HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Haziran 2014 Cuma - 11:48

Sendikadan Kocaoğlu’na yanıt: Para değil…

Tüm-Bel-Sen, “Yasa gereği maksimum para verildi daha fazlasını veremeyiz” diyerek memur eylemlerine tepki gösteren Kocaoğlu’na yanıt verdi: Biz para talep etmiyoruz, hak istiyoruz!

Sendikadan Kocaoğlu’na yanıt: Para değil…

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile memurların örgütlü olduğu KESK’e bağlı Tüm-Bel-Sen arasında yaşanan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmazken art arda gelen eylemlerin gölgesinde gerilim artıyor.

- MEMURLAR BÜYÜKŞEHİR'İ BASTI!...

Son olarak memurların iş bırakma eylemi sırasında belediye binasını da girmek istemesiyle yaşanan arbedenin ardından Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan flaş bir açıklama gelmişti. Kocaoğlu memurlara yasa gereği maksimum paranın verildiği ve daha fazlasının verilemeyeceğini ifade ederek, “Kent bunlara iş vermiş, belediye başkanı değil kentli vermiş. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyorlar, kıymetini bilecekler” sözleriyle tepki göstermişti.

BAŞKAN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMİŞ, PARA DEĞİL…
Kocaoğlu’nun sözlerine sendikadan jet yanıt geldi. Egedesonsöz’e konuşan Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır  taleplerinin para değil hak olduğunu söyledi.

Bozkır, “Başkan Kocaoğlu’nun yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz. Bizim bir para talebimiz yok. Bizim sosyal haklar olan ulaşım, yemek, kreş, mobbing masası, emzirme odası gibi sosyal taleplerimiz var. Toplu sözleşme görüşmelerinde herhangi bir para talep etmedik” diye konuştu.



Öte yandan flaş açıklama sonra Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şubesi’nden bir de geniş açıklama geldi. Sendika adına konuşan Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı İdil Uğur, Başkan Kocaoğlu’na ‘Gezi’ vurgusuyla yanıt verdi.
 
Emekçinin emekçilerle karşı karşıya getirildiğini söyleyen Uğurlu, “Gezi Türkiye’ye üç şey öğretti: Onurlu yaşam hakkına saygıyı, dinlemeyi ve uzlaşmayı. Artık bu yoldan geri dönüş olmaz’ diye tweet atanlar emekçilerin karşısına sosyal denge ödemelerinden kesinti yapmayı önerdikleri güvenlik emekçilerini çıkarıyor” şeklinde konuştu.
 
EMEKÇİLER GÖRMEZDEN GELİNİYOR
Uğurlu ayrıca şunları söyledi: “ Sermaye temsilcilerine ardına kadar açık olan kapılar, emekçilere ve onların temsilcileri olan sendikalara kapatılıyor. Emekçilerin iş bırakma eylemi yapma hakkı gasp ediliyor, talepleri için sendikal çalışma yapma hakları zor kullanılarak engelleniyor. Emekçiler görmezden geliniyor.”
 
EYLEM YAPMA HAKKIMIZ ZORLA İHLAL EDİLMİŞTİR
Uğurlu kendilerine yapılan engellemeyle ilgili ise, “Dün konfederasyonumuz KESK’in yanı sıra DİSK ve TMMOB temsilcileri ile birlikte birçok demokratik kitle örgütü temsilcilerinin destek vermiş olduğu iş bırakma eylemine yönelik olarak işverenin sergilediği engelleyici ve provakatif tutum sendikal örgütlenme ve çalışma hakkının açık bir ihlalidir ve hiçbir gerekçe ile kabul edilemez” diye konuştu.
 
YA SEV YA TERK ETÇİ YAKLAŞIM ANTİ-DEMOKRATİKTİR
Başkan Kocaoğlu’nun ‘Daha iyisini veren varsa oraya gitsinler’ şeklinde yaptığı açkılamaya da değinen Uğurlu, “ Bu diyalog bize ya sev ye terk et ikilemini dayatıyor. Bu antidemokratik bir yaklaşımdır. Gezi tutumuyla ne kadar bağdaştığının kamuoyunun takdirine sunuyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 27 Haziran 2014 Cuma 23:22

Secim sonrasina tis kalirsa fis alirsin..gezici sendika

Yorumu oyla      15      9  
aziz 27 Haziran 2014 Cuma 22:40

Baskan hakli beyler...fazla veren bir yer varsa gidin orda calisin

Yorumu oyla      14      19  
LOM-SÖZLÜ 27 Haziran 2014 Cuma 21:27

Aziz Başkan memurları hiç sevmedi. Diğer ilçe belediyeleri memurlarına yıllar önceden özlük haklarını geliştirici iyileştirmeler yaptı. Bornova Buca Gaziemir vs. bunlara örnektir. Aziz bey 6 yıl kadar hiç oralı olmadı, devlet maaşına talim edildi. Diğer memur arkadaşlar daha fazla maaş alırken İzsu, Büyükşehir ve Eshot memurları avucunu yaladı. Bu fazla ödemelerden dolayı hiç bir bürokrat ve başkan ceza almadı. Daha sonra da açılan davalar ve soruşturmalar, hükümetin küçük bir düzenlemesi ile konusuz kaldı. İlçe belediye başkanlarının medeni ve siyasi cesareti ile ekstra ödeme yapılan diğer ilçe memurları kazançlı çıkarken, olan Aziz beyin memurlarına oldu. Ve olmaya da devam ediyor. Memurların bir ulaşım sorunu çözülemedi, yemek dersen kimse üstüne alınmıyor. Büyükşehir belediyesinde olan imkan hangi ilçe belediyede var. Yasaları ve sendikal zam baremini mazeret göstermek işin kolayına kaçmaktır. Kaldı ki memurların da artık hak ve alacakları kendi kanunlarından öte, referandum kabulü ve yasalarla güvence altına alınmıştır. Hukuk danışmanlarının sendikal kazançlardan bir beklentisi olmaz tabi. Onlar elit kadrolardan maaş, yönetim kurullarından ek gelirler elde ettiği sürece tabi başkanın “Yasal değil, olmaz” ın yanında olurlar. Memurların sendikal haklarında işçilerden yasal olarak farkı yoktur. Ama başkan işçileri sayısal çoğunluk ve siyasal serbestliği nedeniyle, kendine ve partiye daha yakın bulduğundan onların paso yemek elbise eğitim gibi haklarında hiç sorun olmuyor. Memur siyaset yapamaz, memur dediğin kaç kişi, onları zaten 657 sayılı yasa güvence altına almış gibi savlarla memurlar yalnız kalırken; işçiler memur gibi çalışmaya, amir olmaya başladılar. Sayın başkan lütfen iyi düşün, seni vezir de yapacak, rezil de yapacak memurlardır. Belediyelerde taşın altına elini memurlar sokar, işçiler bakar…

Yorumu oyla      26      6  
27 Haziran 2014 Cuma 20:35

izelman kreşlerinden memur faydalanamıyor yannış bilgi vermeyin... izelman işçileri ve diğer işçilere uygulanıyor .ayrıca sayısı çok yetersiz

Yorumu oyla      16      6  
27 Haziran 2014 Cuma 14:31

Ulaşım, yemek talebi var ama bunlar para istemek olmuyormuş. Buda yeni moda olsa gerek. Neyse, çalışan daha iyi şartlarda yaşama ve çalışma hakkına sahip olacaktır olmalıdır da, lakin bu taleplerin bu hal ve şekliyle istenilmesi çok ama çok yanlış olmuş. Bir çoğumuz bu dönemde memur iş aş ekmek sahibi olduk. İzenerji, Unibel, Grand Plazadaki çalışma arkadaşlarımızın aldıkları para ortadayken 2700 TL lik maaşlara yemek parası niye eklenmiyor diye belediye kapısına dayanmak şık değil. İşin içinde bal gibi siyaset var ve birileri kendi kişisel husumetlerini bu yolla çözmeye çalışıyor. Memur olmama rağmen talepler haklıda olsa eylemi maalesef desteklemiyorum. Metot ve süreç bu haliyle sadece ve sadece AKP şakşakçılarına koz verir. Saygılarımla

Yorumu oyla      21      38  
27 Haziran 2014 Cuma 14:00

izelman kreşlerinde belediye personeline zaten %50 indirim uygulanıyor.

Yorumu oyla      21      16  
güzelbahçeli 27 Haziran 2014 Cuma 12:13

tüm-bel-sen bunları seçimden önce isteyecekti. seçimden sonra isteyerek en büyük hatayı yaptılar. taleplere gelince, belediyede personel oturacak yer bulamıyor, nereye kreş kuracaklar? ancak izelman kreşlerinden %50 indirim talep edilsin. ya da belediye personelinin çocuklarının yararlanabileceği kreşler oluşturulsun. sonuçta sadece konaktaki hizmet binası yok, irfaiyesi, zabıtası, mezarlığı, hastanesi var. ikinci konu, yasal olarak yemek kartı verilmemesi yönünde geçerli bir rapor yazıldı. buna rağmen yemek kartı verilirse bürokratların başı yanacak. sendikaya bişi olmayacak. mobbing masasını da saçma buluyorum. nedeni ise, mobbing e uğrayan personelden çok işten kaytaran, iş yapmayan personel var. onları elemek lazım öncelikle. hatta belediye personelinin işten giriş çıkış saatini gösteren teknoloji geliştirilsin, kimler kaytarıyor görülsün. belediyeyi bir evrak için aradığımızda bahane duymaktan bıktık. personel raporlu, şu an yerinde değil sigaraya inmiş olabilir vb. şeylerden bıktık. sendika personel için bir şey istiyorsa, şova kaçmadan söylesin. mesela 7. kattaki eski kafeterya.. orası kapalı. orayı düzenletip emzirme odası, dinlenme odası, cafe gibi kullandırtsın.

Yorumu oyla      26      41  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Belediyesi’nden kiralık tuvalet!
Buca Belediyesi, ilçede bulunan bazı dükkan ve tuvaletleri üç yıllığına ...
İzmir’de su zammı hayata geçiyor: İşte yeni birim fiyat
İzmir’de içme suyunun metreküp fiyatı 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 10 zamlanacak. ...
Karşıyaka’da takas pazarı coşkusu
Yardımlaşma ve dayanışma ruhunu geliştirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Selçuk 'halk günü'ne alıştı: Her şeyi konuştular
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı bu Perşembe ikincisi yapılan ...
Güzelbahçe Deniz Festivali'ni muhteşem final
Güzelbahçe Deniz Festivali sona erdi. Güzelbahçe Belediyesi'nin 24-25 ...
Büyükşehir’den dış ilçelere büyük spor desteği
İhtiyaçlı okullara uzun yıllardır spor malzemesi yardımı yapan İzmir Büyükşehir ...
 
Konak'ta esnafa Ramazan müjdesi
Konak Belediyesi Ramazan ayı öncesi esnafın yüzünü güldüren bir karara ...
Dikili’de Ramazan hazırlığı: Camiler pırıl pırıl
Dikili Belediyesi, Ramazan Ayı öncesi ilçedeki ibadethanelere yönelik ...
Balçova’da Ramazan seferberliği başladı
Balçova Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların Ramazan Ayı’nda ibadetlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva