HABERLER>SAĞLIK
24 Ekim 2023 Salı - 11:31

Rotaryenlerden Dokuz Eylül Hastanesi’ne anlamlı bağış

Gündoğdu Rotary Kulübü, Rotary Vakfı Projesi kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Palyatif Bakım Servisi bünyesinde “Gizem Erten Çocuk Palyatif Bakım Ünitesi” açıldı. Açılış törenine Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Demet Yalçın Kehribar, Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Olgun, Rotary 2440 Bölge Guvernörü Ayda Özeren, Gündoğdu Rotary Kulübü üyeleri Özden-Fatih Erten, Gizem’in ablası Defne Erten ve rotaryenler katıldı.

Rotaryenlerden Dokuz Eylül Hastanesi’ne anlamlı bağış

Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Olgun, açılışta yaptığı konuşmada Gizoş bebeğin bu anlamlı günde aralarında olduğuna inandıklarını söyleyerek Erten ailesinin göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Demet Yalçın Kehribar ise aileye kaybından dolayı tekrar başsağlığı dileyerek kızlarının anısını başka hasta çocuklara dokunarak yaşatan Erten ailesine DEÜ Hastanesi olarak minnettar olduklarını ifade etti. Rotary 2440 Bölge Guvernörü Ayda Özeren ise Rotaryenlerin topluma dokunan projelere özel bir hassasiyeti olduğunu ifade ederek, Erten ailesi ile beraber bu ünitenin yaratılmasına katkı koyan tüm Rotary ailesine teşekkür etti.

Kapsamlı bir ünite yaratıldı
Törenle açılan ünitede 4 adet hastabaşı monitorü, 2 adet solunum cihazı (NIV Ventilatör), 1 adet EKG cihazı, 1 adet ultrasonografi cihazı, 2 adet ağrı kesici PCA cihazı, 2 adet hasta karyolası ve 4 adet refakatçi çek-yatı alınarak, odaların perdeleri yaptırıldı. Ayrıca palyatif bakımda genel amaçlı kullanım için televizyon, çamaşır makinesi ve kurutma makinesi bağışı da yapıldı. Ayrıca hastalığı boyunca Gizem Erten’in çizdiği kalp başlı bebek resimleri de çerçevelenip servis duvarlarına asıldı.

Bir Dayanışma Örneği
Gizem’in hastalığı süresince çizdiği kalp başlı bebekler, kukla sanatçısı Nazlı Selin Yaykın tarafından Gizoş bebeklere dönüştürüldü. Gizoş bebekler, projeye bağış yapan kişilere hediye olarak verildi ve bugün yüzlerce çocuk Gizoş bebeklerle oynayarak mutlu oluyor. Gündoğdu Rotary Kulübü, projeye fon yaratmak için İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ses sanatçısı Gökçe Eriş solistliğinde ve Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Halil İbrahim Yüksel yönetiminde, yine İzmir devlet Klasik Türk Müziği Korosu saz sanatçılarının gönüllü çabalarıyla bir konser düzenledi.Sahne Tozu Tiyatrosu da bilet gelirleri projeye aktarılmak üzere “Romeo ve Jüliet ya Ölmeseydi?” oyunlarını Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde sergiledi. Projenin uluslararası ortakları Amerika’ dan Methro Bethesda Rotary Kulübü, Chicago Rotary Kulübü, Charlotte Rotary Kulübü, Rockville Rotary Kulübü ve Kanada’dan Toronto Rotary Kulübü oldu. Rotary Vakfı, projeye katkı sağlayan tüm kulüpler adına ek katkı koyarak projeye destek oldu.İzmir Çiğli Rotary Kulübü, İzmir Agora Rotary Kulübü, Bodrum Karia Rotary Kulübü, İzmir Kültürpark Rotary Kulübü, İzmir Bornova Rotary Kulübü, İzmir Ege Rotary Kulübü ve Bursa Rotaract Kulübü de projeye katkı sundu.

Kaybın acısını iyilikle sağaltmak: Gizem’in Hikayesi
Gündoğdu Rotary Kulübü üyelerinden Özden Erten ve eşi Fatih Erten’ in küçük kızları Gizem’e 2019 yılında henüz 5 yaşındayken DIPG (Diffuse İntrinsic Pontine Glioma) olarak adlandırılan tedavisi olmayan bir beyin tümörü teşhisi konuldu. Hayat dolu kızları Gizem’in hastalığı süresince iki yıl boyunca yaşadığı zorluklardan dolayı palyatif bakım ile ilgili Türkiye’de bir farkındalık yaratmak isteyen aile, 2021 yılında kızlarını kaybettikten sonra, Gündoğdu Rotary Kulübü ile birlikte Palyatif Bakım Ünitesi açmak üzerine yola çıktılar. Araştırmalar sonucu Türkiye’de üniversite hastanelerinin hiçbirinde çocuk palyatif bakım ünitesi olmadığını fark eden Erten ailesi, Prof. Dr. Banu Lebe, Günşıl Oktay ve Aylin Olut’tan oluşan proje ekibiyle birlikte   İzmir’ de bir üniversite hastanesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile görüşmelere başladı. Proje kapsamında hastanede var olan Yetişkin Palyatif Bakım Ünitesi’ nin dört odası çocuklara uygun şekilde düzenlenerek, çocukların kullanımına uygun cihazların alımı sağlandı.

 
Limontepe'de 100. yıl coşkusu!
 
Altay'da kötü gidişat sürüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye, aşılarla çocuk felcini yendi
Sağlık Bakanlığınca, Türkiye'de yürütülen aşılama programları sonucunda ...
Uzmanı uyardı: Çocuklara savaş görüntülerini izletmeyin!
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Levent Mete, İsrail'in ...
Prof. Dr. Ceyhan 'bu kadarını görmemiştik' dedi: Testlerin yarısı pozitif!
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yapılan testlerin yarısından fazlasında koronavirüs ...
 
Erkeklerde meme kanseri tehlikesi
Meme kanseri, sanılanın aksine yalnızca kadınların hastalığı değil. Kadınlar ...
İzmir'de bir umut Öykü'sü... Bir çocuğun daha hayatı kurtuluyor
İzmir'de lösemiyle mücadele eden Öykü Arin Yazıcı (8) adına düzenlenen ...
Aydın'da şap hastalığı paniği!
Aydın'ın İncirliova ilçesinde görülen şap hastalığı sebebiyle bazı mahallelerde ...
 
Eski damattan vefa örneği!
İzmir'in Menemen ilçesinde karaciğer yetmezliği bulunan 63 yaşındaki Hüseyin ...
Gece artan kaşıntılara dikkat: Uyuz vakaları 40 kat arttı
Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Durdu, "Şu ...
23 ilaç SGK'nın geri ödeme listesine alındı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva