HABERLER>GÜNCEL
12 Haziran 2012 Salı - 15:52

Rektörlük seçimi arifesinde Prof. Dr. Yılmaz’a suç duyurusu

Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) üyeleri, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz hakkında, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına yönelik iptal edilen yasanın uygulanması için öğretim üyelerine yazı gönderdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Rektörlük seçimi arifesinde Prof. Dr. Yılmaz’a suç duyurusu

İZMİR - Suç duyurusunda bulunulmadan önce İzmir Adliyesi önünde öğretim üyeleri adına açıklama yapan Üniversite Konseyleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. İzge Günal, üniversitelerdeki soruşturma furyasının hızlanarak sürdüğünü, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Renan Pekünlü'nün türbanlı öğrencilerin fotoğrafını çektiği iddiasıyla hakkında açılan soruşturmalar sonucu görevine son verilmesinin söz konusu olduğunu, Akdeniz Üniversitesi'nden de Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır hakkında sınava başörtüyle giren bir öğrenciyi uyardığı için soruşturma açıldığını belirtti.
 
Prof. Dr. Günal, “Ayrıca isminin açıklanmasını istemeyen farklı üniversitelerden 100'ün üzerinde öğretim üyesi, farklı gerekçelerle soruşturmaya uğramış, dolayısıyla hemen bütün öğretim üyeleri tehdit edilmiş durumdadır. Soruşturmaların, ortak bir karar ve taktiğe dayandığı görünüyor. Öğrenciler hocalarını şikâyet ediyor, dekanlık ve rektörlük ilgili hocayla hiç muhatap olmadan durumu YÖK'e bildiriyor. Yandaş öğretim üyelerinden oluşan bir soruşturma komisyonu kuruluyor. Ceza çoktan biçilmiş hale geliyor. Yeri gelirse medya da hedef göstermek ve konuyu çarpıtmak için devreye giriyor” dedi.
 
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği yasayı geçerliymiş gibi öğretim üyelerine duyurduğunu öne süren Prof. Dr. Günal, bu durumu savcılığa şikâyet ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Günal, Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilen 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'da yer alan 'yasada açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın sınırları yasayla belirlenir' fıkrasının öğretim üyelerince uygulanması amacıyla gizli yazıyla gönderildiğini, Prof. Dr. Yılmaz'ın olmayan bir yasayı uygulatarak suç işlediğini savundu.
 
Türbanın serbestliğine yönelik herhangi bir düzenleme yapılmadığını vurgulayan Prof. Dr. Günal, “Soruşturmalarda amaçlananın ilerici öğretim üyelerini tasfiye etme ve yıldırma niteliği taşıdığı anlaşılıyor. Üniversitenin doğası gereği laik karakteri ortadan kaldırılmak isteniyor. Üniversite bilimsel, laik ve aydınlanma yanlısı karakteri nedeniyle daha zor ele geçiriliyor. Sürece direnen öğrencilerden 600 kadarı tutuklu, 90'a yakın sağlık öğrencisi, sağlıkta piyasalaşmaya karşı çıktıkları için bir şafak operasyonuyla tutuklanıyor. Birçok öğrenci sadece parasız eğitim istediği için hüküm giyiyor. Öğrencilerin yanı sıra ilerici, yurtsever, aydınlıktan yana öğretim üyeleri kapsamlı bir tasfiye kampanyasıyla karşı karşıya. Muhtemelen rektörlük seçimleri sonrası alt sıralardaki iktidara yakın adayların atanmasıyla süreç hızlanacak” diye konuştu.
 

Açıklamada, Ege Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi F.G.'nin eğitim öğretim hakkını engellediği gerekçesiyle YÖK Denetleme Kurulu tarafından görevinden uzaklaştırılan Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü de yer aldı. Prof. Dr. Pekünlü, soruşturma ve davalarının sürdüğü gerekçesiyle açıklama yapmadı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 13 Haziran 2012 Çarşamba 01:07

BEN YORUM YAPMIYORUM SADECE CANDEĞER HOCA DEĞİL BÜTÜN REKTÖRLER ÜZERİNDE YÖK SOPASI VARKEN DOLAYISIYLA SİYASİ İKTİDARIN BASKISI, YA DEVAM EDERLER, YA DA İLKELERİM DERLER. O İLKELER 2002 DE BİTTİ. BÜTÜN REKTÖRLER BU DURUMU BİLE BİLE REKTÖR OLDU. SONUÇTA TÜRBAN 2-0 GALİP

Yorumu oyla      13      7  
prof 12 Haziran 2012 Salı 23:20

solculuk iktidarı ele geçirinceye kadar. Türkiye'nin bu hale gelmesine iktidarları için göz yumanlar sebep oldu.

Yorumu oyla      14      7  
yorumcu 12 Haziran 2012 Salı 20:32

bence candeğer yılmaz tekrar seçilmeli.onun zamanında üniversite güzel oldu

Yorumu oyla      12      13  
haberci 12 Haziran 2012 Salı 16:19

Üniversitelere özgürlük gelmeli. Üniversite yönetimi ve Fen Fakültesi Dekanlığı neyi savunuyor, tavrı nedir açıklanmalı. Tüm öğretim üyeleri huzursuz.

Yorumu oyla      15      5  
Sinan Öztan 12 Haziran 2012 Salı 16:19

Üniversitelerde türban zorla ve baskı yoluyla kız öğrencilere taktırılmak isteniyor.Rektör Candeğer hanım tekrar seçilebilmek için yasayla yasak olmasına rağmen türbanlı öğrencilere göz yumuyor.O zaman Candeğer hanımda türbana bürünsün,çok yakışır.Oylamada en az oyu alsa bile Rektörlüğe atanması garanti.

Yorumu oyla      19      12  
izmirli 12 Haziran 2012 Salı 16:03

bence bu konu saçma.çünkü candeğer hoca 2012 ege üniversitesi mezuniyet gecesinde türbanlı öğrencilere plaketlerini vermiştir.türbana karşı olduğunu sanmıyorum.rektörlük seçimi arefesinde bunlar kasıtlı galiba.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP'li bir başkana daha gözaltı şoku!
Bursa’nın Orhangazi İlçesi Belediye Başkanı Demokrat Parti’li İsmail Tartar’ın ...
‘Oğlum Bak Git’ hırsızı yakalattı
Adana'da yanlarında bilgisayar, laptop, kamera ve 8 cep telefonuyla yakalanan ...
İzmir’den ‘sıcak’ manzaralar…
Kentte aniden bastıran sıcaklar sonrasında kentte bildik görüntüler yaşanmaya ...
 
Bakanın telgraftaki gafı Bengü'yü acıya boğdu
Hastanede tedavi gören Bengü'ye doktorları koruması Ümit Özer'in öldüğünü ...
Şırnak'tan kara haber: Biri korucu 2 şehit
Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Kato Dağı’nda PKK’lı teröristlerle çıkan ...
N’aptın Rafet Hoca! Torununa hediye alamayınca…
Karşıyaka’da öğretmenlikten emekli olduktan sonra çelik kapı işiyle uğraşan ...
 
'El Tüzmen' kavgası yargıya taşındı: Ringe davet!
Eski bakan Kürşad Tüzmen'le kavga eden CHP İstanbul Milletvekili Aydın ...
Elektrik akımına kapılan tekniker öldü
Torbalı'da, plastik geri dönüşüm fabrikasında çalışan elektrik teknikeri ...
Alsancak’taki kanlı hesaplaşmada karar: 12,5 yıl hapis
Alsancak’ta bir yıl önce bar önünde çıkan tartışmada, Orhan Temiziş'i ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva