HABERLER>GÜNCEL
28 Kasım 2022 Pazartesi - 15:43

Sayılkan’ın miting yorumu: Sırada başka eylemler var!

Ankara Anıt Park’ta gerçekleştirilen Türkiye’nin 81 ilinden 15 bin eczacının katıldığı mitingde eczacıların ve vatandaşların yaşadığı sorunların dile getirildiğini belirten İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, “Eğer o meydan haykırışımızı da duymadılarsa, hak arama mücadelemizi başka eylemlerde sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz” dedi.

Sayılkan’ın miting yorumu: Sırada başka eylemler var!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İlaç Fiyat Kararnamesi ve gerçek kurun çok altında olan sabit kur uygulaması nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için mücadele eden eczacılar, hafta sonunda Ankara Anıt Park’ta 15 bin kişinin katıldığı bir miting gerçekleştirdi. Türk Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney önderliğinde 81 ilin oda başkanları ve yurt genelinden 15 bin eczacının katılımıyla gerçekleşen mitingin çok başarılı geçtiğini belirten İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, “Bu mitingde haykırışlarımızı duymadılarsa, hak arama mücadelemizi başka eylemlerle sürdüreceğiz. Bunun böyle bilinmesini isteriz” açıklamasında bulundu.

İZMİRLİ 300’DEN FAZLA ECZACI ORADAYDI
İzmir’den 9 otobüsle 300’den fazla eczacının dev mitinge katılım gösterdiğini anlatan Başkan Tuncay Sayılkan, bu değerlendirmelerde bulundu:

“Çok büyük bir miting gerçekleştirdik. Binlerce arkadaşımızın katılımıyla sesimizi duyurduğumuzu düşünüyorum. Miting, eylemin bir aşaması; sesimizi duyurmak için bir araçtır. Bu mitingde derdimizi anlattık, beklentilerimizi dile getirdik. Türkiye’nin 81 vilayetinden eczacı arkadaşlarımız geldi. Biz de İzmir olarak 9 otobüsle 300’den fazla arkadaşımızla katılım sağladık. Taksim’deki patlamanın yarattığı tedirginlik nedeniyle pek çok kişi mitinge katılmadı ancak yine de meydan doldu taştı. 15 bine yakın insan vardı. 16 Ekim’de yapmayı planladığımız mitingi, bir gün önce yaşanan maden faciası nedeniyle yapamamıştık. Bu mitingde sesimizi duyurduğumuzu düşünüyoruz. Eğer yine olumlu bir gelişme sağlanmazsa, örgütümüz ortak akılla yeni bir eylem kararı alacak. Oda başkanlarımız Ankara’da toplanır, kapatma mı olur, uyarı eylemi mi olur, yarım gün mü iş yapmayız, bunun kararını veririz. Sonuç alamadığımız takdirde, demokratik hakkımızı kullanarak mutlaka yeni bir eylemde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu miting, katılımcıların sayısından çok, neden, hangi amaçla yapıldığı önemli. Biz bu mitingde 5-6 konu başlığı üzerinde durduk. Halk sağlığıyla ilgili kaygılarımızı dile getirdik. Eczanelerde bulunmayan ilaçları hatırlattık. İnsanların her geçen gün daha çok fiyat farkı ödüyor olmaları bir başka sorun. Eczanelerin bu ekonomik koşullarda bu işi daha fazla yürütemeyeceğini dile getirdik. Arkadaşlarımız ciddi anlamda hak kayıpları yaşıyor. Anlamsız bir şekilde açılan eczacılık fakültelerinin geleceğe katkısı olmayacağını, uzun vadede ciddi sıkıntılara yol açacağını da anlattık. Umarız ve dileriz ki, sesimiz bir yerlerden duyulmuştur.”

 
Stada fişekler böyle sokuldu!
 
Petkimspor deplasmanda kayıp!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SUAT ÇAYAN 29 Kasım 2022 Salı 00:21

Eczanelerin yaşadığı sıkıntıyı belkide ülke genelinde eczane platform sayfalarından daha iyi dile getiren yazarıniz sayın Muhittin Akbel ve Ege''de Son Söz gazetesine sonsuz teşekküru borç bilirim

Yorumu oyla      3      3  
SOKAK_35 28 Kasım 2022 Pazartesi 16:12

Çok yoğun bir alerji sorunu yaşıyorum. Aylar süren ve bir ton para ödeyerek nihayet teşhis kondu ( bir kamu çalışanı-memurum). Ama aşıya, parasını peşin ödememe rağmen yaklaşık bir aydır hala ulaşamadım. Bu arada alerjiden kaynaklı kaşıntılarım devam etmektedir. İhtimal dahilindedir ki bu aşıları üreten Hıfzıssıhhanın da başına gelenleri hepimiz çok iyi bilmekteyiz.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonet uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 4 yaralı
Giresun'da uçuruma yuvarlanan kamyonetin sürücüsü Sercan Salbacak (34) ...
Ambulans firmasından açıklama: Kim yaptıysa işten atılacak!
Göztepe-Altay maçında Göztepeli taraftarın ağır yaralanmasına ve olayların ...
Depremde ağır hasar alan 5 bina yıkıldı!
Düzce'deki depremde ağır hasar gören 5 binada yıkım çalışması tamamlandı.
 
Silahlı kavgada kan aktı: 1 ölü, 8 yaralı!
Erzurum'un Horasan ilçesinde çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.
Zaman Gazetesi yazarlarına hapis cezası
Kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları hakkında 'Silahlı terör örgütü ...
Terör hedeflerine Fırtına obüslü saldırı!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör hedeflerinin Fırtına obüsleriyle ...
 
Bir eziyet daha... Köpeği boğmaya çalıştı!
Konya'da hayvan bakımevinde bir köpeğin kürekle ve günler sonra Mardin'de ...
Feci son... Pres makinesine sıkışarak can verdi!
Aksaray'da çalıştığı yapı malzemesi üreten fabrikada pres makinesine sıkışan ...
Boğayı balyozla başına vurarak öldürdü!
Mardin'de keseceği boğayı balyozla başına vurarak öldürenle birlikte 2 kişi daha gözaltına alındı.
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva