HABERLER>EKONOMİ
13 Ocak 2017 Cuma - 10:45

Sektörden IF Wedding raporu: Kaç bin ziyaretçi bekleniyor?

İzmir’in gurur fuarında hazırlıklar tamamlandı. Terör algısına rağmen 20 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini ifade eden EGSD Başkanı Mukadder Özden, sektörde yabancı alıcıların İzmir alışkanlığı kazandığını söyledi.

Sektörden IF Wedding raporu: Kaç bin ziyaretçi bekleniyor?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin en büyük fuar alanı Fuar İzmir, tekstil sektörünün devlerini buluşturmaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde gerçekleştirilecek olan 11. IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için hazırlıklar tamamlandı.

7-10 Şubat 2017 tarihlerinde kapılarını açacak dev organizasyon hakkında Egedesonsöz’e konuşan Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, organizasyon süreci, beklenti ve hedefler hakkında bilgi verdi.

BARIŞ ORTAMINDA NE KADAR BÜYÜYEBİLECEĞİMİZİN GÖSTERGESİ
11. IF Wedding Fashion İzmir öncesi titizlikle yürütülen çalışmaların tamamlandığını söyleyen Özden, “Bu yıl yaklaşık 17 bin metrekare alanda son derece görkemli bir sunum olacak. Her yıl artan katılım ilgisi bizleri memnun ediyor. Uluslararası piyasalar üzerinde çok büyük etkisi olan bir etkinlik.  Geçen yıl 63 ülkeden ve yurtiçinden 24 bin profesyonel ziyaretçi aldık. 198 firmamız ürünlerini sergiledi. Terör ve komşu ülkelerdeki sorunlara rağmen bu performans, barış ortamında daha ne kadar çok büyüyebileceğinin göstergesi” şeklinde konuştu.

20 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
Bu yıl yaşanan tüm olumsuzluklara karşın katılımcılar için titiz çalışma yapıldığının altını çizen Özden, “Ziyaretçi çalışması kapsamında yurt içi ve yurt dışında hedef pazar olarak belirlenen yerler ziyaret edilmiş ve alım heyeti kapsamında Fuara davetler yapılmıştır. Fuara tüm kıtalardan, Almanya, Yunanistan, Kuzey Avrupa ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Birleşik Arap Emirlikleri, İran vb. olmak üzere 20 bini aşkın profesyonel ziyaretçi beklenmekte” diye konuştu. 

KENDİ ÜRETİMİNİ YAPAMAYAN FİRMA YER ALMAYACAK
IF Wedding’in kalitesini koruyabilmek için katılımcı hassasiyeti gösterildiğini söyleyen Mukadder Özden,” Fuarda yer alabilmek için önemli kriterleri yerine getirebilmek gerekiyor. Marka tescili olmayan, kendi üretimini yapmayan firmalar fuara alınmıyor. Yine fuar esnasında fuar kurallarına uyma konusuna çok dikkat ediliyor. Bu tip kaliteye yapılan yatırımlar fuarın başarısını ve prestijini çok olumlu etkiliyor” dedi.

YABANCI ALICILAR İZMİR ALIŞKANLIĞI EDİNDİ
Özden, ”Fuar ile birlikte hem kentimizde hem de ülkemizde bu alandaki üretimlerin niteliği ve niceliği de artmış durumda. Gelinlik konusunda İzmir açık ara önde gider iken, son derece katma değerli konfeksiyon dalı olan erkek takım elbise / damatlık kapasiteleri de şaşırtıcı bir şekilde ivme kazandı.Yabancı alıcılar İzmir’i tanımışlar ve yıl boyunca İzmir’i ziyaret etme alışkanlığı edindi. Gala gecelerine verilen önem fuarımızın yurtdışında tanıtımına önemli destek sağlamaktadır. Bu yıl ki fuarın açılışı da Portekizli ünlü moda tasarımcısı Micaela Oliveira tarafından gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

MARKA VE TASARIM
EGSD tarafından düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması hakkında bilgi veren Özden, “Yarışmanın bu yılki teması ‘zamansız’ olarak belirlendi. Finale kalan ilk 15 tasarımın dikim süreci başladı. Tasarımlar bu yıl İzmir Moda Tasarımcıları Derneği’nin üyeleri olan moda tasarımcılarının atölyelerinde onların koçluğunda dikiliyor. Fuarın ilk günü açılış töreninde gerçekleştirilecek olan defile ile yarışmanın birincisi belirlenecek. Geçtiğimiz yıl yarışmada birinci olan Tuğçe Görgülü’nün yarışma ödülü olan performans defilesinin hazırlığı da hızla devam etmekte. Düş Bahçesi temalı gelinlikler İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası’nın ekibi tarafından dikilmekte.  Sektörde markalaşma ve tasarıma yönelmenin ne kadar önemli olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Tasarımcıların firmalar tarafından istidam edilmesi bu yolda atılacak önemli bir adımdır. Umarım barış ve huzur ortamının bize vereceği destek ile maksimum ziyaretçi ile ticaretimize ve ülke ekonomimize destek verebiliriz” ifadelerini kullandı.

 
İzmir Limanı'ndan akılalmaz soygun!
 
Bakan Zeybekci'den 'dolar' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ENSİA: İzmir rüzgar enerjisinde lider!
Enerji Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Vatansever: Aralık ayında ...
Benzin ve motorine yine zam geldi!
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından geçerli olmak üzere litre ...
EGİKAD’da Nilhan Antitoros dönemi
Ege İş Kadınları Derneği'nin (EGİKAD) yeni başkanı Nilhan Antitoros oldu. ...
 
Çeşme’nin ‘sıcak havuzları’ Ocak ortasında kapalı gişe!
Dünyada ender görülen deniz ılıcalarından birine sahip olan Çeşme'de, ...
İTOB OSB’de elektrik krizi: Üretim durdu, ihracat aksadı
Menderes Tekeli’de yüzlerce fabrikanın yer aldığı İTOB Organize Sanayi ...
İzmir’in o ilçesi yaralarını sarıyor: Üreticinin zararı 200 milyon!
Kar yağışı nedeniyle seraların çöktüğü Menderes ilçesinde hasar tespit ...
 
Dolar/TL Merkez'in likidite hamlesi ile düştü
TCMB'nin repo ihalesi açmamasının ardından dolar, başladığı düşüşünü sürdürerek ...
Karaburun’a yeni çiftlik projesi: Kritik tarih 24 Ocak
İzmir’in ihracat şampiyonu Agromey Balıkçılık, Karaburun Küçükbahçe’de ...
Altında tarihi rekor
Altının ons fiyatı 23 Kasım'dan bu yana ilk kez 1200 doların üzerine çıktı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva