HABERLER>GÜNCEL
24 Şubat 2015 Salı - 18:33

Perşembe teyakkuzu: EÜ'de kritik zirve, MHP'den flaş hamle

Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda Fen-Edebiyat Fakültesi Bölümü Öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesinin ardından olağanüstü toplanan üniversite senatosu yine bir araya geldi. Toplantıdan, eğitime Perşembe günü devam edilmesi kararı çıktı. Öte yandan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve beraberindeki heyet önce rektörü sonra valiyi ziyaret etti. Okulda önlem alınmasını isteyen MHP heyeti olayların büyümemesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Perşembe teyakkuzu: EÜ de kritik zirve, MHP den flaş hamle

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir'de Ege Üniversitesi kampüsünde, Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından yaşanan süreç devam ediyor.

FIRAT ÇAKIROĞLU SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME

Çakıroğlu’nun cenazesi hafta sonu toprağa verilirken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’a istifa çağrısında bulundu. Cumartesi günü olağanüstü toplantı yaparak eğitime üç gün ara veren senato, Perşembe günü yeniden başlayacak eğitim öncesinde tekrar toplandı.
 
Rektör Candeğer Yılmaz başkanlığında toplanan senato yeni bir bildiri yayınladı. Yayınlan yazıda üniversitenin güvenlik önlemlerini aldığının altı çizilirken kamuoyunda yaşanan yanlış algı nedeniyle üniversitenin yıpratıldığı ifade edildi.
 


MHP’DEN ÇIKARMA
Üniversite cephesinde yaşanan gelişmeler devam ederken MHP İzmir İl Başkanlığı da harekete geçti. İl Başkanı Necat Karataş başkanlığında oluşturulan heyet Rektör Yılmaz’ı ziyaret etti. Perşembe günü başlayacak eğitim öncesinde gerekti tedbirlerin alınması için emniyet ile koordineli çalışılması gerektiği ifade edildi. Yılmaz’a toplantıda tepki gösteren ve üniversite öğrencisinin ölümünden sorumlu tutan MHP heyeti, gereken hassasiyetin gösterilmediğinin de altını çizdi.
 
Karataş ve beraberindekiler İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı da ziyaret etti. Toprak’a yeni olayların olmaması ve tatsızlığın yaşanmaması için emniyetin önlem alması gerektiği hatırlatıldı. Toprak, “Üniversite çağrıda bulunduğu an emniyet gerekeni yapacaktır” derken MHP heyeti de önlemlerin alınmadığını, birçok kez konu gündeme gelmesine rağmen çalışmaların yeterli olmadığını dile getirdi.


 
EMNİYET YAKIN MARKAJDA
Öte yandan Vali Mustafa Toprak ile görüşen İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, tüm emniyet birimlerine uyarıda bulundu. Perşembe günü büyük bir olayın olmaması için okul dışında ve içinde polislerin aktif görev yapmasına karar verildi. Yoğun bir şekilde sivil polisin görevlendirilmesinin düşünüldüğü üniversitede yeniden olayların başlamaması için geniş güvenlik önlemi alınacak.



Öte yandan İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan yaşanan vahim olay ve alınması planlanan önlemler hakkında açıklama geldi. Toprak, “Olaylar olmadan önce de zaten emniyet ile üniversite yetkilileri arasında görüşmeler vardı. Genel olarak yurtların durumu, öğrencilerin güvenlikleri, yasadışı bir olay olup olmadığı konusunda değerlendirmeler yapılmıştı. Olayın yaşandığı dakikalardan itibaren meselenin toplumsal soruna dönüşmemesi için gerekli görüşmeleri yaptık. Rektörlük ile de temas kurduk” dedi.

SIKI DENETİM GELİYOR!
Toprak ayrıca “Emniyet, öğrencilerimizin güvenliği ve eğitim öğretim hakkını rahatça kullanabilmeleri için görevini yapacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi yetkilileriyle görüşerek bizzat taziyelerimizi ilettik, detaylı görüşmeler yaptık. 58 bin öğrencinin bulunduğu üniversitede Perşembe günü eğitim başlayacak. Bu konuda her türlü alınmıştır. Üniversiteler bilimsel düşüncenin merkezi ve eğitim yuvalardır. Buralarının başka amaçla kullanılmasına devlet izin vermez. Üniversite yönetimi bu konuda kararlı, biz de kararlıyız. Burada ‘polis ne arıyor?’ diye düşünebilirler. Sebepsiz yere inanların ölmememsi için oradayız. Üniversitede birliğin beraberliğin bozulmaması anne babaların gönderdikleri evlatlarına sahip çıkması için herkes görevini yapıyor. Kanun bizim orada bulunmamızı istiyor. Yaşanan talihsiz olay bir iki dakika içerisinde meydana gelmiştir. Ege Üniversitesi’nin genel olara fiziki yapısının büyük olması dezavantajdır. Bundan sonra fiziki yönden güvenlik kamerası sistemleri kontrollü giriş çıkışlar için çalışma başlatılacaktır. Metro istasyonu, hastane girişi ve çeşitli konular nedeniyle dışarıdan girişler serbesttir. Kontrollü giriş çıkışlarla denetim sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHD 25 Şubat 2015 Çarşamba 10:58

"Perşembe'nin gelişi, çarşamba'dan bellidir" diye bir atasözü vardır. Bu yönetim şu ana kadar, Üniversitede ki her soruna karşı "üç maymunu" oynadı. Kendini beğenmiş, insanları küçük gören, bu 15 kişilik yönetim ekibi, üniversitenin bu hale gelmesinde, idari açıdan bir zafiyet ve sorumsuzluk mekanizması gibi çalışmış, bu en sonunda istenmeyen üzücü bir olayla kendini göstermiştir. Yöneticilik bir takım toplantılarda süslü laflarla konuşmakla değil, ileriyi görmekle, görüp zamanında tedbirler almakla olur. 60 üniversite bu günkü ekiple, hem idari hem bilimsel açıdan son 6 yıldır bir arpa boyu ilerlemediği gibi, birde akan kana seyirci kalmıştır. Sorumsuzluklarını "senato" üyelerine yüklemek için, senato kararı açıklamak kendilerini kandırmaları anlamına gelir. İstifa onurlu bir davranıştır. Bu erdem her sıfata yakışmaz. Gerçekte sorumluluğun ne olduğunu kavrayan dimağlar, sorumluluklarının geriğini yerine getirdiklerinde, tarih onları onurlarıyla, onurlu duruş ve davranışları ile anar, aksi halde bir hiç gibi unutulup giderler. Demokrasinin erdemini içine sindirmiş kişi ve toplumlara yakışanda onurlu davranış sergilemektir.

Yorumu oyla      15      5  
gulsenorenel 25 Şubat 2015 Çarşamba 09:58

Dis heki.ligine giden yolda ki kafede mi bagimsiz agac altimi bangir bangir banttan kurtce sarkilar ve agaclara kurtce metinler yazilmis ve en az8. Veya 10 genc otarafa baktiginizda korkutmak adina kotu. Bakislarla rahatsiz ediyor ve dusundum rektor burada catisma cikma haline ne yapiyor diye

Yorumu oyla      17      5  
Mustafa Kemalin Askeri 25 Şubat 2015 Çarşamba 09:18

Edebiyat fakültesi önünde askerler şehit olduğunda bazı gruplar halay çekip oyun oynuyorlarmış. Bu doğrumu sayın rektör? Doğruysa neden gereğini yapmadınız? Ayrıca, çocuk bıçaklanmış, durumu ağır neden dibindeki hastaneye götürmediniz? Bir numaralı suçlu rektördür. Eğer rektör başka kurumlarda çalışanların durumunu kurumları ek gelirle desteklerken, kendi kurumundaki idareci memurların bile mali durumlarını iyileştirici hiçbir şey yapmıyorsa, ayrıca öğretim yuvası kampüste Atatürk çizgisini koruyucu birşey yapmıyorsa bir zahmet istifa etsin. Yerine gelecek olanda Atatürkçü olsun. Diyeceğimiz bu kadar.

Yorumu oyla      15      5  
AHD 24 Şubat 2015 Salı 23:56

İstifa onurlu bir davranıştır. Bu erdem her sıfata yakışmaz. Gerçekte sorumluluğun ne olduğunu kavrayan dimağlar, sorumluluklarının geriğini yerine getirdiklerinde, tarih onları onurlarıyla, onurlu duruş ve davranışları ile anar, aksi halde bir hiç gibi unutulup giderler.

Yorumu oyla      20      5  
Sait 24 Şubat 2015 Salı 21:15

Ne komik yahu web sitene imzalı senato kararını koy aman ne olacak ölende öldü biz baş sağlığı diledik işte Perşembe normal hayat devam ederiz de! İyide yaşanılan olaylar iyi değil olan olmuş yönetim eksikliği var belli, ama bakın bu ülkede sorun yaşayan bakanlar bile istifa ederken akademisyenler neden (pardon artuklu üniversite rektörü istifa etmişti) istifa etmezler.

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Peker yaşarken 3 kişiye can verdi
İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteci Sedat Peker'in, metil alkol ...
Org.Özel'den MHP'li Bahçeli'ye sert tepki
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ...
‘Şakran iddiaları’nda flaş gelişme: Baro izin çıkarsa…
İzmir Barosu Cezaevi Komisyonu üyesi bir avukat, iznin çıkması halinde ...
 
Flaş! Gazi Mahallesi’nde çatışma: 2 ölü
Sultangazi İlçesi'ne bağlı Gazi Mahallesi'nde, iki grup arasında uyuşturucu ...
Flaş! Merakla beklenen faiz kararı açıklandı
Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası ...
Flaş! Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında bomba karar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da ...
 
Fırat Çakıroğlu için soğuk heykel yası
İzmir’de, Karşıyaka Çarşısı'nda yıllardır yüreklere dokunan performanslar ...
Fırat cinayetinin zanlısının babası: Ben oğlumu kavgaya değil…
İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ...
Urla villalarında kritik keşif: Bilirkişi heyetinde kimler var?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen Urla Zeytineli ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva