HABERLER>SAĞLIK
1 Haziran 2015 Pazartesi - 14:21

İzmir'de doktor isyanı: Bakan'a istifa çağrısı ve grev kartı

Samsun’da görevi başında silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun için eylem yapan İzmirli doktorlar Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nu istifaya çağırırken bir sağlık çalışının daha zarar görmesi halinde greve giderek süresiz iş bırakma eylemi başlatacaklarını belirtti.

İzmir de doktor isyanı: Bakan a istifa çağrısı ve grev kartı

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir’deki sağlık ve meslek örgütleri Doktor Kamil Furtun’un Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevi başında katledilmesi nedeniyle bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

ÖLDÜRÜLEN DOKTORA İZMİR'DE ANMA

Ayrıca Basmane Meydanı’nda toplanan yaklaşık bin 500 sağlıkçı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüdü ve müdürlüğün kapısına kanlı gömlek astı. Doktorlar sağlıkta şiddetin bir kez daha yaşanması halinde greve giderek süresiz iş bırakacaklarını belirtti.



İzmirli doktorlara, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Dr. Hülya Güven, CHP milletvekili adayları Dr. Ülkümen Rodoplu ile Ali Yiğit, MHP Milletvekili Adayı Dr. Aslan Savaşan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve çok sayıda sendika temsilcisi destek verdi.



EMNİYET YÜRÜTMEDİ
Grup, Gazi Bulvarı’ndan müdürlük önüne yürümek isteyince emniyet güçleri trafiğin kapanacağını öne sürerek Hürriyet Bulvarı’nın uygun olacağını söyledi. Yaklaşık bir buçuk saat süren müzakerelerden ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in İzmir Valisi Mustafa Toprak’la yaptığı görüşmelerden de sonuç çıkmayınca grup oturma eyleminin ardından Hürriyet Bulvarı’ndan müdürlük önüne yürüdü.

BAKANI İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR
Yürüyüş sırasında ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Katil AKP hesap verecek’, ‘Sağlıkta şiddet istemiyoruz’, ‘Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın’ sloganları atılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu alkış ve ıslıklarla protesto edildi.  Sağlıkçılar ayrıca Bakanı Müezzinoğlu’nu istifaya çağırdı.



GREVE GİDECEĞİZ
Eylemde grup adına konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, hükümeti ve emniyeti hedef aldı. Kaptaner bir sağlık çalışanına daha zarar geldiği takdirde sağlık çalışanları olarak bu sefer görevi süresiz bırakacaklarını ifade etti.  Kaptaner, “Nitelikli, namuslu, hastalarına gözü gibi bakan bir meslektaşımızı kaybettik. Sağlıkta şiddet ve kan akmaya devam ediyor. Sağlıkta reform denilen şey bu kanlı gömlekle ifade ediliyor. Bu hükümet bizim beyaz, namuslu gömleğimize kan bulaştırdı. Bu psikopat katil 1 yıldır hastane koridorlarında dolaşıyor. Şikayet ediliyor. Başhekim koltuğunda oturan zat, ‘ben görmüyorum siz de görmeyin’ diyor. Sonrasında geçtiğimiz sene yılın hekimi seçilen arkadaşımızı kurşunluyor. O başhekim derhal görevden uzaklaştırılacak. Sağlık bakanı acaba kaç doktor, kaç hemşire, kaç sağlık çalışanı öldürülene kadar istifa etmeyecek?  Gaziantep’te bir arkadaşımız bıçaklanmıştı. Şimdi seçime bir hafta var diye bakanlık bir genelge yayınladı. Dünyada doktora el uzatanlar savaş suçlusu sayılıyor. Siz ve emniyet bu katilleri ‘tutuklayamam’ diyorsunuz. Sizin döktüğünüz bu gözyaşı kamuoyunu aldatma gözyaşıdır. 12 yıldır doktor öldürmeyen aptaldır haline geldi. Bu kanlı gömleğin sorumlusu sizsiniz. Buradan duyuruyorum; bir sağlık çalışanına daha zarar gelirse süresiz görev bırakacağız. Greve gideceğiz” diye konuştu.

BAKANLIK DA GÖREV BIRAKTI
Sağlık Bakanlığı da Furtun’un öldürülmesini ve sağlıkta yaşanan şiddeti protesto etmek için çalışanlarını 15 dakikalık sembolik bir iş bırakma eylemine çağırdı.
 

 
KKTC’de yangın faciası: İzmirli çift kaçamadı
 
Flaş gelişme: Bank Asya gözaltına da kapatıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin ildenli 2 Haziran 2015 Salı 10:14

Tarık Ülker aynen öyle Sizler saygıyı öğreninceye kadar hizmet alamayacaksınız 14 yıl Almanya'da yaşadım sağlıkçıya en ufak bir kötü sözde gözaltına alınırsınız tekrarında sağlık sigortanız iptal olur Bu ülkede mahkemelerde birçok insanın hoşuna gitmeyen hatta haksız kararlar çıkıyor Hâkime veya savcıya saldıran var mı Niçin? Çünkü başınıza geleceği biliyorsunuz Bir mühendis olarak yazıyorum ve kendi adıma hekimlerden özür diliyorum

Yorumu oyla      14      5  
UMUT 2 Haziran 2015 Salı 07:38

doktor olmak zor istir. bu zorlugu bilir secerken meslegini. lutfen isimizi yaparken daha saygili. ozenli. ve ozverili olursak saniyorum bu vakalar azalir vee umulur ki biter Allah sabir versin. egitim sart. egitim mutlaka sart. terbiye ve en onemliSI AHLAK TA SART

Yorumu oyla      13      5  
tarık ülker 1 Haziran 2015 Pazartesi 23:24

ya bu sağlıkçılar her darp olayında böyle kafalarına göre işmi bırakacaklar.bugün hastanede randevum vardı doktorlar yok.annemin sağlık ocağında ilaçları yazılacaktı aile hekimi yok.neymiş efendim eylemdeymiş.özel sektörde yok böyle bir başıboşluk yaa..nedir bu sağlıkçılardan çektiklerimiz.bunlarala ilgili bakanlık bir yaptırım uygulamazsa biz halk olarak bakanın istifasını istiyoruz.

Yorumu oyla      11      9  
HAKLISINIZ AMA BİZLER NE OLACAĞIZ 1 Haziran 2015 Pazartesi 20:00

SAĞLIK SEKTÖRÜNDEKİ SALDIRILARA NE OLURSA OLSUN BİR İZMİRLİ OLARAK KARŞIYIM VE KINIYORUM BU YASALARINDA DARPÇILARA KARŞIDA HİÇ YETERLİ BUL MUYORUM AMA BAŞKA TÜRLÜ BİRLEŞİM ÇÖZÜM BULAMAZMAYIZ HER DARPTA İŞMİ BIRAKILACAK MUYAHANE YAPILMAYACAK BU KUNUDA HASTALARINIZA HAKSIZLIK EDİYORSUNUZ SİLERE ONLAR MUHTAÇ GÖREVLERİNİZDE BAŞARILAR DİLİYORUM BEYAZ ÖNLÜKLÜ SAĞLIKÇI EMEKÇİLERİMİZ

Yorumu oyla      14      6  
erkan 1 Haziran 2015 Pazartesi 15:44

Hastanelerin ortamları çok kötü durumda, cahil insanlar bunun acısını sağlıkçılardan çıkarıyorlar. Aklı başında hastaneye giren deli çıkıyor, yakın zamanda hastane de sık bulunmuş biri olarak söylüyorum, herkes başta hükümet bu koşulları iyileştirmelidir ayrıca bu şiddetin nedenleri araştırılmalıdır.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık çalışanları iş barıkıyor: Son 3 yılda...
Samsun'da doktor Kamil Furtun'un öldürülmesi dikkatleri yeniden sağlık ...
Midye severlere kötü haber!
Vücutta ürik asit fazlalığı sonucu ortaya çıkan ve pek çok organda soruna ...
Sağlık Bakanlığı'ndan şok eden talep!
İlçe Toplum Sağlığı merkezlerine bir yazı gönderen Sağlık Bakanlığı, psikiyatri ...
 
Danıştay bozdu: Aile hekimlerinin prim zaferi
Sağlık Bakanlığı, Danıştay kararı sonrası 2010 yılından beri aile hekimleri ...
Felaket senaryosu: Kuş gribi virüsü 2 mutasyon sonra…
Nerdeyse her yıl yeni bir virüs dünyayı korkutmaya devam ediyor. Birkaç ...
İzmir’in hastanelerine ambulans dopingi
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne ...
 
Depresyon ölüm riskini artırıyor
Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin araştırmasına göre depresyon, kalp yetmezliğinde ...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva