HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
7 Nisan 2010 Çarşamba - 00:00

Sezen Amerika’’yı büyülemeye devam ediyor

Bir dizi konser için Amerika Birleşik Devletleri’’nde bulunan Sezen Aksu, New York'ta dünyaca ünlü "Carnegie Hall" salonunda muhteşem bir konser verdi. ’

Sezen Amerika’’yı büyülemeye devam ediyor



NEW YORK - Sezen Aksu, ünlü besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu ve Atakoğlu'nun yönetimindeki orkestra eşliğinde, Carnegie Hall'in yaklaşık 3 bin kişilik ''Isaac Stern Auditorium'' salonunun tıklım tıklım dolu olduğu konserde, hayranlarını 2,5 saat boyunca unutulmaz şarkılarıyla coşturdu, esprileriyle de sık sık güldürdü.
 
Sahneye önce açık krem rengi, ardından siyah olmak üzere iki şık gece elbisesiyle çıkan Sezen, konsere Fahir Atakoğlu'nun bestesi "Lal" şarkısıyla başladı. Aksu, Onno Tunç'un besteleri "Geri Dön" ve "Sen Ağlama" parçalarını söylerken tüm dinleyenler kendisine bir ağızdan eşlik etti. Şarkıcı, 1996 yılında bir uçak kazasında yaşamını yitiren Onno Tunç'u konser sırasında zaman zaman andı ve onunla paylaştıkları anılardan söz etti.
 
Aksu'nun konserde söylediği "Alaturka", "Şinanay", "Hadi Bakalım Kolay Gelsin", "Rakkas" gibi hızlı şarkılarında tüm dinleyenler alkışlarla tempo tuttu ve eşlik etti. Aksu neşeli şarkılarının yanı sıra "El Gibi", "İstanbul İstanbul Olalı", "Kalbim Ege'de" gibi çok sevilen duygulu parçalarını da hayranları için seslendirdi.
 
Aksu'nun sahneye şarkı söylemek için çağırdığı vokalisti Nurcan Eren de Aksu'nun "Gel Gel Sarışınım Gel" adlı parçasını söyledi ve büyük alkış aldı.
 
Konser sırasında hayranlarının büyük sevgi gösterisinde bulundukları Aksu ile dinleyenleri arasında tüm gece esprilerle karışık sıcak bir diyalog yaşandı. Aksu dinleyicilerine "beraber yaşadıkları bu güzel yol arkadaşlığı ve aralarındaki derin ve insani ilişki için binlerce kez teşekkür etmek istediğini'' belirtti ve "Allah'ın kendisine bunu nasip etmesinden" dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
 
Zaman zaman esprilerinde Türkiye'de yaşanan "açılım sürecine" de göndermelerde bulunan Sezen Aksu, Romanlarla ilgili olarak "Hiçbir veri yok elimizde bir insanı başka bir insandan üstün tutmak için" dedi. Aksu'nun bu sözleri de salonda alkış aldı. Müziğin ve paylaşılan şarkıların her zaman insanları barış içinde bir araya getirdiğini belirten Aksu, konser sonunda tüm izleyenlerine teşekkür ederek "İnşallah siz de beni buradan ayrılırken güzel hatırlarsınız'' deyince büyük alkış aldı.
 
Aksu'nun sahnede övgüyle söz ettiği ve zaman zaman esprili bir şekilde takıldığı Fahir Atakoğlu da konser sırasında bestelerini çaldı. Atakoğlu'nun özellikle "Sarı Zeybek" bestesini çalması üzerine salonda büyük alkış koptu.
 
Aksu, konserin sonunda yoğun istek üzerine yeniden sahneye dönerek iki parça daha seslendirdi. Sezen'in Carnegie Hall'de söylediği son parça "Arkadaş" oldu ve konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.
 
Konsere Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ve eşi Lale Apakan, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve eşi Feruze Samsar ile oyuncu Meltem Cumbul da katıldı. ABD'nin İngilizce yayın yapan Türk dergisi "TurkofAmerica" ile "GNL Entertainment"ın ortaklaşa organize ettiği ve kurumsal sponsorluğunu merkezi Washington'da bulunan Türk Kültür Vakfı'nın (Turkish Cultural Foundation) yaptığı Sezen Aksu konserler dizisinin sonuncusu bu gece New Jersey'in Newark kentindeki Prudential Hall'deki konser olacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldız Kenter ayakta alkışlandı
Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden Yıldız Kenter’’in sahneye ...
Bu ’“beşliyi’” kaçırmayın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ...
Taş plak arşivi internete taşınıyor
Milli Kütüphane arşivindeki 5 bin 500 taş plak, web ortamına aktarılarak, kullanıma sunulacak.’
 
Türk fotoğrafçının büyük başarısı
Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Amatör Dal Manzara Kategorisi’’nde Türk ...
’“Haiti depremi’” fotoğrafları Çetin Emeç’’te
Fotoğraf sanatçısı Niko Guido, arkasında 200 bin ölü, 300 bin yaralı, ...
Sezen 10 yıl sonra Amerika keşfetti!
Sezen Aksu, 10 yıl aradan sonra ABD'deki Türk hayranları ile buluştu. ...
 
’“Bal’” 9 Nisan’’da vizyonda
60. Berlin Film Festivali'nde "Altın Ayı" ödülü alan yönetmen Semih ...
İstanbul Film Festivali başladı
İKSV tarafından düzenlenen 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali, ...
İzmir’’de Farid Farjad esintisi
Dünyaca ünlü sanatçı İranlı Farid Farjad, 2010 Türkiye turnesi kapsamındaki ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva