HABERLER>POLİTİKA
30 Ağustos 2023 Çarşamba - 08:54

Sertel, 'İzmir’i AKP’nin aldığını düşünün' dedi ve ekledi: Çimlerde oturanların başına zabıta gelir!

CHP’nin İYİ Parti ile birlikteliği öncesinde de çok şehirde seçim kazandığını hatırlatan CHP geçmiş dönem İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Büyükşehirleri kaybedersek, sadece CHP değil, İYİ Parti de toplum da bunun faturasını öder” dedi. Sertel, İzmir’i AK Parti’nin aldığı varsayımından yola çıkarak, “AKP’nin yönetiminde bir İzmir’i hayal edebilir misiniz? Kordon’un halini, gençlerin halini düşünün! Özgürlüğü yaşayan çocukları düşünün! Çimlerde bile oturtmayabilirler! Zabıta gelir, zabıta!” ifadelerini kullandı

Sertel,  İzmir’i AKP’nin aldığını düşünün  dedi ve ekledi: Çimlerde oturanların başına zabıta gelir!

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir eski Milletvekili Atilla Sertel, SONSÖZ TV’de, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifakla ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan, İstanbul, Ankara gibi yerlerde ittifak olmadığı takdirde o kentlerin kaybedilme riski olduğunu hatırlatan Atilla Sertel, “Eğer böyle bir şey olursa, bunun faturası ağır olur. O faturanın bedelini sadece CHP değil, İYİ Parti de öder, toplum da ödemek zorunda kalır” dedi. İzmir’i AK Parti’nin alması durumunda İzmir’in yaşam tarzına müdahalenin kesin olacağını öne süren Sertel, önemli açıklamalarda bulundu.

BÖYLE SÖYLEMLERİN KİMİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜĞÜNÜ İYİ BİLİYORLAR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlerde kendi adayıyla yarışması durumunda CHP’nin İYİ Parti’siz oy kaybı olup olmayacağı yönündeki soruya cevap veren Sertel, şunları söyledi:

“Bazı iller için sıkıntı yaratabilir ama şöyle bakmamak lazım hadiseye. Bizim CHP ve Genel başkanımızın izlediği çizginin doğru ve düzgün olduğuna, diğer partilerin ne liderlerine, ne de içişlerine yönelik konuşma yapmadığına ben de tanığım, toplum da tanıktır. CHP olarak diğerlerine yönelik söz söylemediğimiz halde CHP’ye söz söyleme haklarını kendilerinde bulanların, bir kere daha oturup düşünmesi gerektiği kanısındayım. Çünkü bu söylemlerin kimin ekmeğine yağ sürdüğünü, kendileri bizden daha iyi biliyorlar. Biz bu ülkede haksızlığı, hukuksuzluğu birlikte yaşıyoruz. Meral Hanım gibi bir liderin 7 yıl boyunca bir tane PKK’li gizli bir tanıkla -  ki bunu AK Parti kullanıyor- FETÖ’cü kılıcının üzerinde sallandırıldığını görüyoruz. Bugün hukuken ve demokrasi açısından yaşanan tüm sorunların ana kaynağının AKP sistemi olduğunu Meral hanım da biliyor, biz de biliyoruz. Ha şimdi şartlar koşuluyor. Birliktelikler gönüllülükle olur. Biz kimseye bizimle ittifak yapın diyemeyiz. Yan yana gelmek istiyorsak, bunun yollarını tartışırız. Gelmek istemiyorsak, bunu karşılıklı derinleştiririz. Ama ben öyle yapılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü, AKP’nin gerilediği büyükşehirler var. Bir inat uğruna İstanbul’u, Ankara’yı kaybettirmenin faturasının ağır olacağını düşünüyorum. Eğer o iller kaybedilirse, fatura sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne çıkmaz CHP’yi kaybettirdik, o ne kadar rahat ettik, gibi bir bakış açısı doğru olmaz. Faturayı İYİ parti de öder, toplum öder. Liderler gelip geçiyor, partililer var, faturayı onlar ödüyor. Toplumun bize kızgınlığı neden? Mazota zam geliyor, CHP’ye kızıyorlar! Emekli maaşı 7500 lirada kalıyor, CHP’ye kızıyorlar. Neden kızıyorlar? Neden kazanamadınız diye kızıyorlar! Bizi bu kötü rejimden kurtaracaktınız, neden kurtarmadınız, sözünüzde durmadınız, diye kızıyorlar. Bazı yerlerde birliktelik olmazsa, kayıplar, istenmeyen şeyler olur ama dünyanın sonu olmaz. CHP, bu birliktelikten önce de pek çok kentte seçim kazandı.”

GAVUR İZMİR, SÜMÜKLÜ İZMİR, YAKIŞTIRMALARINI HATIRLATTI
Birlikteliğin olmaması durumunda bazı yerlerde öfkeli seçmen kitlesinin sandığa gitmeyerek, oy kullanmayarak tepki gösterebileceğini öne süren Sertel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öfkeli bir seçmen grubu var, sandığa gitmeyebilir, oy kullanmayabilir. Sonuçta ayın kentte yaşadıkları için onun faturasını kendileri de ödemek zorunda kalır. CHP’li belediyelerin olduğu kentlerin çok daha rahat ve özgür, insan hakları temelinde güzel yönetildiğini düşünüyorum. AKP’nin yönetiminde bir İzmir’i hayal edebilir misiniz? Kordon’un halini, gençlerin halini düşünün! Özgürlüğü yaşayan çocukları düşünün! Zabıta gelir, zabıta! Çocukları çimlerde bile oturtmayabilir! Çünkü Anadolu kentlerinde bunu görüyorum. Bir yere gidip iki yudum bir şey içmeye kalktığınızda, yok. Şehrin dışına gitmeniz lazım. Konserleri yasaklayan zihniyetin, her türlü özgürlüğün yaşandığı İzmir’e geldiğini düşünün! Müzikteki engeli bile daha yeni kaldırdılar, turistlerin, otellerin baskısıyla… İzmir’in yaşam tarzına müdahale kesin olur. İzmir’e gavur tanımını yapan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ben demedim dese de o tanımlamayı yaptığı için o laf orada duruyor. İzmir, solun kalesi değil. İzmir Atatürkçülerin, Kuvayı Milliyecilerin, bayrağına, vatanına düşkün olan laik, çağdaş yaşamak isteyen insanların kenti. Diyelim ki Erdoğan, gavur demedi. Eski Milli Eğitim Bakanı geldi, İzmir sümüklü çocuğa benziyor dedi. Bir müftü geldi, İzmir’in irfanı eksik, ben irfan katmaya geldim, dedi.  Ee sen irfanı eksik İzmir’e yapacağın ilk iş nedir? İrfanını tamamlamak olacaktır tabii ki! Ne kadar çark ederlerse etsinler, ne kadar takiye yaparlarsa yapsınlar, siyasi bakış açılarını değiştirmezler bunlar! Onların felsefesinin İzmir’le uyuşmadığını pekala kendileri de biliyorlar. O nedenle çıkaracaklarını adaylarda değişik nosyonlar arıyorlar. İzmir’de başarılı olacaklarını düşünmüyorum. CHP’ye oy veren, gönül veren seçmenlerin birlikte hareket etmesi, kırılmanın olmaması lazım. Eğer yerelde bir önseçim olursa, toplumun benimsediği adayla yola çıkılırsa, hiçbir sorunun yaşanmayacağına inanıyorum. 30 ilçenin en az 28’inde, 29’unda seçimin kazanılacağını düşünüyorum. Bir iki ilçede kayıp olabilir, en fazla.”

 
Ülke puanları güncellendi: Türkiye durdurulamıyor!
 
Türk kuru meyve sektöründen Japon heyet ile yeni işbirliği
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
s 31 Ağustos 2023 Perşembe 09:48

önce muhalefetten kurtulacağız

Yorumu oyla      2      3  
karşıyaka da yaşa. 31 Ağustos 2023 Perşembe 08:19

sayın sertel haklı, istanbul valiliğinin ilçe kaymakamlıklara 2 gün önce gönderdiği yazıda alkol alanlara engel olun diyor. bu da mı korku politikası, istanbul valiliğini c.h.p. mi yönetiyor.

Yorumu oyla      2      3  
Kentli 31 Ağustos 2023 Perşembe 00:23

Kamu düzenini sağlamak için gerekirse zabıta da gelir polis de . Zabıta gelmemiş halini görüyoruz heryer leş gibi pislik içinde. Hergün olay olay

Yorumu oyla      2      3  
Lombaktan Ağzı olan konuşuyor'a 31 Ağustos 2023 Perşembe 00:05

Stres yapma. Sakin ol bebeğim. Daha yeni başlıyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Alen doğu gencer 30 Ağustos 2023 Çarşamba 23:46

izmirli ve lombak yasaklansın.

Yorumu oyla      2      3  
Izmirli 30 Ağustos 2023 Çarşamba 20:08

Aman izmir büyük şehir belediyesini eleştirmek yerine KORDONBOYU çok güzel deniz kokmuyor,yağmurda hiçbir yeri su basmıyor Kemeraltında hiçbir sorun yok,sonrasında belediye başkanları her hafta genel merkez ve genel başkan Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek güven mektubu sunuyorlar daha ne olsun ki,Izmır'de de yaşıyorum Denizli'de yaşadığım için kıyasliyorum üyesi bulunduğun partinin başarılarını istemek hakkımız çünkü oy veriyoruz,pahalı konserler değil hizmetler olsun...

Yorumu oyla      5      5  
Osman 30 Ağustos 2023 Çarşamba 16:51

Müdale olmaz

Yorumu oyla      2      6  
Osman 30 Ağustos 2023 Çarşamba 16:49

Zekeriya Sertele bakma böyle diye diye partiyi radikalleştirdiler şimdi degişimi istemiyorlar CHP yönetimine nasıl yaranmak için takla atıyorlar demokrasi hukuk insan hakları diyorlar halkın değil kendi cıkarlarını koruyorlar birazda sandığa gitmeyelimde belki başka şeylerin farkına varırlar.

Yorumu oyla      2      3  
Ağzı olan konuşuyor 30 Ağustos 2023 Çarşamba 16:21

Lombak, AKP'nin yönettiği şehirler Londra, Sidney, Barcelona ... oldu da bizim mi haberimiz yok? 2 tane TOKİ görünce modernlik mi zannediyorsunuz? Oruç tutmadı diye dayak atılan şehirler mi modern yoksa ahlak zabıtalarinin tura çıktığı yerleri mi? Aylardır binlerce insanın katıldığı Tarkan konseriyle yatıp kalkıyorsunuz. Her seçim çöp, çukur, çamur deyip kaybediyorsunuz.

Yorumu oyla      4      6  
Serdar 30 Ağustos 2023 Çarşamba 15:10

İzmir de çöp çamur çukur var, çık konağa kemerlatına gelde milletin halini gör sertel!!!!

Yorumu oyla      9      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Bugün de boyun eğmeyeceğiz!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ...
Bakan Tunç'tan Zafer Bayramı mesajı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ...
Saygılı'dan Zafer Bayramı mesajı: Türkiye Yüzyılını aynı ruhla inşa edeceğiz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ...
 
İYİ Partili Özlale'den Çıray'a sert çıkış: Tekliflerini anlatsam bir daha çıkamaz!
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, partiden istifa eden ...
Başkanlık koltuğu için yarış kızışıyor... O isim de adaylığını açıklıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplumla İlişkiler Koordinatörü Mehmet ...
Olaylı kongreye iptal başvurusu!
CHP Çiğli’de yaşanan kongre sürecinde yaşananların yankılarını sürmeye ...
 
CHP Menderes Gençlik Kolları'ndan QR kodlu yanıt
Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Gençlik Kolları, Ak Parti’nin seçim sürecinde ...
Kılıçdaroğlu'ndan 30 Ağustos mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, "Cumhuriyetimizi ...
AK Partili İnan’dan CHP’li Polat’a ‘gayrimeşru’ tepkisi: Siyasi zekanızın olmayışının kanıtı!
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP İzmir Milletvekili Mahir ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva