HABERLER>EKONOMİ
5 Aralık 2018 Çarşamba - 12:15

Pasaport Rıhtımı için önemli karar!

İzmir’de deniz kültürünü geliştirmek için çok önemli bir adım atıldı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. adına Kıyı Emniyeti İzmir Müdürlüğü tarafından işletilen Pasaport rıhtımı, teknepark alanı olarak ilan edildi. Amatör denizciler, İzmir’e yüzlerce yıl liman olarak hizmet veren ve kentin kalbinde bulunan rıhtıma artık çok düşük maliyete teknelerini bağlayabilecek. Kullanıcılarına elektrik ve tatlı su hizmeti verecek tekneparkın kapasitesi ise çeşitli boylarda 30 ile 50 arasında tekne olarak planlandı.

Pasaport Rıhtımı için önemli karar!

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizci ülkelerde amatör denizcilere uygun maliyetlerle bağlama ve barınma hizmeti veren teknepark modelinin İzmir’de hayata geçtiğini açıkladı.

“BEN DE TEKNEMİ BAĞLARIM”
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün Pasaport rıhtımını tekne sahiplerine ve kullanıcılarına açmasının deniz ve liman kenti İzmir için büyük bir adım olduğunu ifade eden Öztürk, denizcilerin uzun yıllardır hayalini kurdukları kent merkezinde bağlama yeri projesinin hayata geçmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Öztürk, “Günümüzde küçük bir tekne almak lüks değil. Ancak deniz tutkunları şehir merkezine yakın ve daha uygun fiyatlı bağlama yerleri arıyor.  Bu teknepark sayesinde halkımız teknelerini rahatlıkla denize indirebilecek. Böylece tekne almak veya kullanmak isteyenlerin hevesi artacak. İzmir Körfezi’nde tekneler süzülecek. İzmir’in tarihi merkezi 24 saat yaşayan bir yer olacak. Bu proje tekne sahibi olan herkes için çok cazip. Ben de gelip gönül rahatlığıyla teknemi Pasaport’a bağlamayı tercih ederim” dedi.

Bu tekneparkın bir İzmir modeli olarak önce kentin değişik noktalarına, sonra Türkiye geneline yayılmasını öneren Öztürk, özellikle teknelerin karaya çekileceği raflı tekneparlar ile İzmir Körfezi’nin cazibesinin artacağını sözlerine ekledi.

Kıyı Emniyeti İzmir Müdürlüğü tarafından belirlenen Pasaport Rıhtımı Teknepark Ücreti’ne göre 50 metrekarelik alanın günlük metrekare ücreti bir 1,00 TL, 51-100 metrekarelik alanın metrekare ücreti 1,15 TL, 101-150 metrekarelik alanın metrekare ücreti 1,25 TL, 151 metrekareden büyük teknelerin metrekare ücreti ise 1,30 TL olarak belirlendi. Aylık, altı aylık ve yıllık seçeneklere göre bu fiyatlar daha indirimli olacak. Tekneparkta kullanıcılara elektrik ve tatlı su hizmeti de verilecek.

 
İzmir'de üniversitelilerden örnek davranış
 
Dünya turizmi fuarizmir’de buluşuyor
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Aralık 2018 Perşembe 10:24

Ama niye istemezükçülük yapıyorsunuz... MARİNA değil bak teknepark... küççücük balıkçı teknelerinde şaraplarını içecek balıkçılar... Hem Kocaoğlu'nun projesini de yaptırMAmak için PROCE üretiyorlar aklı tıkır-tıkır çalışan bademler...

Yorumu oyla      10      5  
fikir-zikir 6 Aralık 2018 Perşembe 01:01

Bu kararın altında Kocaoğlu'nun kıyı düzenleme projesini baltalamak yoksa ben de adam değilim! Çok sürmez, kokusu çıkar ortaya. Benim bildiğim o bölgede denize yüzer sahne falan kurulacaktı, amatörler konser verebilsin diye! Yahu bunların dini-imanı para!

Yorumu oyla      11      5  
Mert 5 Aralık 2018 Çarşamba 23:52

Enflasyon ile topyekûn mücadele kapsamında teknesi olan asgari ücret li için kolaylık, millet deniz kıraathane sinden sonra bu da oldu, çok ucuza tekne bağla.

Yorumu oyla      13      5  
sezarın hakkı sezara 5 Aralık 2018 Çarşamba 22:50

1. olarak akp nin 35 izmire 35 projesi arasın da izmire yaklaşık 500 yat kapasiteli marina projesi yer alıyordu. tabi diğer projeler ile birlikte buda yalan oldu. 2. olarak 30 ila 50 tekneden bahsediyorlar. bu bağlama kapasitesi için oldukça düşük bir rakam. hiç bir komprador sınıfı da buraya gelip yatını baglamaz. dedigim gibi 30-50 tekne çok ufak bir kapasite . nekadar ufak oldugunu 70 yat kapasiteli levent marina dan gözünüz de canlandırabilirsiniz. kısacası burayı tutupta 50 tane tekne için çitle çevir falan uğraşmazlar. Ha şu var! başta belirttiğim gibi daha önce izmire yat limanı projesi vardı. yediler yuttular bahsi bile geçmiyor. eğer AKP siyasetini biraz biliyorsak. buraya 50 tane tekne baglatıp marinası olmayan izmire marinayı biz yaptık derler.

Yorumu oyla      12      6  
sagduyu 5 Aralık 2018 Çarşamba 19:18

işin aslı şu olmalı diye düşunuyorum: ozel marina fiyatlari AVRO ile aşırı pahalı . bu kriz ortamında özel teknesini kim özel marina baglayabilur ki. pasaportu açarsin tekne (yat) bağlamaya olur biter . işin püf noktasi gelecek tekneler kimin olabilir tahmin edin bakalım .

Yorumu oyla      11      6  
Melis 5 Aralık 2018 Çarşamba 17:58

Açıkça yazmasalar bile Pasaport iskelesini komprador marinasına çevirmek istedikleri açık.Sonra kıyı kaldırımı çitle kapatılır.İnsanlar ile denizin ilişkisi kesilir.Bilmeyen, inanmayan varsa herhangi bir marinayı gidin de görün derim.Nedir bu zulum yetti be.

Yorumu oyla      15      5  
HALİT 5 Aralık 2018 Çarşamba 14:37

ne gerek var böyle bişeye. bu haliyle orası açıklık tertemiz ve güzel.

Yorumu oyla      18      9  
TC misafir 5 Aralık 2018 Çarşamba 14:08

insanlar denizi seyredip fotoğraf çekiyorlar tekne bağlamak da neyin nesi? Bu adamlar teknesini bağlayıp gösteriş yapacaklar biz de bunları mı seyredeceğiz? Beyzadelerin! tekneleri daha önce nerede bağlı ise orada kalsın mecbur değiliz onların lüks oyuncaklarını izlemeye.

Yorumu oyla      19      9  
Z.B 5 Aralık 2018 Çarşamba 13:03

Buyrun buradan yakın... Bayram değil seyran değil eniştem neden teknesini rıhtıma bağlasın. Bu haliyle bile denizi ve rıhtımı temiz tutmaktan zorlanırken İzmir, buda nereden çıktı şimdi. Allah aşkına ne olur bir şeyi de koruyalım ve kafamız bu yönde çalışsın. İllaki talan,yıkım, tahribat ve doğaya zara vermek için mi bu kafayı çalıştırır birileri. Yazık ama çok yazık oluyor her şeye. Artık vazgeçilmeli bu keyfilikler den.Orası tüm İzmir'linindir ve öyle kalmalı. Yatı- atı bağlamak için bir yer arayan varsa onuda bu fikri ortaya atanlara havale ediyorum...

Yorumu oyla      22      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2019 para ve kur politikası açıklandı
Merkez Bankası açıklamasında "2019'da fiyat istikrarının sağlanması hedefi ...
Yeni asgari ücret için görüşmeler başlıyor
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ...
İşte doları hareketlendiren üç neden!
Dün 5.45 TL'ye tırmanan Dolar bu sabah güne 5.38 seviyelerinde başladı. ...
 
Ege’nin dev firması konkordato ilan etti!
Balık üreticiliği yapan Agromey üç şirketi için konkordato istedi.
İzmir Helal Expo Fuarı'nda tanıtıldı
6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı'na İzmir'den katılım ...
İzmir'de termik santral kararı: 8 yılda 3. yargı freni!
İzmir'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren termik santralin genişletilmesi ...
 
ASELSAN geliştirdi: TSK'da lazer teknolojisi!
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, lazerle ilgili ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL yeni güne 5.26 TL seviyesinden başladı. Petrol fiyatlarında yaşanan ...
Bakan Albayrak'tan flaş 'enflasyon' mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kasım ayı enflasyon verileri ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva