HABERLER>SAĞLIK
11 Aralık 2015 Cuma - 16:10

Sağlık müdürlüğünden ‘YÖK’ harekatı: O hastaneler kapanacak mı?

İzmir Sağlık Müdürlüğü Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yazısına dayanarak İzmir’de bulunan özel üniversite hastanelerinin poliklinikleri hakkında kapatma kararı aldı. Şifa Hastanesi başta olmak üzere kentte bulunan Başkent ve Medikal Park Hastaneleri için işlem yapıldı.

Sağlık müdürlüğünden ‘YÖK’ harekatı: O hastaneler kapanacak mı?

EGEDESONSÖZ - Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın üniversiteler bünyesinde faaliyet gösteren ve eğitim hizmeti vermeyen tıp merkezi, poliklinik gibi yerlerin kapatılması ile ilgili kararı İzmir’de hareketliliğe neden oldu.

Kurumun bu kararına dayanarak çalışma başlatan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Şifa Hastanesi başta olmak üzere İzmir’deki üniversite bünyesinde faaliyet gösteren hastaneleri denetledi. Bunun üzerine Şifa’nın kent genelindeki 8 ve Başkent Hastanesi’nin Karşıyaka’daki 2 tesisi için işlem yapıldı. Müdürlük Şifa Hastanesi'ne şubelerin tahliyesi için 15 gün süre verdi.
 


Bakanlığın yaptığı işlemin ardından durum tutanağa geçerken inceleme yapılan Şifa Hastanesi’nin kuruluşlarında eğitim verilmediği belirtildi. Şifa Hastanesi ise sadece bir yerde eğitim olmadığı için daha önce Balçova’daki birimin kapatıldığını belirtti. Diğer tüm yerlerde eğitim verildiği, aynı zamanda hastane olarak faaliyet gösterildiğini dile getirdi. Medikal Park Hastanesi ise İzmir Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterdiğini beyan etti.

ŞİFA HASTANESİ’NDEN AÇIKLAMA
Öte yandan tahliye bildirimi sonrası Şifa Üniversitesi Rektörlüğü’nden açıklama geldi.

Açıklamada, “11.12.2015 tarihinde üniversitemizin ek binaları İzmir Valiliğinin oluru ile il sağlık müdürlüğü tarafından kapatılma işlemi başlatılmıştır.  YÖK’ün 20.11.2015 tarih 2774 sayılı semt poliklinikleri başlıklı kararında vakıf üniversitelerin eğitim hizmeti verilmeyen semt polikliniklerinin 06.12.2015 tarihine kadar kapatılması istenmiş olmasına rağmen İzmir valiliğince eğitim hizmeti verilen tüm ek binalarında işlem yapılmıştır.
 
Bazı basın ve yayın kuruluşlarında Şifa Üniversitesi’nin YÖK kararı ile ruhsatlarının iptal edilerek kapatıldığı haber yapılmıştır. Bu durum gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Öncelikle belirtmek gerekir ki faaliyetin durdurulması işlemleri adli bir sürecin sonunda değil, YÖK’ün daha önce aldığı ve şuan itibariyle Danıştay’da iptal davasına konu olan bir kararına dayanmaktadır.

Ek binalarımızda yatarak tedavi gören hastalarımızın tedavilerine tamamlanıncaya kadar devam edilecektir.

Bornova’daki uygulama araştırma merkezimizin hasta kabulüne hiçbir kısıtlama getirilmemiştir.
 
Diğer taraftan YÖK’ün belirtilen kararı sadece üniversitemizle ilgili olmayıp sağlık alanında eğitim ve hizmet veren tüm Türkiye’de faaliyet gösteren vakıf üniversitelerini kapsamaktadır. İzmir’de bulunan diğer vakıf üniversiteleri de bu işlemlere muhatap olup doğrudan kurumumuza yönelik bir uygulama söz konusu değildir.
 
Yapılan bu işlemlere karşı kurumumuz tarafından en kısa sürede yasal yollara başvurularak söz konusu işlemlerin iptali ve doğan zararların tazmini yoluna gidilecektir. kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

İZMİR TABİP ODASI’NDAN AÇIKLAMA
Bugün 1994 yılından beri hizmet veren Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Hastanesi  ile Şifa Üniversitesi Hastaneleri'ne yapılan tebligatlar sonucunda faaliyetlerinin durdurulduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.
 
Gerekçelerinin neler  olduğu ve bu gerekçelerin haklı ya da haksız olduğu tartışmasına girmeden bu konuda ortaya konulan aceleci  tutumu yanlış bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz.
 
Sağlık hizmeti çok önemli bir hukuki  gerekçe olmadan engellenebilecek ve durdurulabilecek bir hizmet değildir. Bu birimlerde çalışan doktorlar, sağlık çalışanları ve diğer hizmet görenler çok zor bir durumda kalmışlardır. Yine buralardan hizmet alan yatan hastalar, poliklinik hastaları, tetkik hastaları ve acil hastalar  mağdur olmuşlardır.
 
İzmir Tabip Odası olarak her türlü siyasi ve hukuki değerlendirmenin dışında kalarak, sağlık hizmetinin niteliğinin ve meslektaşlarımızın  mağduriyetinin göz önüne alınmasını ve  bu konudaki kararların ve uygulamaların gözden geçirilmesini talep ediyoruz.
 


TERÖRİST HASTANE TERÖRİST HASTA OLMAZ!
Karara CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’dan da sert tepki geldi. Dr. Aytun Çıray, “Şifa Hastanelerinin ve onun yanında İzmir’de Başkent Üniversitesine bağlı olarak hizmet veren sağlık kurumunun kapatılması akıl alır gibi değil. Bu hastanelerde suç işlediğinden şüphe ettiğiniz şahıslar varsa hukuki olarak gereğini yaparsınız ama hastaneleri neden kapatıyorsunuz? Eğer bu hastaneler bugüne kadar usulsüz olarak çalışıyorlardı diyorsanız o halde siz görevi ihmal suçu işlemişsiniz demektir. Benim önce bir insan sonra bir hekim olarak isyanım hastalarımızın düşürüldüğü çaresiz durumdur. O hastanelerde tedavi gören hastalara yazık günah değil mi? YÖK Kasım ayında ‘YÖK kararı olmaksızın ek hizmet binalarında sağlık hizmeti sunamazsınız,’ diye karar alıyor, Hükümet Aralık ayında hastaneleri kapatıyor. Bu kararların teknik olduğunu bana kimse anlatamaz. Bu hastaneleri kapatarak asıl hastaları cezalandırmış oldunuz” ifadelerini kullandı.
 

 
İzmir’deki karakolda ‘Gezi’ dayağı!
 
IŞİD bugüne kadar petrolden kaç para kazandı?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 12 Aralık 2015 Cumartesi 11:20

türkiyenin zaten sağlıkta sorunlu bir sistemi var, poliklinik kapatmak doğru olmaz. savaşta bile hastanelere dokunulmaz.....

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK’dan şok eden rapor: İl Sağlık Müdürü’nün kocası…
Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir’de özel hastanelerde göz doktoru olarak çalışan ...
Türk radyoloji camiası duayeni Prof. Pırnar'ı uğurladı
Türkiye'ye Bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonansı (MR) getiren ...
Oğlunun ısrarıyla içinde bombadan kurtuldu
Manisa'nın Kula İlçesi'nde yaşayan ve normalde 2 santim olan göğüs- karın ...
 
Sağlıkta yeni sistem hastayı da eczacıyı da ‘kanser’ etti!
SGK’nın, Sağlık Uygulama Tebliği değişikliği 1 Aralık itibariyle yürürlüğe ...
Konak Meydanı’nda hayat dersi!
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Aralık Ayı'nın ilk haftasını "112 Acil Sağlık Haftası" ilan etti.
İzmir’deki organ nakli krizine Vali Toprak el koydu!
İzmir Valisi Mustafa Toprak İl Sağlık Müdürlüğü’nde yaşanan organ ve doku ...
 
İzmir Sağlık Müdürlüğü'ne lojman protestosu
Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, İzmir Sağlık Müdürlüğü’nün ...
Kazdağları'nda 'ölümsüzlük mantarı'
Kazdağları'nda 'ölümsüzlük mantarı' olarak bilinen 'Reishi' mantarı türüne ...
Hayatı tek parçaya sığdırdı!
İzmir’in Gaziemir ilçesinde oturan ve kiloları yüzünden hayatı zindana ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva