HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2023 Salı - 15:39

Rezerv alanda ‘ulaşım’ isyanı!

Bayraklı’da 30 Ekim 2020 depremi sonrası inşa edilen rezerv alanda ulaşım krizi yaşanıyor. Vatandaşlar alana verilen otobüs sayısının yetersiz olduğunu belirtirken, açılan kız öğrenci yurtları ile birlikte toplu ulaşımı kullanamadıklarını söyleyerek isyan etti.

Rezerv alanda ‘ulaşım’ isyanı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında Seferihisar açıklarında Samos fay hattında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası 117 vatandaş hayatını kaybetmişti.

Bayraklı’nın üst kısımlarında yer alan ve depremzedeler için ‘ormanlık alan’ vasfından çıkartılarak konut alanına çevrilen rezerv alanda depremzedelere konut yapılması yer almıştı. Rezerv alanda birçok etabın çalışması tamamlanırken, anahtar teslimleri ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti.

250 KONUT KYK’YA!
Gelinen süreçte özellikle orta ve az hasarlı birçok depremzede rezerv alanda fazla kalan konutların kendilerine verileceği sözün tutulmasını beklerken 8’inci etap 2’nci bölümde 3+1 ve 2+1 daire düzeninde olan 250 konut Spor Bakanlığı’na satılarak  KYK yurdu yapılmış ve geçtiğimiz haftalar itibari ile de yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin yurtlara yerleştiği öğrenilmişti.

OTOBÜS KRİZİ YAŞANIYOR
Kız öğrenci yurdunun açılması ile birlikte 2 hat güzergahına sahip rezerv alanda ise ulaşım krizi yaşanıyor. Özellikle yurt ile birlikte öğrencilerin kullandığı güzergahta yer bulamadığını belirten vatandaşlar isyan ederken, otobüslerin son duraklar arasında yolcu alamadığını ve vatandaşların ulaşım için son duraklara gitmek zorunda kaldığını belirtti.

KOCABIYIK: ÇOCUKLARIMIZ OTOBÜSE BİNEMİYOR
Depremzede Nesil Kocabıyık ise çakal/tilki tehlikesinden bahsederken, “Durak konusunda çok mağduruz. EVKA 3’den kalkıyor otobüsler ancak öğrenci yurdu burada olduğu için çok yoğun  oluyor ve ara duraklarda otobüsler durmuyor. Bu nedenle biz araçlara binemiyoruz. Çocuklarımız ile yollarda kalıyoruz. Çocuklarımız otobüse binemediği için bizi arayıp biz almaya gidiyoruz. Ben ilk defa dün bir otobüsün önünü kestim. Akşam 9:30-10 gibi kızımı yarı yolda indirmiş, sokak ışıkları da yanmıyor kızımı orada indirmiş. Çocuğumu orada bırakma sebebini sordum, güzergahında durak olmasına rağmen öyle bir durak olmadığını söyledi. Ancak şoförler oraya girmiyor. Biz şikayetlerde bulunduk ama hiçbir zaman bize dönüş yapılmadı. Biz mağduruz. Evimize işimize gidemiyoruz. Biz kendi içimizde çözüm bulmaya çalışıyoruz. Whatsapp grubumuz var diyoruz ki ‘şuraya gideceğim oraya doğru giden var mı beni de götürebilir mi.’ Biz artık çözüm istiyoruz. Rezerv alana tilki, çakal indiği için çocuklarımızı akşam saatlerinde tek bırakamıyoruz” diye konuştu

UNUTMAZ:  ÇOK MAĞDURUZ
Vatandaşların yardımı ile ulaşımın sağlandığını belirten Yurdanur Unutmaz, “Kızım Ege Üniversitesi’ni kazandı ancak otobüsler ile gidemiyor. Okul saatinden erken çıkıyor ancak otobüse binemiyor yine.  Öğrencilerimizi artık vatandaşlar yoldan geçerken alıp yardım ederek götürüyor. Bizler ulaşım konusunda çok mağduruz. Otobüs seferlerini sıklaştırıyorlar ancak otobüs güzergahı çok uzun olduğu için doluyor. Rezerv alanda yeni açılan KYK yurdundaki öğrenciler de çok mağdur.  Sadece otobüs sırasını 40 dakika beklediklerini belirttiler. İşe gidenler çok fazla mağdur oluyor. Son durağa gidip biniyorlar ama orada da ful dolu. Öğrenciler okula geç kaldığı için öğretmenlerinden azar işittiklerini duyuyoruz. Biz sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz, gerçekten çok mağduruz” diye konuştu.

AK: GÜZERGAH SAYILARI ÇOK YETERSİZ
Rezerv alanda oturan depremzedelerden Bergin Ak ise bazı otobüslerin engelli kullanımına uygun olmamasından kaynaklı sorunlar yaşadıklarını belirtirken, “Otobüslere binemiyoruz… Kız öğrenci yurdu açıldı yukarıda ve orada otobüsler doluyor ve bizler binemiyoruz. Eşim engelli onu da bindirmek mümkün olmuyor otobüse. Otobüslerin sefer sıklığı da 1 saat aralıklarla. Otobüs güzergahları da bizler için çok yetersiz. İşlerimize gidemiyoruz. Bir çok çocuk okula geç kalıyor, bölgedeki okullarda hizmete giremedi. Biz otobüs seferlerinin sıklaştırılmasını istiyoruz artık. Dün EVKA 3’de otobüse bindim ve son duraktan itibaren Rezerv alana kadar hiç durmadan gelmek zorunda kaldık. Yoldan kimse otobüslere binemiyor. Güzergahlar'daki bazı araçlar engelli kullanımına da uygun değil yardım almadan otobüslere binemiyoruz” dedi.

 
PFDK'dan Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti
 
Serengeti değil Bayraklı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 11 Ekim 2023 Çarşamba 11:08

dağın tepesi dediğiniz yer otoban üstü. hemen karşındaki alışveriş merkezine onlarca insan gidebiliyor ... o dağların üst taraflarında koca koca binalar yapılıyor sesiniz çıkmıyor.. ulaşım sorunu belediyenin beceriksizliği...

Yorumu oyla      2      4  
Beceriksizlik 11 Ekim 2023 Çarşamba 10:10

Eskiköy haklısın. Dağın tepesindeki hastanede sana başarılar. Özellikle kışın çok eğlenceli olacak.

Yorumu oyla      3      4  
eskiköy 11 Ekim 2023 Çarşamba 09:55

şeccaat arz ederken... kimi kime şikayet edersin 25 yıldır şehirde sizde becerikli..

Yorumu oyla      2      5  
Beceriksizlik! 11 Ekim 2023 Çarşamba 00:23

dağın tepesine öğrenci yurdu, dağın tepesine şehir hastanesi ...

Yorumu oyla      9      4  
Zehra 10 Ekim 2023 Salı 20:46

Yukarıda yazılan herşey katılıyorum çok mağduruz otobüsler yüzünden burada alışveriş yerleri olmadığı için mecburen aşağıya iniyoruz alışveriş edip elimiz kolumuz dolu otobüslere binemiyorum bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz belediye şöförleri bu bölgeye hergün farklı kişiler veriliyor güzergahı bilmiyorlar günlük geldikleri için zaten yollar çok dik ve yokuş bu bölgenin hem yeni araçlara hem sürekli tecrübeli birinin gelmesi geliyor kış şartlarında bu bölgedeki mağduriyeti düşünemiyorum ilgilenilceğini düşünerek teşekkür ediyorum

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Acı haber: Bir asker şehit oldu!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Harekat bölgesinde, el yapımı patlayıcının ...
Çocuklara şişi, babaları batırmış!
Şanlıurfa'da, zikir sırasında vücutlarına şiş batırılırken çekilen görüntüler ...
Günlük kiralanan evlerle ilgili kanun teklifi Meclis'te
Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri içeren kanun ...
 
Taziyeye giderken otomobille takla attılar... 3'ü çocuk 8 yaralı!
Diyarbakır’da, taziyeye gidenlerini içinde bulunduğu otomobil, takla atarak ...
Bakan Şimşek'ten emekli zammı açıklaması geldi!
Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışmayan emeklilere verilecek bir defaya ...
MEB'den 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme
MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), açık liseye geçiş şartlarını taşımayan ancak ...
 
İzmir'de tüyler ürperten cinayetler... Seri katilin ifadesi ortaya çıktı!
İzmir'de, Emine Metin (53) ile Necip Gümüştaş'ı (79) altı ay arayla öldüren ...
6 aylık bebeğin korkunç sonu!
Ankara'nın Polatlı ilçesinde 3 katlı apartmanda Suriyeli ailenin oturduğu ...
İzmir'de DEAŞ baskını!
İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda terör örgütü DEAŞ'a finansman ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva