HABERLER>GÜNCEL
23 Ekim 2022 Pazar - 09:09

Sandık kapandı, Çağdaş Grup fark attı... İzmir Barosu'nda Sefa Yılmaz dönemi

İzmir Barosu'nun olağan genel kurulundan sonra bugün de seçimler yapıldı. Dört gruptan beş adayın yarıştığı seçimlerde sandıktan zaferle çıkan isim, Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Av. Sefa Yılmaz oldu. Yılmaz, 3 bin 369 oy alarak, en yakın rakibi Avukat Hakları Grubu'nun adayı Av. Hüseyin Karakoç'ea 1840 fark attı

Sandık kapandı, Çağdaş Grup fark attı... İzmir Barosu nda Sefa Yılmaz dönemi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Barosu’nda 11 Temmuz 2021’de yapılan rötarlı seçimin ardından 22-23 Ekim tarihlerinde üyeler bir kez daha sandığa gitti. İzmir Barosu’na kayıtlı 12 bin 015 avukat, Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda cumartesi günü genel kurulu yaptı. Bugün de başkan, yönetim kurulu, delegasyon ve çeşitli kurullarda görev yapacak isimler seçildi. Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Av. Sefa Yılmaz, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Av. İlke Erol ve Ali Barış Ercan, Mücadeleci Avukatlar Grubu'ndan Av. Tacettin Çolak ve Avukat Hakları Grubu'ndan Av. Hüseyin Karakoç yarıştı. Büyük yarışı kazanan, Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Av. Sefa Yılmaz oldu.

CUMHURİYETÇİ GRUP ADAYLARI ÜÇÜNCÜ VE DÖRDÜNCÜ OLDU

Resmi olmayan sonuçlara göre, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Av. Sefa Yılmaz, 3 bin 369 oy alarak, en yakın rakibi Avukat Hakları Grubu adayı Av. Hüseyin Karakoç'a 1840 oy fark atarak başkan oldu. Karakoç, 1529 oy aldı. Üçüncü sırayı Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Av. Ali Barış Ercan (1452), dördüncü sırayı yine Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Av. İlke Erol (1223) aldı. Mücadeleci Avukatlar Grubu adayı Av. Tacettin Çolak, 219 oy toplayarak beşinci sırada kaldı.

YENİ BAŞKAN AV. SEFA YILMAZ'IN LİSTESİ AYNEN SEÇİLDİ
Avukat Özkan Yücel başkanlığındaki mevcut Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı, Av. Sefa Yılmaz… 9 Eylül 1986’da İzmir’de avukatlık stajına başladığında Stajyer Temsilcisi olarak baroda görev alan Yılmaz, daha sonra Denetim Kurulu üyeliği, Sema Pekdaş ve Ercan Demir dönemlerinde Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Üç yıl saymanlık, bir yıl başkan yardımcılığı, 2018 ve 2021 seçimlerinde de Barolar Birliği delegesi seçildi. Yılmaz’ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Av. Elçin Kılıçer Ot, Av. Anıl Güler, Av. Gamze Şimşek, Av. Emre Öktem, Av. Şefika Yıldırım Sert, Av. Ayşe Kaymak, Av. Mine Donduran Erçetin, Av. Meriç Kaptan, Av. Aylin Aras Öztürk ve Av. Zöhre Dalkıran.

YILMAZ: MESLEKTAŞLARIMIZIN HAKLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Saat 17.00'de sandıkların kapanmasından sonra oy sayımına geçildi. Çağdaş Avukatlar Grubu lideri Av. Sefa Yılmaz'ın listesi, parçalanmış iki adayla karşısına çıkan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayları Av. İlke Erol ve Ali Barış Ercan'ı geride bırakmayı başardı. Sonuçların açıklanmasından sonra büyük sevinç yaşayan Çağdaş Avukatlar Grubu mensubu avukatlar, yeni Başkan Sefa Yılmaz'ı kutladı. İki dönem Baro Başkanlığı yapan Av. Özkan Yücel de Çağdaş Grup yönetiminin devamını getirecek olan yeni Başkan Av. Sefa Yılmaz'ı kutladı, başarı dileklerini iletti. Seçimden zaferle çıkan yeni Başkan Av. Sefa Yılmaz, "Özkan başkanımız görev yaptığı süre boyunca, İzmir Barosu'nun çıtasını yükseltti. Bizler en azından o çıtayı aşağıya düşürmeyeceğiz, mümkün olduğunca daha yukarılara taşıyacağız. Meslektaşlarımızın haklarını, mesleğimizin etik değerlerini korumaya devam edeceğiz. Bize güvenen, oy veren, vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. İzmir Barosu seçimleri, nefret dilinin asla kabul edilebilir bir dil olmadığını gösterdi. Nefret dilini kullananlar, bu seçimi kaybetmişlerdir. Demokrasiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, laik, demokratik, sosyal hukuk devletine inanan, kadından, çevreden, LGBTİ+ bireylerden yana olan Çağdaş Avukatlar Grubu, azımsanmayacak bir farkla kazanmıştır" dedi

 
CHP’li Purçu yaşlıların sorunlarına dikkat çekti!
 
Ebru Şallı'nın biyolojik yaşı 29 çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç kaza: Araç kağıt gibi ezildi... 1 ölü
Ankara'nın Nallıhan ilçesinde, otomobil ile TIR çarpıştı. Kazada, otomobil ...
Tartıştığı karısını bıçaklayarak öldürdü... Sherlock komşu!
Manisa'da eşini bıçaklayarak öldüren Zafer Zeybek (65), cinayetin hemen ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Cumhuriyet hiç de kolay kazanılmadı!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Cumhuriyet hiç de kolay kazanılmadı!'
 
FETÖ hükümlüsü eski futbolcu tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) futbol yapılanmasına ilişkin davada ...
'Yunanistan’ın tamamı TAYFUN’un menzilinde'
Türkiye'nin savunma sanayiinde attığı adımlar Yunan basınını endişelendirdi. ...
İzmir'de feci kaza... Yola fırladı, can verdi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Nihal Savaş, ...
 
Satın aldıkları otomobilin önü 2013, arkası 2015 model çıktı
Antalya'nın Alanya ilçesinde galerici Kemal Yetkin (30) ve Tunahan Şimşek ...
Balıkesir'de inşaatta çökme: 5 işçi yaralı!
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, apartman inşaatına beton dökümü sırasında ...
İzmir Barosu seçimlerinde 'slogan' arbedesi!
İzmir Barosu 2022 Olağan Genel Kurulu'nda Kürtçe slogan arbedesi yaşandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva