HABERLER>SAĞLIK
1 Haziran 2015 Pazartesi - 15:58

Samsun'da öldürülen doktor İzmir’de anıldı

Samsun’da, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Kamil Furtun’u anma kapsamında Türkiye genelinde yapılacağı bildirilen,’Şiddeti Telin’ ve ‘Şifa Veren Ele Vefa’ başlıklı basın açıklaması İzmir’de yapıldı. İzmir kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin önünde 09.00 ile 09.15 arasında toplanan diş doktorları, öldürülen Dr. Kamil Furtun için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra Başhekim Diler Yaşar basın açıklamasını okudu. Hastanede bulunan çok sayıda hasta doktorlara destek vererek ölümle sonuçlanan olaylara ve saldırılara tepki gösterdiler.

Samsun da öldürülen doktor İzmir’de anıldı

İZMİR - Çok sayıda diş doktorunun katıldığı anma töreninde basın açıklamasını okuyan Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Diler Yaşar, ‘‘Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız.  Sunduğumuz hizmetin hakkaniyeti, niteliği ve herşeyden önce sürdürülebilirliği için bu açıklamayı temsil ettiğimiz sağlık camiası adına medyamız aracılığıyla sizlerin takdirine sunuyoruz’ dedi.
 
‘SALDIRILARDAN DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ ‘
Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve malesef değerli meslektaşımız Op.Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, “Sağlık ve Şiddet” kelimelerinin sıkça  yanyana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duyduklarını dile getiren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Diler Yaşar, ‘Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor,  ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz. Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olamayacaktır.
  
BİZ SİZLERİN SAYESİNDE VARIZ
Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor’ diye konuştu.
 

 
İstanbul'da Berkin Elvan heykeline saldırı
 
Petkim’deki işçi eylemi sektörü vurdu: Hammadde krizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de doktor isyanı: Bakan'a istifa çağrısı ve grev kartı
Samsun’da görevi başında silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Göğüs ...
Sağlık çalışanları iş barıkıyor: Son 3 yılda...
Samsun'da doktor Kamil Furtun'un öldürülmesi dikkatleri yeniden sağlık ...
Midye severlere kötü haber!
Vücutta ürik asit fazlalığı sonucu ortaya çıkan ve pek çok organda soruna ...
 
Sağlık Bakanlığı'ndan şok eden talep!
İlçe Toplum Sağlığı merkezlerine bir yazı gönderen Sağlık Bakanlığı, psikiyatri ...
Danıştay bozdu: Aile hekimlerinin prim zaferi
Sağlık Bakanlığı, Danıştay kararı sonrası 2010 yılından beri aile hekimleri ...
Felaket senaryosu: Kuş gribi virüsü 2 mutasyon sonra…
Nerdeyse her yıl yeni bir virüs dünyayı korkutmaya devam ediyor. Birkaç ...
 
İzmir’in hastanelerine ambulans dopingi
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne ...
Depresyon ölüm riskini artırıyor
Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin araştırmasına göre depresyon, kalp yetmezliğinde ...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva