HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Aralık 2018 Cumartesi - 08:48

Pekdaş: Kanunsuz ve hukuk dışı oluşumlara asla izin vermeyiz

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma nedeniyle gözaltına alınan Konak Belediyesi’ne bağlı 8 zabıta memurundan birisi tutuklandı. Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Kanunsuz ve hukuk dışı oluşumlara asla izin vermeyiz”dedi.

Pekdaş: Kanunsuz ve hukuk dışı oluşumlara asla izin vermeyiz

EGEDESONSÖZ. Konak Belediyesi bünyesinde çalışan zabıta memurlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 2’si komiser 8’i zabıta memuru toplam 10 kişinin adliyedeki işlemleri tamamlandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan isimler hakim karşısına çıktı. Zabıta memurlarından birisi tutuklanırken geri kalanları ise serbest bırakıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, soruşturmanın belediye ile bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Başkan Pekdaş,  “17 Aralık Pazartesi günü İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında belediyemizin Zabıta Müdürlüğü’nde görev yapan 10 personelimiz gözaltına alınmıştır. Gözaltı süresinin sonunda tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 3 zabıta personelinden sadece 1 zabıta memurunun tutuklanmasına karar verilmiş, diğerleri serbest bırakılmıştır.

Şunu belirtmek isterim ki; soruşturmanın başladığı andan itibaren söz konusu iddiaların araştırılması, var olan gerçeğin yargı yoluyla ortaya çıkarılması ve eğer ortada bir suç varsa bunu yapan ya da yapanların gereken cezayı alması adına ilgili makamlara her türlü destek verilmiştir. Ortada bir suç varsa bunun ortaya çıkarılması ve yapanların cezalandırılması Konak Belediyesi olarak bizlerin de arzusudur. Şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışımız gereği belediyemiz her türlü denetime ve incelemeye açıktır. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne yapılan tüm inceleme ve denetlemelerden Konak Belediyesi alnının akıyla geçmiştir. Bu yönüyle belediyemiz kamu idareciliğinde örnek belediyeler arasında gösterilmektedir. Konak Belediyesi olarak hiçbir kanunsuz ve hukuk dışı oluşuma izin vermediğimiz gibi çıkar çevrelerine karşı göreve geldiğimiz ilk gün başlattığımız mücadeleyi de aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Yerel seçimler yaklaşırken şahıslardan kaynaklı adli soruşturmaları farklı yönlere çekerek şahsımı ve başkanlığını yaptığım Konak Belediyesi’ni yıpratma çabasına girenler, manipülatif haberler yaptırarak kamuoyu üzerinde siyasi algı yaratmayı amaçlayanlar hedeflediklerine asla ulaşamayacaklardır. Her ne olursa olsun, Konak Belediyesi kamucu belediyecilik anlayışıyla hizmet üretmeye, Konak halkının huzur ve mutluluğu için çalışmaya devam edecektir” dedi.

 

 

 

 

 
Başkan İnce'nin acı günü
 
Mehmet KARABEL yazdı… Hak, hukuk, adalet; N’olacak balıkesirli Ahmet?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eski siyasetçi 21 Aralık 2018 Cuma 23:28

Bu zabıtaların amiri yada müdürü bağlı bulunduğu daire başkanlığında ki başkanı danetlemiyor mu bunları ? Yoksa saldım çayıra Mevla'm kayıra şeklindemi çalışmalarına izin veriyorlar. Bu çark kurulana kadar neredeydi yöneticiler iş patlayınca herkes savunmaya geçmiş. Suç birazda görevini yapmayan personelini denetlemeyen amir oldum müdür vs oldum diyip klimalı odasından çıkmayan etrafa emirler yağdıran sahaya inemeyen esnafın derdini dinlemeyen yöneticilerindir.Kimse kusura bakmasın ancak büyük otorite boşluğu ve başıboşluk var ki bu birimde bu yüzden bu tarz olaylar yaşanıyor gercekten utanç verici.Başkanın bu saatten sonra yapması gereken orada yönetici pozisyonunda ve işini yapmayan her kim varsa acilen unvanını alip yerini değiştirmesi olacaktir.

Yorumu oyla      10      5  
Ahmet gönlübol 21 Aralık 2018 Cuma 23:06

Güzelyalıda Mithatpaşa caddesinde kaldırım işgali var kaldırımlar kimin vatandaşın mı magazaların mı marketlerin mi ? Tepkili kıyafetle yanlış olarak bir gezmenizi tavsiye ederim. Herkes mağdur. 3 ay kaldı sokaklara girilmiyor kaldırımlar yok, 3ay kaldı herkes sizi suçlayacak partiyi suçlayacak. Gez hanım kardeşim şurayı senin yaptığın iyilikler iyi işler unutuluyor

Yorumu oyla      10      5  
Bektaş 21 Aralık 2018 Cuma 23:03

Sema Başkanım siz bizim gözbebeğimizsiniz size laf söyleyen önce bizi geçmeli. Seninle gurur duyuyoruz, yürekli Sema abla

Yorumu oyla      10      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Başkan Sesli: Bayındır’da makas lehime açılır!
Bayındır’ın CHP’li Belediye Başkanı Ufuk Sesli, “2014 yılındaki seçimlerde ...
İnciraltı çıkmazında bakanlıktan flaş açıklama: Yetki devri yapmadık!
İzmir’in en prestijli bölgesi İnciraltı’nda planlama yetkisinin Balçova ...
Buca'da havuz zamanı
Buca’da eğitim gören öğrenciler beden eğitimi derslerini iple çekiyor. ...
 
Çocuklardan Zübeyde Anne’ye mektup var
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi ...
Bornova'da yaz-kış spor kursu
Bornova Belediyesi, 11 branşta açtığı spor kursları ile özellikle çocuklar, ...
İzmir, devrim şehidi Kubilay için koşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Asteğmen Kubilay anısına ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan hükümete: O kararı gitmeden önce bekliyoruz!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Şengül’e ilettiği ...
Foça'da kolaj resim sergisi
Deborah Semel Demirtaş, Foça’da Kolaj-Resim Sergisi açtı. Sanatçının her ...
AK Parti Karabağlar aday adayı Doğan: Sorunlara çare olacağız
Seçim çalışmalarını Karabağlar’da Katılımcı Sanayici ve İş adamları Derneği ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva