HABERLER>SPOR
18 Mayıs 2013 Cumartesi - 21:34

Şampiyon kapanışı da galibiyetle yaptı: 2-0

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu 2 hafta öncesinden garantileyen Galatasaray, evinde Trabzonspor'u Albert Riera ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 mağlup etti ve ligi galibiyetle tamamladı.

Şampiyon kapanışı da galibiyetle yaptı: 2-0

İSTANBUL - Ligin bitimine iki hafta kala 19. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, ligin son hafta mücadelesinde Trabzonspor'u konuk etti.
 
İki takım için de büyük bir önem taşımayan maçın tansiyonu, karşılaşma öncesi iki takım oyuncuların el ele tribünleri selamlamasıyla daha da düştü. Temponun çok yükselmediği, mücadelelerde sertliğin fazla olmadığı maçı Galatasaray Riera ve Burak'ın golleriyle 2-0 kazandı. Haftaiçinde Fenerbahçe ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası finalini düşünen Trabzonspor ise gol aradığı ama son pas ve son vuruşlarda başarısız olduğu karşılaşmayı sakatlık yaşamadan bitirmenin sevincini yaşadı.
 
Sarı-Kırmızılı takımda Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Sabri Sarıoğlu bu maçta forma giyemezken, Bordo-Mavililerde ise kadroya alınmayan Onur Recep Kıvrak, Emerson Conceicao, Souleyman Bamba ve Marc Janko’nun yanı sıra sarı kart cezalısı Volkan Şen bu maçta forma giyemedi.
 
Türk Telekom Arena'da mücadele tempolu başladı. Galatasaray, rakip savunmanın göbeğinden geliştirdiği organizasyonlarla gol yollarında etkili olmaya çalışırken, Trabzonspor da kanatları kullanarak tehlike yaratmaya çalıştı.
 
6. dakikada gelişen Galatasaray atağında sol kanatta Albert Riera bindirme yaptı. Riera ceza sahasına girmeden pasını Drogba'ya verdi. Drogba ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti ve kaleci Tolga zorlukla topu kornere çeldi.
 
15. dakikada orta alanda topla buluşan Felipe Melo pasını Selçuk İnan'a verdi. Daha sonra Selçuk önündeki takım arkadaşı Hamit Altıntop'a pasını gönderdi ve Hamit Altıntop ceza sahası dışı kaleyi cepheden gören kısımdan şutunu çekti. Fakat top az farkla auta gidiyor.
 
Galatasaray Burak Yılmaz ile gole çok yaklaştı. 20. dakikada sol kanattan Emre Çolak'ın yaptığı ortayı altı pas önünde önce kontrol eden Burak, ardından topu önüne aldı ve çektiği sert şut savunmaya çarparak kornere gitti.
 
Galatasaray aradığı golü Riera ile buldu. 34. dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Eboue, penaltı noktası üzerinde bulunan Burak Yılmaz'a verdi. Burak topun gelişine sert vurdu ancak Tolga'nın bacaklarından seken top, Riera'nın önünde kaldı ve sol çaprazdan çok sert bir şut çeken Riera, topu ağlara gönderdi. 1-0.
 
Golün ardından oyunda tempo daha da düştü ve devre 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
Mücadelenin ikinci devresi hızlı başladı. 48. dakikada Trabzonspor atağında topla buluşan Henrique pasını Olcan Adın'a verdi. Ceza sahası dışı kaleyi cepheden gören kısımdan Olcan Adın şutunu çekti ve top direğe çarparak auta gitti.
 
Burak Yılmaz, eski takımını da boş geçmedi... 52. dakikada Trabzonspor defansı topla çıkarken Burak Yılmaz'ın yaptığı pres sonrası topu Amrabat orta alanda kaptı. Amrabat önünde hareketlenen takım arkadaşı Burak'a pasını verdi. Burak Yılmaz topla birlikte ceza sahası içine girdikten sonra şutunu çekti ve topu filelerle buluşturdu. Burak Yılmaz Spor Toto Süper Lig'de gol sayısını 24'e çıkardı. Yıldız futbolcu, attığı golden sonra sevinmedi.
 
Galatasaray'ın 2. golüyle tempo daha düştü. İki takım da rakip kalede etkili atak geliştiremedi ve mücadele 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
Bu skorla Galatasaray puanını 71'e yükseltti. Trabzonspor ise 46 puanda ligi tamamladı.
 
GALATASARAY: 2 - TRABZONSPOR: 0
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Hüseyin Göçek, Selçuk Kaya, Erdem Bayık
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 82 Umut Bulut), Selçuk İnan, Melo (Dk. 41 Amrabat), Emre Çolak, Burak Yılmaz, Drogba (Dk. 82 Elmander)
Trabzonspor: Tolga Zengin, Zeki Yavru, Giray Kaçar (Dk. 46 Cech), Mustafa Yumlu, Celustka, Aykut Akgün, Zokora, Adrian (Dk. 46 Olcan Adın), Sapara (Dk. 64 Soner Aydoğdu), Yasin Öztekin, Henrique
Goller: Dk. 34 Riera, Dk. 52 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 64 Zokora, Dk. 68 Cech, Dk. 84 Yasin Öztekin (Trabzonspor)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Destansı direniş ve zaferin adı Akhisar: 0-2
Yeşil-siyahlı takım Ordu deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönerek kümede kalmayı başardı.
Kaf-Kaf’tan ‘Fener alayı’: 74-68
Yeşil-kırmızılı takım play-off ilk maçında İstanbul’u fethetti. Karşıyaka, ...
İspanya’nın ‘kralı’ Ardalı Atletico
İspanya Kral Kupası Finali'nde normal süresi 1-1 biten mücadelede Atletico ...
 
İzmir’in ‘zeki ve çevik’ gençleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve ...
Aysal açıkladı: Q7 Galatasaray’a mı geliyor?
Galatasaray başkanı Ünal Aysal’dan taraftarı heyecanlandıracak transfer ...
İşte tüm detaylarıyla KSK’nın yeni tüzüğü
Karşıyaka eski başkanlarından, 55'inci dönem hükümet kabinesinde 1,5 yıl ...
 
PFDK’tan Göztepe’ye ‘düşme öfkesi’ faturası!
Sarı-kırmızılı takım, Tavşanlı Linyitspor’a yenilerek küme düştüğü maçın ...
İnönü’nün parçaları satışta!
İnönü'deki son maçta hatıra olarak alınan koltuk gibi bazı parçaların ...
PDFK’dan derbi faturasını kesti: Ceza yağmuru
PFDK Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin faturasını kesti. Derbide kırmızı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva