HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Eylül 2022 Pazartesi - 09:20

Sanathane'de Eylül ayında film ziyafeti var

İzmir’in kültür ve sanat yaşamına yeni bir soluk getiren Sanathane, eylül ayında birbirinden renkli etkinlikleri sanatseverlerle buluşturuyor. Konser, tiyatro ve söyleşilerin yanı sıra Sanathane, 4. Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali filmlerine de ev sahipliği yapıyor.

Sanathane de Eylül ayında film ziyafeti var

Konak Belediyesi’nin ağustos ayındahizmete açtığıSanathane Açık Hava Sineması ve Gösteri Sanatları Merkezi, eylül ayı programıyla da göz doldurdu.Kapılarını açtığı günden bu yana yaklaşık 2 bin sanatseveri sinema, tiyatro, şiir dinletisi ve konserlerle buluşturan merkez bu ay, gördüğü ilgi nedeniyle gelenekselleşmeye aday etkinliklerinin yanı sıra yepyeni etkinlikleri de İzmirlilerin beğenisine sunacak. Bu ay birbirinden değerli sanatçı ve akademisyenlerin konuk olacağı Sanathane, aynı zamanda 4. Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali’nde yer alan filmlerin gösterimine de ev sahipliği yapacak.

FİLM FESTİVALİNE AÇIK HAVA NOSTALJİSİ
Açık hava sineması nostaljisini İzmirlilere yeniden yaşatan Sanathane, 4. Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali’nde yarışan üç filmi izleyiciyle buluşturacak. Kazananın izleyicinin oylarıyla belirlendiği festival kapsamında Sanathane’de “Dayı: Bir Adamın Hikayesi”, “ Ağır romantik” ve “Nasipse Olur” filmleri perdeye yansıyacak.

İLLE DE MÜZİK
Sanathane konserlerinde bu ay sahnede Hamdi Akatay ve Tepecik Filarmoni Orkestrası yer alacak. Sanathane’ye bambaşka bir hava getirecek konserde, Perküsyon Ustası Hamdi Akatay ve orkestranın genç yetenekleri unutulmaz bir akşama imza atacak.

MÜZİK, KAHKAHA, FELSEFE
Sanathane’nin tiyatro sahnesi bu ay Mandra Filozofuyla tanınan yönetmen, senarist ve oyuncu Müfit Can Saçıntı’yı konuk edecek. Saçıntı, müzikli tek kişilik güldürüsü “İtirazım Var” ile itirazlarını tek tek sayarken, seyirciyi de güldürdüğü kadar düşündürecek.

ŞİİR AKŞAMLARI TAM GAZ
Sanathane’nin yavaş yavaş bir geleneğe dönüşen etkinliği Şiir Akşamları ise şiirseverleri bir araya getirecek.Sanathane’nin iki yüzyıllık binasının tarihi atmosferinin eşsiz dizelerle harmanlandığı Şiir Akşamlarında, Özgür Zeybek’in yönlendiriciliğinde,  şairler Tuğrul Keskin, Ünal Ersözlü, Aydın Şimşek, Bilsen Başaran, Nesrin Kültür, Altay Ömer Erdoğan ve Erkut Tokman şiirlerini okuyacak. Ayrıca şiir dostlarına şairlerin kitapları da armağan edilecek.

TARİH SÖYLEŞİLERİ BAŞLIYOR
Sanathane eylül ayında İzmirlileri yepyeni bir etkinlikle de buluşturacak. “Tarih Söyleşileri” adını taşıyan etkinliğin ilkinde Dokuz Eylül Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi, Tarihçi Erkan Serçe ve Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Ersoy “İlk Çağ’dan Günümüze İzmir’de Gündelik Hayat” konusunu masaya yatıracak. Etkinliği takip edenler, İzmir’in tarih yolculuğunda çok renkli hikayelere tanıklık eden gündelik hayatın izinde,  kent tarihi ve kültürünü bambaşka bir pencereden görme şansı yakalayacak. 

ÇOCUKLAR İÇİN DE SANATHANE
Eylül ayında Sanathane’de çocuklar için de muhteşem bir oyun sahnelenecek. “Mimdo’nunAradığı” adlı Pantomim Çocuk Oyunu, çocuk izleyicilere tiyatro keyfini yaşatacak. Dört yaş üstü çocuklar için hazırlanan oyunda, sanatçı İlker Kılıçer, öykülerini pantomim sanatıyla anlatacak.

DAVETİYENİZİ ALMAYI UNUTMAYIN
Konak Belediyesi Sanathane Açık Hava Sineması ve Gösteri Sanatları Merkezi’ndeki tüm etkinlikler ücretsiz düzenleniyor. Girişlerindavetiyeyle yapıldığı etkinlere katılım ve davetiye temini için 489 45 22 numaralı telefondan 2904dahili hatta bağlanarak bilgi edinilebiliyor. Öte yandan Sanathane’de yer alan etkinliklerin paylaşımları için sosyal medyada “sanathanekonak”ı takip edebilirsiniz.

 
İzmir'de sıcaklıklar yeniden yükseliyor!
 
Alacağı ücret merak konusuydu… 'Tarkan'ın cebine 1 kuruş girmeyecek'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den eleştirilere yanıt: Fatih Sultan Mehmet ile Vahdettin bir mi?
9 Eylül kutlamalarındaki konuşmasına gelen eleştirilere yanıt gelen İzmir ...
Başkan Sengel'den Soyer'e destek mesajı!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 9 Eylül kutlamalarında ...
Tarihi sergi Karşıyaka'da kapılarını açtı!
Karşıyaka’nın kültür ve sanat kenti kimliğini güçlendirmek için çalışmalar ...
 
Seferihisar'ın işgalden kurtuluşunun 100. yılı kutlandı
İzmir'in Seferihisar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl ...
İzmir LoL Türkiye Büyük Finali’ne ev sahipliği yaptı
91. İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl yine oyun dünyasının önemli etkinliklerine ...
Can Gox: İzmir Fuarı’nda olmak dizlerimi titretti
91. İzmir Enternasyonal Fuarı Rock&Rap sahnesinde, dün akşam, kendine ...
 
Başkan Gümrükçü 'tarihi gün' dedi... Homa Dalyanı'nda deniz sefası
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uzun süredir titizlikle sürdürdüğü ...
Bornova'da toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi
Bornova Belediyesi 305 çocuk için toplu sünnet şöleni düzenledi. Bornova’da ...
Bayraklı’da hareketlilik körfeze taşacak
Bayraklı Belediyesi, yeni ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi, bisiklet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva