HABERLER>GÜNCEL
27 Nisan 2016 Çarşamba - 07:08

‘Şerif’ tweet attı: Reza Zarrab bugün…

İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab, yargılanmak üzere, bugün New York’ta mahkemeye çıkarılacak. New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

‘Şerif’ tweet attı: Reza Zarrab bugün…

İran'a karşı uygulanan ABD ambargosunu delme, banka sahteciliği yapma ve kara para aklama suçlamaları ile ABD’nin Miami kenti havalimanından ülkeye giriş yapmak isterken gözaltına alındıktan sonra, çıkarıldığı mahkemede tutuklanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab, yargılanmak üzere, bugün New York’ta mahkemeye çıkarılacak. New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Zarrab hakkındaki iddianameyi New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara başlattığı için, New York’ta yargı karşısına çıkacak olan Zarrab, ABD’nin Güney ucunda bulunan Miami Federal Cezaevi’nde geçirdiği birkaç günün ardından, Florida’da Tallahassee Federal Cezaevi’ne, oradan da Georgia eyaletinde Atlanta Federal Cezaevi’ne nakledilmiş, burada geçirdiği 6 geceden sonra, Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi’ne götürülmüştü.

UÇAKLA NEW YORK'A GETİRİLDİ
Reza Zarrab, ABD'nin Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi'nde bir hafta tutuklu kaldıktan sonra New York'a uçakla nakledildi. Önce otobüsle transfer edileceği belirtilen Zarrab, Manhattan'a uçakla getirildi.

ABD Güvenlik Güçleri (Marshals) tarafında nakli gerçekleştirilen Zarrab, yerel saatle 10.00'da Manhattan'da Hakim J.Richard Berman'ın karşısına çıkarılacak. Marshals yetlilileri, Zarrab'ın New York'a bir uçakla getirildiğini, havaalanından Manhattan'a ise bir araçla nakledildiğini belirtti.

Marshals ofisi tarafından yapılan açıklamada “Sayın Zarrab Mahkeme Tutuklusu ve Yabancı Ulaştırma Sistemi (JPATS) üzerinden New York'a ismi açıklanmayan bir yere getirildi. Daha sona araçla transferi gerçekleştirildi" şeklinde bilgi verilirken, daha fazla ayrıntı verilemeyeceği belirtildi.

Yetkililer, Zarrab'ın Manhattan'da bir hücrede tutulduğunu da belirtti. Marshals, hava yolu ile nakledilecek mahkumları JPATS sistemi ile transfer ediyor. JPATS aracılığıyla yılda yaklaşık 260 bin mahkum transferi gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, iddianameyi güncelleyerek, “ABD’de yerleşik aracı bir banka” ibaresini de ekledi.

Başsavcı Bharara, 15 Aralık’ta mahkemeye mühürlü olarak sunduğu 21 sayfalık iddianamede bazı değişikliklere giderek yine 21 sayfadan oluşan yeni iddianameyi 30 Mart’ta ABD Federal Adalet Sistemi resmi kayıtlarına sunmuştu. Ancak yeni iddianamede çalışanlar arasında gönderilen e-mailde 76 bin 950 doların Çin’deki bir şirkete transferinin ABD’de bulunan ‘bir aracı banka’ ile gerçekleştirdiği belirtildi.

Başsavcının yeni iddianamesinde aracı banka için (U.S Bank-2) kodu kullanıldı.

Başsavcılık yetkilileri, ‘U.S Bank-2’ kodu ile yazılan banka hakkında şu an için daha fazla bilgi veremeyeceklerini söyledi.

BAŞSAVCI TWITTER'DAN DUYURDU
Reza Zarrab'ın New York'ta yargı karşısına çıkartılacağını, Zarrab hakkında İran'a karşı uygulanan ABD ambargosunu delme, banka sahteciliği yapma ve kara para aklama suçlamaları ile iddianame hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, resmi Twitter hesabı üzerinden, "Sanık Reza Zarrab, yarın (Çarşamba) Manhattan Federal Mahkemesi'nde, sabah 10:00'da, Yargıç Richard Berman'ın karşısına çıkacak" diye duyurdu.

Başsavcının bu mesajı o saatlerde 3272 kez paylaşıldı, 3768 kişi tarafından da beğenildi. (dha)

 
Bakanlık açıkladı: Türkiye neden karanlıkta kaldı?
 
‘Yoğurtçu kralı’ndan çalışanlarına görülmemiş jest!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık açıkladı: Türkiye neden karanlıkta kaldı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada ...
İstanbul'da gece kulübüne silahlı saldırı
Nişantaşı'nda bir gece kulübünün önünde tabanca ile ateş eden şüpheliler 4 kişiyi yaraladı.
Alsancak’ta Meclis Başkanı protestosu gerginliği: 11 gözaltı
İzmir’de, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili açıklamalarını ...
 
İzmir’de dehşet! Minibüs çöp kamyonuna çarptı: 2 ölü
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde minibüs, yol kenarındaki konteynırda bulunan ...
'Laiklik' tartışmasına Erdoğan'dan ilk yorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, laiklik tartışmalarına ilişkin, "Meclis Başkanımız, ...
Alsancak'ta Meclis Başkanı protestosu
İzmir'de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ...
 
Meclis Başkanı'ndan yeni 'laiklik' açıklaması
Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın dün söylediği 'Laiklik yeni anayasada ...
Karaman'daki o öğretmene ikinci dava!
Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 508 yıl 3 ...
Ve üçüncü kafile Dikili'de
İzmir'in Dikili İlçesi'nden yasa dışı yollarla Midilli Adası'na geçen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva