de Ramazan pidesi ne kadar olacak?
İzmir Fırıncılar Odası, 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak Ramazan ayı ...
Bakan Nebati: Enflasyon yazdan itibaren düşecek
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Cannes'da GYODER Uluslararası Yatırımcı ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva