HABERLER>GÜNCEL
24 Ekim 2022 Pazartesi - 15:04

Şellavcı’nın cenaze töreninde kadınlardan protesto

İzmir'in Bornova ilçesinde önceki gün, ayakkabı nakış atölyesi sahibi Hülya Şellavcı Y. işyerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Şellavcı bugün Karabağlar ilçesindeki Sinan Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. Şellavcı’nın cenaze törenine katılan kadın örgütleri erkek cinayetine tepki gösterdi.

Şellavcı’nın cenaze töreninde kadınlardan protesto

Diren ÇELİK/ EGEDE SONSÖZ- İzmir'in Bornova ilçesindeki bir iş yerinde 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Y.´nin (52), tabancayla başından vurulmuş cesedi bulunmuştu. Polisin cinayet şüphelisi olarak Hülya Şellavcı Y.'nin 6 ay önce evlendiği boşanma aşamasındaki Kaffar Y.'yi (59) aradığı öğrenildi. Kaffar Y. Henüz yakalanamadı.

Şellavcı’nın cenazesi bugün, Karabağlar ilçesi Sinan Camii’de kılınan namazın ardından defnedildi.  Cenazeye CHP Karabağlar İlçe Kadın Kolları ve yönetimi, Karabağlar Kent Konseyi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyeleri katılarak cinayeti protesto etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Kadın Meclisi Şellavcı’nın fotoğraflarını taşıdı.

Kadın örgütleri alkışlar ve sloganlar eşliğinde Şellavcı’nın tabutunu uğurladı. Kadınlar failin bir an önce yakalanması taleplerini dile getirdi.

EŞİNİ BALTAYLA ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN YARGILANMIŞ
Gözyaşlarını tutamayan Hülya Şellavcı Y.’nin damadı Ensar Aktürk, olayla ilgili ihmal olduğunu öne sürdü. DHA'ya konuşan Aktürk "Katil henüz yakalanamadı, kaçıyor. Görenlere, duyanlara ihtiyacımız var. Herkesin yardımını bekliyoruz. Bizler de tehdit altındayız, evimizde kalamıyoruz. Görevini yapmayanlar, ihmal edenler var. Elimizden geleni yaptık korumak için ama bize kimse yardımcı olmadı. Hala yeterince arama yaptıklarını düşünmüyorum, hala polise biz bir şeyleri hatırlatıp baskı yapmaya çalışıyoruz. Sadece damadı olarak değil, avukatı olarak da çok uğraştım ama faydalı olamadım. Bu şahsın sabıkası var. Almanya'da, eski eşini baltayla öldürmeye teşebbüsten yargılanmış, 7 yıl yatmış. Bu adam bir psikopat. Ama savcılar, bunlara bakmadılar" dedi.

'KİMSE GÖREVİNİ YAPMADI'
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Tülin Polat, yaptığı açıklamada, “İzmir’de bir kadın daha kendi hayatı ile ilgili karar almak istediği için boşanmak istediği erkek tarafından ateşli silah ile vurularak öldürüldü. Hülya Şellavcı öldürüldüğü güne kadar öldürülmemek için bütün yasal haklarını ve hukuki süreci kullanmıştır.  Tıpkı Ezgi Zerkin gibi.  Sonuç; karakoldan savcılığa kadar hiç kimse görevini yapmamıştır. Ezgi Zerkin cinayetinde de olduğu gibi ölüm göz göre göre gelmiştir. Görüyoruz ki kadınlar haklarını bilmediği için değil, yetkililer görevini yapmadığı ve failleri cesaretlendirdiği için öldürülüyor. Ezgi zerkinin katili gibi bu katilden henüz yakalanmadı. Artık katiller yakalanmıyor bile. Burada şu da bir gerçek  ki; eğer İstanbul Sözleşmesi yürürlükte olsaydı ve tam uygulansaydı Ezgi Zerkin de Hülya Şellavcı da aramızda olabilirdi. Ezgi Zerkin’in de Hülya Şellavcı’nın da katilleri yakalana kadar mücadele vereceğiz ayrıca artık ateşli silahlara da ulaşmak sahip olmak ta çok kolay bunun için de mücadele edeceğiz. Kadın cinayetleri son bulana kadar mücadele edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 
Estetik faciasında sanıktı... Kalbine yenildi!
 
Kanser hücrelerini yakalayan 'akıllı çip' geliyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şenay SAVAŞ AYGÜN 26 Ekim 2022 Çarşamba 12:16

Mücadelemiz sürecek . Istanbul sözleşmesi yürürlüğe girene kadar. Kadınlar öldürülmesin. Korku içinde yaşamak istemiyoruz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Estetik faciasında sanıktı... Kalbine yenildi!
İstanbul Beylikdüzü'nde,kalça kemiği estetiği yaptıkları Kübra Boyraz ...
İsmini ilk kez duydu... Annesine sarıldı!
İzmir'de, Suriye uyruklu Salahaldin Alomar (37) ve Hanadi Halabiye (27) ...
FETÖ'ye yönelik operasyonda 219 kişi tutuklandı
FETÖ üyelerine para transfer yöntemlerini deşifre eden Gazi Turgut Aslan ...
 
İstek parça gecikti... Öldüresiye dövdüler!
Ankara'da müzisyen Onur Şener'in istek şarkı çalmadığı gerekçesiyle öldürülmesinin ...
Hemşireye saldırdı... Platonik aşk kurşunu!
Kadına yönelik ardı arkası kesilmeyen şiddet bu kez Karaman'da ortaya ...
821 düzensiz göçmen operasyonlarda yakalandı!
Van'da ekipler göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonlarını hız kesmeden ...
 
Satıcı ve dilencilere denetim: 421 kişi yakalandı!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Türkiye ...
21 aracın lastiklerini kesen şüpheli yakalandı
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir kişinin 21 aracın lastiklerini kestiği ...
Bakan Bozdağ'dan başörtüsü mesajı!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü düzenlemesiyle ilgili olarak, "Tek ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva