HABERLER>GÜNCEL
30 Kasım 2017 Perşembe - 12:59

Rektör Budak'tan açıklama... Dedeoğlu'na soruşturma açtı mı?

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, eski Rektör Prof. Dr. Beril Dedeoğlu ile ilgili yürütülen bir soruşturma olmadığını söyledi. Budak, “Benim şimdiye kadar açtığım bir soruşturma yok. YÖK’ün de bir çalışmasını bilmiyorum” dedi.

Rektör Budak tan açıklama... Dedeoğlu na soruşturma açtı mı?

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Necdet Budak çalışmalarını sürdürüyor.

2016’nın Ağustos ayında üniversitede yapılan seçim sonrası YÖK’ün önerisiyle atanan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle önce açığa alınıp sonra üniversiteden ihraç edilmişti. Hoşcoşkun hakkında yakalama kararı çıkartılırken henüz bir izine de rastlanamadı. Emniyet kayıtlarına göre halen firari durumda olan Hoşcoşkun’un görevden alınmasından sonra göreve YÖK Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeğoğlu atandı. Bir süre bu görevi yürüten Dedeoğlu’nun ardından YÖK’ün önerisiyle rektörlüğe iki ay önce AK Parti Edirne eski Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak atandı. Budak, kısa sürede üniversiteyi toparlamak için çalışmalara başladı.

Budak’ın son toplantısı ise İzmir’deki basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve gazeteciler oldu. Ege Üniversitesi  Lokali’nde gazetecilerle buluşan Budak, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Budak, görevi devraldığı bir önceki Rektör Dedeoğlu hakkında bir soruşturma açılıp açılmadığı konusuna yanıt verdi. Budak, “Basından okuduğum ve öğrendiğim kadarıyla YÖK’ün hocamızla ilgili bir soruşturması bulunmuyor. Bizim de rektörlük olarak böyle bir işlemimiz yok. Ege Üniversitesi Rektörü olarak ben hiç kimse hakkında şimdiye kadar bir işlem, soruşturma başlatmadım. Bize de ayrıca başka kurumlardan resmi olarak bir bilgi, yazı gelmedi. Üniversiteye atandıktan sonra burada çok güzel bir devir teslim töreni gerçekleştirdik. Hocamızı da güzel dileklerle uğurladık. Kapımızın her zaman kendisine açık olduğunu söyledik. Şimdi siz de bir empati yapın.  Ve düşünün; bir üniversiteye geliyorsunuz, karışık bir durumla karşılaşıyorsunuz. Buranın durumunu, akademik yapısını bilmiyorsunuz. Düzen kurmaya, işlemleri yürütmeye gayret gösteriyorsunuz. Bu durum kolay bir durum değildir. Kendisine hak vermek gerekir” dedi.

ÇAKIROĞLU OLAYI HEPİMİZİ ÜZDÜ
Rektör Budak, Ege Üniversitesi’ndeki çıkan olaylarda hayatını kaybeden Edebiyat Fakültesi Öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu olayının herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Budak, “Üniversitemizin imajını zedeleyen ve bir o kadar da akademik camiamızın derinden yaralayan bir meseledir. Süreç şu anda devam da ediyor. Üniversiteye gelir gelmez valimiz, emniyet müdürümüz ve ilgili güvenlik birimlerimizle toplantılar yaptım. Bizim için güvenlik önemlidir. Bu çocuklar bizim evladımız. Onlara sahip çıkmamız lazım” dedi. Budak, güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği, üniversite güvenlik görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığı, kayıtların yeniden incelenmek üzere jandarma kriminal birimine gönderildiği iddialarıyla ilgili de, “ Bu süreçle ilgili yeni bir evrak gelmedi. Bu konuda bana iletilmiş bir durum da yok. Adli bir konuda rektörlük makamı olarak yeni oluşmuş bir durumu da bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ OLMAZSA OLMAZ
Budak, üniversiteye gelince tespitlerini de paylaştı. Geldiğinde akademik camiaya ulaşmak, onları dinlemek için var gücüyle çalıştığını da belirtirken, “Öğrencilerimizle, öğretim üyelerimizle sürekli görüşüyorum. Mesela öğrencilerimizin barınma sorunu var. Bunun halledilmesi için çabalıyoruz. Öğretim üyelerini ziyaret ediyorum. Mesela bir tanesinin odasına gittim. Konuştuk, dertleştik. Kendisi ‘rektör ilk kez buralara geliyor’ dedi. Ve ağlamaya başladı. Eşini, ailesini aradı. Bir hocamıza bilimsel olarak 7 bine yakın atıfta bulunulmuş. Makalelerinde başkaları yer vermiş. Bu onur verici bir durum ama nezaketen söylemedi.  Bizim çok değerli bir akademisyen yapımız var. Öğrencilerimiz de bizim için önemli. Bir üniversitede öğrenci yoksa kapıya kilit vurun ve gidin. Orasının anlamı olmaz” dedi.

YA ÖLÜM YA KALIM
Budak, üniversitenin manevi olarak çok yorulduğunu gördüğünü de belirtirken, “Atanmış olarak gördüm ki üniversitemizde gönül muhabbeti, bağlılık zedelenmiş. Bunu yeniden inşa etmemiz lazım. Darbe girişimi sonrasında, soruşturmalar nedeniyle de üniversite yaralanmış. 15 Temmuz ne yazık ki gençlerimizden, üniversitemizden yıllar çaldı. Benim için görüşlerin farklı olması önemli değil. Yeter ki vatan hainliği olmasın. Biz Balkan göçmeni çocuğuyuz. Düşmanın çizmesini, botunu çok gördük. Bize davranılanları, yapılanlarını biliyoruz. Ya ölüm ya kalım anlayışındayız. Bu üniversiteyi de ayağa kaldıracağız. Üniversite-sanayi işbirliğine önem veriyorum”  diye konuştu.

BAŞBAKAN'A GİTTİK
Budak, üniversite üst yönetimi ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım’a gittiklerini de anlatırken başbakanın İzmir milletvekili olmasının avantajını kullanılması gerektiğini de ifade etti. Budak, “Bizim başbakanımız bu kentin milletvekili. Değerlendirmeliyiz. Bunu kimse yadırgamamalıdır. Ziyaretimizi yaptık ve isteklerimizi anlattık. Kendisi bize ‘üniversiteden ilk kez bir  heyet bana geliyor, ben de şimdiye kadar bir kez üniversiteye gittim. Onu da kulak burun boğaz bölümüne gittim. Başka da bir temasım olmadı’ dedi. Bizim bunu da aşmamız lazım. Başbakanımızın İzmir’den olması üniversitemizi açısından önemlidir. Borçlarımız, isteklerimiz, projelerimiz var. Ben burada Ankara ve İzmir arasında aynı zamanda köprü de olacağım” dedi.

Rektör Budak, Ege Üniversitesi’ni araştırma üniversiteleri arasında ilk 10’a sokmak için çalışacaklarını ifade ederken üniversite hocalarından bilimsel araştırma ve makale istediğini söyledi. Budak, “Bana gelenden dedikodu, şu bu istemiyorum. Onlara ‘varsa projeniz getirin’ diyorum. Atanmış olmanın avantajları var. Bir yarışa girmedim. Kimseye de söz vermedim. O yüzden ‘beni şuraya ata’ talepleri de en az geliyor. Kimseye bir bağlılığım, verdiğim söz yok. Rahatım. Enerjim fazla. Günde 6-7 saat uyku ile maksimum seviyede çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Selvitopu'dan sivil topluma çağrı
 
Ümit YALDIZ yazdı... Amerika’daki 17-25 üzerine (2)
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AİHM referandumda son sözü söyledi!
Referandum hakkındaki kararını açıklayan AİHM, CHP'nin iptal başvurusunu reddetti.
İzmir'de 5 katlı ev uçtu gitti... Ne yaptın amca!
İzmir'de, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları 73 yaşındaki ...
İzmir'de acı son... Yolun karşısına geçerken...
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, yolun karşısına geçmek isteyen bir kişi ...
 
İzmir'de korkutan yangın... Ev küle döndü
Konak ilçesinde çıkan yangında bir kişi ekiplerin yardımıyla kurtarıldı
Rektör atamaları Resmi Gazete'de yayınlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın altı üniversiteye yaptığı rektör ...
İzmir'de feci ölüm: Ekmek teknesi canını aldı...
İzmir'in Çeşme ilçesinde devrilen forkliftin altında kalan operatör 42 ...
 
Savaş uçakları vurdu, PKK darmadağın oldu!
27 Kasım’da Irak’ın Kuzeyi Asos bölgesine icra edilen hava harekatı sonucu ...
Zarrab mahkemede... İşte verdiği yanıtlar!
ABD’nin New York kentinde başlayan Hakan Atilla’nın yargılandığı davada ...
İzmir'de eski eşini boğarak öldüren sanıktan kan donduran ifade... 'Kabloyu çok sıkmışım'
İzmir’in Konak ilçesinde, boşandığı eşi Üsküdar Kulaksız'ı kabloyla boğarak ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva