HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2017 Cuma - 20:16

Şentop’tan İzmir’de çarpıcı ‘Almanya’ çıkışı!

Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop: Almanya, Afrika'ya girmek istiyor. Afrika'ya girmek için Almanya'nın mecraları yok. FETÖ'cüler orada etkin, dolayısıyla Almanya'daki FETÖ'cülere sahip çıkarak, Türkiye ile kavga etmeyi de göze alarak, onlar üzerinden Afrika'ya girmek gibi bir planı var…

Şentop’tan İzmir’de çarpıcı ‘Almanya’ çıkışı!

İZMİR - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, "Almanya, Afrika'ya girmek istiyor, Afrika'ya girmek için Almanya'nın mecraları yok. FETÖ'cüler orada etkin, dolayısıyla Almanya'daki FETÖ'cülere sahip çıkarak, onları hoş tutarak, Türkiye ile kavga etmeyi de göze alarak, onlar üzerinden Afrika'ya girmek gibi bir planı var." dedi.

Şentop, kentteki temasları kapsamında AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Necip Kalkan ile Vali Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı gezdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) öğrencilerle "Yeni Bir Hükümet Modeli Olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu etkinlikte bir araya gelen Şentop, referanduma sunulan anayasa değişiklik maddeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Şentop, 1982 yılında yürürlüğe giren anayasada 18 değişiklik yapıldığını ve 19'uncusu için halk oylamasına gidildiğini belirterek, yeni bir anayasa yapılmazsa daha fazla da değişikliğe gidilebileceğini aktardı.

AK Parti'nin 14 yıllık siyasi sürecinde sürekli müdahalelere maruz kaldığını, bunlara siyasi yolla karşılık verildiğini ifade eden Şentop, siyaset güçlendikçe vesayet sisteminin etkisinin azaltıldığını kaydetti.

Şentop, mevcut sistemde vesayet yapısı oluşturmak isteyen başka kişilerin de çıkabileceğini, bunun önüne geçilmesi için değişikliğin gerekli olduğunu anlatarak, 15 Temmuz'da buna kalkışmak isteyen kişileri milletin engellediğini söyledi.

Seçilme yaşının 18'e indirilmesi için 2012 yılında girişimde bulunduklarını vurgulayan

Şentop, seçme hakkı olan kişinin seçilme hakkının da olması gerektiğini ve 51 ülkede seçilme yaşının 18 olduğunu ifade etti.

"Almanya sahip çıkıyor FETÖ'cülere"
Şentop, İzmir Barosu'nun halk oylaması için hazırlattığı bilgilendirme kitapçığını incelediğini ve bazı yanlış yönlendirmeler gördüğünü belirterek, TBMM'nin faaliyetleri, toplanması ve tatiliyle ilgili konuları içeren 93. madde değişikliğinde de yanlış bilgilendirme olduğunu belirtti.

Türkiye'nin çift başlılık yüzünden büyük sıkıntılar çektiğine ve bunun değişmesi gerektiğine işaret eden Şentop,  şöyle konuştu: "Değişimin zamanı mıdır, tam zamanıdır aslında, dünya çok önemli bir değişimin arefesinde. 20'nci yüzyılın başında çözülememiş, sorunlar 21'inci yüzyılın başında yine önümüzde, Suriye, Irak, Ermenistan, Ukrayna böyle... Avrupa'daki gelişmeler şunu gösteriyor ki önümüzdeki çeyrek asırda dünyada çok önemli siyasi, ekonomik gelişmeler olacak, belki sınırlar çoğu yerlerde değişecek. Avrupa dahil böyle bir noktada Türkiye'nin güçlü, hızlı hareket edebilen etkin bir hükümet yapısına sahip olması gerekiyor. Elbette bunu tamamen keyfi bir yönetime bırakmak söz konusu olamaz, yapılması gereken rasyonel bir dengeli denetim kurabilmektir, biz bu önerimizde bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz."

Almanya'nın FETÖ'ye sahip çıktığını söyleyen Şentop, "Almanya sahip çıkıyor şimdi FETÖ'cülere, niye sahip çıkıyor? Almanya Afrika'ya girmek istiyor, Afrika'ya girmek için Almanya'nın mecraları yok. FETÖ'cüler orada etkin, dolayısıyla Almanya'daki FETÖ'cülere sahip çıkarak, onları hoş tutarak, Türkiye ile kavga etmeyi de göze alarak, onlar üzerinden Afrika'ya girmek gibi bir planı var." dedi.

Etkinliğe Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. (AA)

 
Aydın merkezli büyük FETÖ operasyonunda 19 tutuklama
 
Göztepe’ye zirve yarışında bir ağır darbe daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karayalçın’dan İzmir’de referandum çıkışı: Yüzde verdi!
CHP’li Karayalçın, “Bizim karşı olmamamız Sayın Erdoğan için değil. Bizim ...
Erdoğan af yetkisini 3 kişi için kullandı
Adalet Bakanlığı’na son iki yılda 636 kişi için yapılan af başvurusundan ...
Başbakan Yıldırım: Kandil'i başlarına yıkacağız
Başbakan Binalı Yıldırım partisinin Düzce mitinginde konuştu.
 
Kılıçdaroğlu: Anayasa değişikliği toplumu ikiye bölüyor
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İlk kez bir anayasa değişikliği toplumu ...
Moskova'daki kritik zirvede önemli kararlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin'le Kremlin ...
Genel Sekreter Sındır'dan Seferihisar mesaisi
Referandum öncesi çalışmalarını sürdüren Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, ...
 
Bakan Eroğlu 3 ilçede sertifika dağıtım mesaisi yapacak
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir programı kapsamında Tire, Bayındır ve Selçuk’ta ...
Şentop’tan İzmir’de referandum mesajları: Gelişmiş ülkelerde son sözü…
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, “Dünyadaki en gelişmiş ülkelerde ...
Flaş! 'Hayırcı' 4 isim MHP'den ihraç edildi
MHP'de, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva