HABERLER>GÜNCEL
18 Aralık 2015 Cuma - 15:34

Sendika ‘taşerona kadro’ için alan indi: Beko’dan bombardıman

İzmir’de DİSK’e bağlı tüm sendikalar ‘Taşerona Kadro’ için yarım gün iş bırakarak alana indi. Sendika binası önünde toplanan işçiler, ‘Söz verdiniz, sözünüzü tutun’ diyerek ıslık ve sloganlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Burada konuşan DİSK Genel Başkanı Beko hükümeti topa tuttu.

Sendika ‘taşerona kadro’ için alan indi: Beko’dan bombardıman

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - DİSK Genel-İş Sendikası, Türkiye genelinde ‘Söz verdiniz sözünüzü tutun’ sloganıyla başlattığı taşerona kadro için imza kampanyasından sonra DİSK’e bağlı tüm şubeler İzmir’de yarım gün iş bırakarak alana indi.

Hükümetten seçim öncesi verilen ‘taşerona kadro’ vaatlerinin yerine getirilmesini isteyen taşeron işçiler, 13.00’da Basmane’deki sendika binası önünde toplandı.

Sloganlar, ıslıklar ve alkışlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na yürüyen işçilere, birçok sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ile HDP’li ve CHP’li milletvekilleri destek verdi.


 
TEK TALEP, TAŞERONDAN KURTULMAKTIR
Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, yaptığı konuşmada taşeron işçilerinin tek bir talebi olduğunu vurgulayarak, “Taşeron işçilerine kadro lütuf değil haktır. Bu taşeron sömürüsüne, akla ve vicdana aykırı ‘taşeron cumhuriyetine’ hayır diyoruz. Taşeron işçilerinin tek talebi vardır o da taşerondan kurtulmaktır” ifadelerini kullandı. Hükümetin yeni eylem planının sermayenin isteklerine cevap verdiğini söyleyerek, işçinin can simidi olan kıdem tazminatına göz diktiklerini vurgulayıp, “Kıdem tazminatlarımıza dokundurtmayacağız” dedi.
 
BARIŞ BORCUMUZ VAR!
Sözlerine Ankara’da 10 Ekim’de Emek Barış ve Demokrasi mitinginde hayatını kaybedenleri anarak başlayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Bizim o barış güvercinlerimize borcumuz var. Onlara özgürlük borcumuz var, demokrasi borcumuz var, adalet borcumuz var. Onlara barış borcumuz var” diye konuştu.
 
İŞÇİYE KADRO ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HAKTIR
Seçim döneminde verilen sözleri hatırlatan Beko, “Milyonlarca taşeron işçiyi umutlandırarak ‘kadro’ sözü verdiler. Biz DİSK olarak kayıtsız, şartsız, ayrımsız kamudaki, belediyelerdeki tüm işçilere kadro verilmesini, taşeron düzeninin tamamen son bulmasını istiyoruz” dedi. Beko, İzmir’i İzmir yapan belediye işçilerinin de önce adam gibi Toplu İş Sözlemesi ve sonra da anasının ak  sütü gibi ‘kadro’ hakkıdır” diye konuştu.



KIDEM TAZMİNATINI BU LEŞ KARGALARINA YEDİRMEYECEĞİZ
Kıdem tazminatları konusuna değinen Beko, “Kıdem tazminatlarımızı bu leş kargalarına yedirmeyeceğiz. Arkadaşlarımızı köle gibi özel istihdam bürolarında satacaklar. Kıdem tazminatı kalkarsa hiçbir işçinin iş güvenliği kalmaz. Sokaklara gelin ve bedeli ne olursa olsun taşeron işçilere kadro alalım. İşçilerin kıdem tazminatına el uzatanların ellerini kıralım” diye konuştu.

İŞSİZLİK FONUNDAKİ PARAYI ÇALDI!
İzmirlilere AK Parti’ye oy vermedikleri için teşekkür eden Beko, “İzmirlilerin oy vermediği o Milyon Ali, işçinin işsizlik fonundaki parasını çaldı. İşsizlik fonunda biriken milyonlarca lirayı alıp kullandılar. 92 milyar içinden 42 milyar çaldınız. İşsiz kalan kardeşlerimize 9 milyar verdiniz. Yazıklar olsun. Sizlere onlara oy vermediğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
YAŞASIN İŞÇİLERİN BİRLİĞİ, YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ
Bu topraklarda demokrasi barış ve kardeşlik mücadelesi verdiklerini söyleyen Beko, “Bugün ülkemizde her gün ölümler yaşanırken, bu ülke toprakları kana ve göz yaşına doymuşken biz acılı insana kimliğini sormayız. Ayağa kalacağız direneceğiz ve faşist diktatörlere kök söktüreceğiz. Biz, ‘Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın halkların kardeşliği’ diyoruz” şeklinde konuştu.
 
Soma’daki madenlerden bu sabah işçilerin işten çıkarıldığını duyuran Beko, atılan işçiler iş başı yapana kadar DİSK’e bağlı sendikalar ve işçilerle sonuna kadar mücadele vereceklerinin sözünü verdi.

 
Jandarma raporu: İzmir'de 1 yılda 18 bin göçmen
 
Kaf-Kaf’ta Hamamcı reçeteyi verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarma raporu: İzmir'de 1 yılda 18 bin göçmen
İzmir'de jandarma tarafından 2015 yılının başından beri yapılan operasyonlarda ...
Cizre'den kara haber: Bir uzman çavuş şehit
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 5'inci güne sokağa çıkma yasağı devam ederken, ...
Cem Küçük’e ‘sinek gibi ezeriz’den 7.5 yıl hapis istemi!
Gazeteci Ahmet Hakan için, "İstesek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar ...
 
Koruma kararı koruyamadı: 2 kız kardeş...
Gaziantep’te geçen cumartesi günü, kardeşleri Hayri A. tarafından tüfekle ...
Soma’da ölen madenci eşinden acının şiirleri!
Manisa’nın Soma İlçesi'ndeki faciada, 301 madencinin hayatını kaybetmesi, ...
İZBAN'da sıcak saatler
İhbar üzerine Şirinyer İstasyonu etrafında önlem alan Emniyet vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.
 
Osmanlı Ocakları'ndan istifa edenler yeni federasyon kuruyor
Osmanlı Ocakları, Başbakanlığın genelgesinin ardından zor günler yaşıyor. ...
Valilikten o ocağa vize: 7 kat fazla patlayıcı!
Gümüldür’de faaliyet gösteren Doğkem Taş Ocağı kapasite artırıyor. Maden ...
İzmir sahillerinde çağın atığı: Can yeleği!
İzmir’in Dikili İlçesi'nde, sahillerde temizlik yapan belediye ekipleri, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva