HABERLER>SPOR
28 Temmuz 2022 Perşembe - 12:28

Pehlivan’dan Menemenspor çıkışı... Şahin’e eleştiri, yönetime uyarı!

Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, Menemenspor’un EKMAS Group’a devredilmesi üzerine yaptığı açıklamada, “Tahir Şahin’in kişisel hırsı yüzünden takımla halkın bağları koparılmıştır. Oysa bu takım, Menemenlilerindir. Yeni yönetimden beklentimiz, bu gerçeği unutmamalarıdır. Bundan sonraki tavrımız, yeni yönetimin tavrına göre şekillenecektir” ifadelerine yer verdi.

Pehlivan’dan Menemenspor çıkışı... Şahin’e eleştiri, yönetime uyarı!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, Menemenspor’un, Altay’ın eski Başkanı Özgür Ekmekçioğlu’nun şirketi EKMAS Group’a devredilmesi üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

Belediyenin geçmiş dönem başkanlarından Tahir Şahin’in Onursal Başkan olarak kaldığı kulüp, Menemenspor Sportif Faaliyetler A.Ş. olarak kimlik değiştirdi. Futbol takımı da ligde Menemen Futbol Kulübü adıyla ligde mücadele edecek. Başkanvekili Pehlivan, Tahir Şahin’e çeşitli eleştiriler yönelttiği açıklamasında, kulübü devralan şirketin yetkililerine de mesajlar verdi.

MENEMENSPOR, HEPİMİZİ YÜREKTEN YARALAYAN BİR HALE DÖNÜŞTÜ
Spor kulüplerinin, kentin tarihi, geleneği ve geleceği olduğuna vurgu yapan Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“Güzeller güzeli ilçemizin tarihi köklerinden doğan Menemensporumuz, hükmü şahsında hepimizi yürekten yaralayan bir hale dönüştürülmüş, ticari meta haline getirilmiş ve Menemenlilerle olan bağları kopartılmıştır. Oysa Menemenspor kökleri 1927 yılında olan ve 1942 yılında adını şanla ve şerefle tescillendiren ulu bir çınardır. Yüz yıla yaklaşan bir birikimle Menemen’in ve Menemenlilerin emekleri ile yaşatılan bu ulu çınarı bir ticari mal haline getirenler, maalesef yaptıklarıyla halkımızın vicdanında gerekli hükmü giymişlerdir. Hepimizin gönlündekini, hepimizin bildiğini ve hepimizin şahit olduğu gerçekleri açıkça ifade etmek isterim ki, Menemenspor Kulübü kuruluşundan bugüne Menemen halkının ve Menemen Belediyesi’nin imkânları ve öz kaynaklarıyla yaşatılmıştır. Hangi dönemde olursa olsun Belediyeye ait spor tesisleri ve sahaları daima Menemenspor’un kullanımına sunulmuş, Menemen halkına ait pek çok yerin kirası da yıllarca kulübümüzün hizmeti için harcanmıştır. Esasen bu durumdan da ne halkımız ne de Belediyemiz hiçbir sıkıntı duymamış yüreğini ve sahip olduklarını kendi kulübüne açmıştır.”

TAHİR ŞAHİN’IN HIRS VE ÇIKARLARI YÜZÜNDEN HALKLA BAĞLAR KOPTU
“Fakat Menemenspor’un eski Başkanı Tahir Şahin, Menemen’in öz evladı olan kulübü kendi hırs ve çıkarları doğrultusunda yönetmeye başlayınca, hemşehrilerimizle takımımız arasında, sporcularla Menemen halkı arasındaki manevi bağlar kopmuş, aidiyet ve mensubiyet şuuru ortadan kalkmıştır. Bütün bunlar yetmezmiş gibi keyfi ve bencil yönetim anlayışıyla şeffaflıktan uzaklaşan Tahir Şahin, hiçbir zeminde kulüp adına hesap vermemiş, her zaman da denetim ve işbirliğinden kaçmıştır. Laf sırası geldiğinde “Menemenspor benim değil, Menemenlilerindir” sloganı atarak şov yapan Tahir Şahin, son üç yıldır kulübü kendi şahsi malı haline getirmek için defalarca Genel Kurulu toplamış, kendi kontrolündeki kongre üyelerini de manipüle ederek adım adım bugün geldiğimiz noktanın yapı taşları döşenmiştir.”

ŞAHİN, KULÜBÜ BELEDİYEYE DEVRETMEK NİYETİNDE OLMADI
“Kişisel çıkarlarında sınır tanımayan Tahir Şahin iddia ettiklerinin aksine hiçbir zaman kulübü Menemen Belediyesi’ne devretmek niyetinde olmamış, başında olduğum Menemen Belediyesi ile kesinlikle temas kurmamıştır. Tam aksine kamuoyunu bu gerçek dışı söylemlerle oyalarken perde arkasında kulübün 20 yıllık birikimlerini satarak kendisine şahsi menfaat temin etme niyetinde olmuştur. Bunu da büyük küçük bütün hemşehrilerimiz tüm hakikatiyle bilmektedir. Bu hakikat lafla silinemeyecek kadar güçlü ve Menemenlilerden gizlenemeyecek kadar açık ve önemli bir hakikattir. Bugün 11 branşta 2200 sporcuya hizmet veren başında bulunduğum Menemen Belediyesi, her zaman olduğu gibi sporun, sporcunun ve spor severin yanında olmaya devam edecektir. Halkımız ile Menemenspor arasına konan mesafe bizden kaynaklı değil, bilakis kulübü şahsi hesaplarına alet eden Tahir Şahin’in “Ben merkezli” yönetim anlayışının ve kulübü ticari malı olarak görmesinin sonucudur. Biz Menemenlilerin bu noktada tavrı da fikri de bu hakikat çerçevesinde kendini göstermektedir. Umut ederiz ki Menemenlilerin öz evladı, tarihi, geleneği, geleceği, coşkusu ve birlik ruhunun sembolü olan Menemensporumuz bundan böyle hemşehrilerimizle bütünleşerek kendine yakışır şekilde yönetilir. Menemenspor’un yeni yönetiminden beklentimiz; kulübün Menemen halkıyla bütünleşmesini sağlamaları ve “bu kentin takımı” oldukları gerçeğini unutmamalarıdır. Bundan sonraki tavrımız kulübün yeni yönetiminin tavrına göre şekillenecektir. Her koşulda kıymetli Menemenlileri, değerli sporseverleri ve sporcularımızı doğru bilgiler ışığında aydınlatacağımızı bilmenizi isteriz.”

 
Göztepe ile Trabzon arası transfer trafiği
 
Üniversitelinin başı dertte... İzmir’de yurt ücretlerine büyük zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe ile Trabzon arası transfer trafiği
Spor Toto 1'inci Lig'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Göztepe ile ...
Karşıyaka'da genç yıldız Selçuk göze girdi!
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta mücadele edeceği yeni sezon öncesi Bolu ...
Başkan Özkan: Avrupa'dan eksiğimiz yok!
Türk futbolunda son yıllarda öz kaynak sistemine yaptığı yatırımlar ve ...
 
Pınar Karşıyaka'nın eski yıldızı yuvaya dönüyor!
Basketbol Süper Ligi ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonda yine iddialı ...
Kırmızı gördü, gözyaşlarını tutamadı
Fenerbahçe'de İsmail Yüksek, Dinamo Kiev karşısında kırmızı kart görürken ...
Fenerbahçe ayrılığı açıkladı!
Fenerbahçe, Luis Gustavo'nun transferi için Al Nassr ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.
 
Göztepe’den hücuma çifte takviye!
Spor Toto 1. Lig ekibi Göztepe’de yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Forvet ...
İzmir Avrupa Şampiyonası'na hazır!
Bu yıl İzmir'de düzenlenecek altyapı basketbolunun en önemli organizasyonlardan ...
Altınordu'nun mottosu: Kaldığımız yerden devam!
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da teknik direktör Ufuk Kahraman, ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva