HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mart 2022 Salı - 14:28

Savcılık soruşturma başlattı... Hangi dosyaları istedi?

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Menderes Belediyesi’nden ihale ve satın alma işlemleriyle ilgili dosyalar istendi. Savcılık dört konuyla ilgili evrakların kendisine iletilmesi talebinde bulundu.

Savcılık soruşturma başlattı... Hangi dosyaları istedi?

EGEDESONSÖZ (Özel Haber)- Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı son günlerde bazı olaylar ve açıklamalarla gündeme gelen Menderes Belediyesi’nde yapılan iş ve işlemlerle ilgili soruşturma başlattı. Menderes Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir imzalı belediyeye gönderilen yazıda dört önemli konuda kayıtlarda bulunan evrak ve belgeler istendi. Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma dosyasına esas olmak üzere evrakları istenen konular arasında ruhsat, satın alma ve hurda satışlarına ilişkin işlemler bulunuyor.

Savcılığın evraklarını istediği ilk konu Menderes’in turizm bölgesi Özdere’de yapımı tamamlanan Von Resort Bien Hotel Perla oldu. Ercan Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Bien Grup'a (Bien Seramik) ait toplam 2400 yataklı Von Resort Bien 5 yıldızlı Tatil Köyü ve Von Resort Perla 5 yıldızlı Otel inşaatının işlemleri yakın takibe alındı. Savcılık, otel inşaatı ile ilgili olarak otelin yapıldığı araziye ve otel inşaatına ilişkin ruhsat, proje, yapı belgeleri ve bunlar gibi otel inşaatına ilişkin olarak belediyede bulunan tüm bilgi ve belgelerin; ayrıca bahsi geçen otel inşaatında mevzuata ve ilgili kurumlarca verilen izinlere aykırı iş ve işlemler yapıldığından bahisle belediyeye, hassaten imar müdürlüğüne intikal eden herhangi bir ihbar veya şikayet bulunup bulunmadığı, var ise bu ihbar veya şikayetler üzerine ne gibi işlemler yapıldığı hususlarının tespiti ile anılan hususlara ilişkin evrakların teslim edilmesini istedi.

HURDALAR NE OLDU?
Savcılık 2018-2021 yılları arasında (bu yıllar dahil) belediye tarafından 26407 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Taşınır Mal Yönetmeliğinin 28. maddesi ile ilgili diğer hükümleri uyarınca Menderes Belediyesine ait olup hurdaları da takibe aldı. Yazıda, “Ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya tamamlamadığı halde teknik ve fiziki nedenlerle alınış amaçları doğrultusunda kullanılması imkanı kalmayan ya da tamiri mümkün veya ekonomik olmayan arızalar nedeniyle kullanılmasında yarar görülmeyerek hizmet dışı bırakılan taşınırlar ile ilgili olarak hurdaya ayırma ve hurda satış işlemlerinin yapılıp yapılmadığının ve hurda envanter kayıtlarının tespiti le varsa bu işlemlere ait tüm bilgi ve belgelerin Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi, ayrıca belediyeye ait olup da hurdaya ayrılmış olan taşınırların muhafaza edildiği bir depo bulunup bulunmadığının, var ise bu depoya ait bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılığımıza ilgili evrak eklenmek suretiyle bildirilmesi” ifadelerine yer verildi.

MAL ALIMLARININ EVRAKLARI İSTENDİ
Yürütülen soruşturma kapsamında Menderes Belediyesi’nden istenilen evraklar arasında malzeme alımları da yer aldı. Savcılık, 2018 - 2021 yılları arasında Menderes Belediyesi tarafından Ofis Kırtasiye, Cumaovası Sosyal Tesis İşletmeleri AŞ, ve tasfiye halinde olan Cumaovasi Yapı A.Ş. unvanlı firmalardan herhangi bir kırtasiye malzemesi alımı yapılıp yapılmadığının tespiti ile bu alımlara ilişkin belediye uhdesinde bulunan tüm bilgi ve belgeleri (fatura, irsaliye vb.) talep etti.

İHALELER MERCEK ALTINDA!
Savcılık ihale numaralarını verdiği bazı ihalelerin evraklarını da özel olarak talep etti. Yazıda, “2018/558592. 2018/71582, 2018/540963, 2018/548302, 2018/59656, 2018/73278. 2019/560799, 2019/562513, 2019/563034, 2020/753395, 2021/101798 ve 2021/352624 sayılı 2018/548302, 2018/ toplam 12 (on iki) ihaleye ait, ihale öncesi işlemlerden ihalelerin tamamlanmasına ve taahhüdün yerine getirilmesine kadar olan süreçteki tüm bilgi ve belgelerin (ihale onay belgeleri, piyasa fiyat araştırma tutanakları, kabul tutanakları, hakediş dosyaları, yükleniciye yapılan ödemelere ait faturalar ve sair belgeler) tespitiyle Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi” denildi. 

 
'Gitmeyeceksiniz, biz onları göndereceğiz!'
 
Hamamcılar Odası yeni başkanını seçti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emrah Görenti 17 Mart 2022 Perşembe 03:02

Daha detaylı bir inceleme yapıldığında çok daha fazla usulsüzlük yalan bulacaklar.! Bunlar zillet yıkım ekibi o gırtlaklarına takılacak mazlumun hakkı er yada geç hesap verecekler.!

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 15 Mart 2022 Salı 20:51

128 milyar doların kokusu burunlarımızı tıkadığı için henüz koku alamıyoruz !!!

Yorumu oyla      2      6  
T.C. Vatandaşı 15 Mart 2022 Salı 17:07

Yargıya intikal etmiş bir konu hakkında görüş bildirmek, ancak bizim gibi bu konularda nasıl davranmasını bilmeyenlerin çokça yaşadığı ülkelerde olmaktadır. Hukukun hem kurumsal hem de kişisel anlamda, yerli yerine oturması için güzelim ülkemde daha çok çaba harcamamız gerekiyor. NOKTA

Yorumu oyla      3      3  
GAZİEMİR 15 Mart 2022 Salı 15:26

Off offf kokular geliyormu!!!?

Yorumu oyla      18      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bosna Hersek’ten dostluk rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu Bosna Hersek’in ...
CHP ve İYİ Parti'den Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti kurmayları Başkan Çerçioğlu’nu ziyaret etti.
Karşıyaka'ya yeni kardeş belediye
Karşıyaka Belediyesi, Bosna ve Hersek’in Saraybosna Novi Grad Belediyesi ...
 
İhale iptali için Ege'de Son Söz'e konuştu… Başkan Soyer neler söyledi?
İzmir gündemine bomba gibi düşen, İzmir 4'üncü İdare Mahkemesi'nin 'Buca ...
Başkan Karakayalı'dan sağlık çalışanlarına karanfil
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı,14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ...
Avrupa'nın dikkati Konak'ın üzerinde!
Avrupa Irkçılığa Karşı Şehirler Koalisyonu (ECCAR), resmi internet sitesi ...
 
Yörük Türkmenleri Bornova’da buluştu
Ege Bölgesi Yörük Türkmenleri Bornova’da buluştu. 4 federasyon ve 28 derneğin ...
Ödemiş'te sanatçılar, hekimler için söyledi
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) sanatçıları 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ...
Büyükşehir kritik adımı attı... Soyer'den ilçe belediyelerine destek çağrısı!
Mart ayı ilk olağan meclis oturumunu gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva