HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2015 Pazartesi - 10:16

Seferihisar’da CHP Grubu’ndan Başkan’a destek, Nişancı’ya salvo!

Seferihisar Belediyesi CHP Meclis üyeleri, olağanüstü meclis toplantısında alınan gayrimenkullerin satışı kararı sonrasında ilçede yaşanan tartışmada Başkan Soyer’e destek verdi. Üyeler yaptıkları basın açıklamasında AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı’yı sert bir dille eleştirdi.

Seferihisar’da CHP Grubu’ndan Başkan’a destek, Nişancı’ya salvo!

EGEDESONSÖZ - Seferihisar Belediyesi’ne ait gayrimenkullerin olağanüstü meclis toplantısında satılmasına onay verilmesinin yankıları sürüyor.
 
Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önerisi ile meclise getirilen 5 farklı büyüklükteki değeri 300 milyon TL’yi bulan yerler için satış yetkisi verilmişti. AK Parti’nin sert tepki gösterdiği satış kararları CHP’nin onayı ile oy çokluğu ile meclisten geçerken eski Belediye Başkanı AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı yargıya gideceklerini söylemişti.
 
Seferihisar Belediyesi’ne ait gayrimenkullerin olağanüstü meclis toplantısında satılmasına onay verilmesinin yankıları sürüyor.

Nişancı’nın açıklamalarına yanıt veren Belediye Başkanı Soyer, ihalenin açık ve şeffaf olacağını belirtirken, satılan yerleri belediyenin işletmesinin mümkün olmadığını dile getirmişti. Soyer’in Nişancı’yı ve geçmiş dönemi eleştirdiği açıklamalarına yanıt geldi.
 
Bunun üzerine AK Parti’den ikinci açıklama gelmiş ve İlçe Başkanı Hamit Nişancı, “Satışa çıkan otel arazilerinden ikisinin kira sözleşmesi sürüyor. Başkanın kendisinin işlettiği otelin süresi dolacak. Bu oteli almak için yapıyor” diyerek Soyer’i kamuoyu önünde karşılıklı açıklama yapmaya davet etmişti.

Gelişmelerin ardından satış yetkisine onay veren CHP Grubu’ndan da önemli bir açıklama geldi. CHP’li Meclis Üyeleri, Başkan Soyer’in arkasında dururken, Nişancı’yı topa tuttu!

İŞTE O AÇIKLAMA
 
AKP Seferihisar İlçe Başkanı Sayın Hamit Nişancı basına yaptığı açıklamada şu ifadeye yer vermiş; “Ne yazık ki CHP’li belediye meclis üyeleri de bu karara ‘evet’ dedi. Bu isimlerin de vicdani sorumlulukları var. Tarih önünde, halk önünde hesap verecekler”

Bu beyan üzerine, aşağıda yer alan basın açıklamasını kamuoyuna duyurmayı görev bildik. Biz CHP’li Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri olarak mensubu bulunduğunuz AKP iktidarının başımıza diktiği Devletin müfettişlerine bu hesapları verdik, vermeye devam ediyoruz, edeceğiz… Tarih ve halk önünde veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Bizler için halka hesap vermek bir onurdur, bu hesabı her zaman ve her yerde halkımıza vermeye hazırız.
 
Tek hesap vermeyeceğimiz kişi şahsınızdır Sn. Nişancı… Bu hesabı soracak bir geçmişe sahip olmadığınız gibi liyakatiniz de yok çünkü. Bize hesaptan söz etmek için önce Belediye Başkanlığı yaptığınız döneme ve mensubu olduğunuz siyasal partinin uygulamalarına bakacaksınız. Memleketi parsel parsel sattınız, satmaya devam ediyorsunuz.  Bunları tekrar etmenin anlamı yok, kamuoyu yeterince biliyor. Elbet de tarih önünde hesap vermek isteriz ama sizlerden bizlere sıra gelmez, Sayın Nişancı.
 
Polemik derdinde değiliz. Söz konusu satışlara neden ‘evet’ dediğimiz gayet açık ve nettir. Bunu anlamak için, AKP Hükümeti’nin yürürlüğe soktuğu Büyükşehir Yasası ve Bütünşehir Yasasına bakmak yeterlidir.
 
Mevcut yasalarla ilçe belediyelerinin elindeki gelir getirici tüm uygulamalar alınarak Büyükşehir’e bağlanmıştır. Büyükşehir Yasası uygulamaya girdikten sonra geldiğimiz noktada, yasanın ilçe belediyelerini finansal darboğaza soktuğu bir gerçektir. Türkiye genelinde birçok ilçe belediyesi aynı darboğazın içindedir ve gelirleri giderlerini karşılayamaz durumdadır. Bu nedenle, birçok ilçe belediyesi elinde bulundurduğu gayrimenkulleri satmak için karar almaktadır. Komşumuz olan Menderes Belediyesi merkezdeki gayrimenkullerini satışa çıkardığı gibi kendisine geçen köy mallarını dahi satmanın yollarını aramaktadır.
 
Mevcut yasa ilçe belediyelerini finansal açıdan bitirmiştir. Finansal açıdan bitirdiği gibi hizmet sahasını genişletmiştir. Kendi yağında kavrulurken ve yerinden yönetim ve hizmet yapan belde belediyeleri kapatılmış ilçe belediyelerine bağlanmış, Mart 2014 seçimlerinden sonra da İl Genel Meclisleri kapatılarak köyler ilçelerin mahallesi haline getirilmiştir. Gelirlerin nerede ise tamamı yok edilirken, hizmet verilen coğrafi sınır olabildiğince büyütülmüştür.
 
Hal böyle iken ilçe belediyelerine iki seçenek bırakılmıştır. Birincisi, “harç bitti yapı paydos” deyip Belediyemize kilit vuracaktık, ya da elimizdeki gayrimenkulleri değerlendirerek yola devam diyecektik. Bizler sevineceğiniz seçeneğe değil tabi ki saldıracağınız seçeneğe evet dedik.
 
Sayın Nişancı, belediye başkanlığı yaptığınız on sene boyunca bu yasanın getirdiği çıkmazlarla uğraşmadınız. Çünkü sizin zamanınızdaki ile günümüzdeki belediye yasa ve uygulamaları tamamen farklıdır. Bunu bilmeniz gerekirdi ama bilmediğinizi açıklamalarınızdan anlıyoruz. Bütünşehir yasasının olmadığı dönemlerde yaptığınız bol gelirli, dar coğrafi sınırlı belediye başkanlığından kalan miras bol sıfırlı borçlar olmuştur.  Sayın Nişancı, biz, sizin döneminizin tarihe ve halka veremediği hesabı da veriyoruz ve vermeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda tüm bilinç ve vicdanımızla Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in yanında ve kararımızın arkasında olduğumuzu tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

 
Alişan'dan şok küfür!
 
Karşıyaka’nın çocukları yeni sezona mutlu başladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
burhan 28 Eylül 2015 Pazartesi 16:32

tamam o zaman bizi bilgilendirin. bugüne kadar satılan mülklerin toplam tutarı ne kadar ve elde edilen parayla ne yapıldı

Yorumu oyla      14      5  
izmir 28 Eylül 2015 Pazartesi 10:42

Bravo çok tatmin edici güzel ve şık bir cevap olmuş...

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu BM’de konuştu: Bunu yapmadığımız takdirde…
BM Genel Kurulunda Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde konuşma yapan Başbakan ...
Demirtaş’tan CHP’yle koalisyon sinyalleri!
Avrupa ziyaretleri kapsamında Hamburg'da açıklama yapan HDP Eş Başkanı ...
AK Parti'nin 'milli uçağı'nda kriz çıktı
AK Parti Hükümeti’nin 7 Haziran seçimlerinden önce tanıtımını yaptığı ...
 
Selahattin Demirtaş: Baraj altı formülünü arıyorlar
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım’daki seçimde "HDP'yi barajın ...
Kılıçdaroğlu: Sorun silahla çözülmez
CHP lideri Kılıçdaroğlu mesajlarını Avusturya'da verdi. Gündeminde Suriye ve terörle mücadele vardı.
Yıldırım'dan seçim yarışı öncesi 'İzmir' vurgusu!
AK Parti İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, ...
 
Bakan Eroğlu: Avrupa uyanıklık yapıyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Avrupa uyanıklık yapıyor. İPA ...
Balbay'dan Binali Yıldırım'ın sözlerine sert çıkış: Tarih olacaksınız
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Dün İzmir’e gelerek seçim çalışmalarına ...
AK Parti gençlik kolları yöneticisi kazada öldü
İzmir'de, AK Parti Gençlik Kolları Seferihisar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva