HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2023 Salı - 08:37

Öztrak: Erdoğan’ın zulmüne geçit vermeyeceğiz

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısının ana gündemi, kurultay süreci ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminde yapılan değişiklik oldu.

Öztrak: Erdoğan’ın zulmüne geçit vermeyeceğiz

CHP’de 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan kurultay süreci kapsamında ilçe kongrelerinin yarısından fazlası tamamlandı. Eylül ayının ortasında başlayacak il kongreleri öncesinde ortaya çıkan sonuçları ele alan parti yönetiminin, yer yer tartışmaların yaşandığı ilçe kongrelerinin sorunsuz tamamlanması için önlem alınmasını kararlaştırdı. İl kongrelerinde tansiyonun daha çok artabileceği değerlendirmelerinde bulunulduğu da bildirildi. Kurultay sürecinin yerel seçimlere olumsuz bir etkisinin olmaması için bu durumun önüne geçilmesi gerektiği kaydedildi.

KKM sistemindeki “ani değişikliğin” yaşam pahalılığı ve ekonomik dengeler ile bankacılık sistemi için olumsuz etkilerinin olacağı da toplantıda değerlendirildi.

ALT ÜST ETTİLER
CHP MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Ekonominin tüm dengelerini alt üst ettiler” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin sorunları derinleştirdiği kaydeden Öztrak, “Son beş yılda 151 Cumhurbaşkanı Kararnamesi çıkardılar. Bunun 83 tanesi yani yarısından fazlası, önceki kararnameleri düzelten kararnameler. Deprem oldu, binalar yıkıldı. Marmara Depremi’nde enkaz başına derhal intikal ederek, binlerce canı kurtaran Mehmetçiğimizi zamanında sahaya süremediler. Çalışma ekipleri ile enkazı, operatörler ile iş makinalarını buluşturamadılar. Kurtarılabilecek vatandaşlarımızın yıkıntıların altında, soğukta, yardım çağıra çağıra ölmesine neden oldular. Deprem bölgesinde hala barınma sorunu sürüyor. Su yok. Önceki seçimlerde ekonomiyi iyi göstermek için milletin 128 milyar dolarını yakmışlardı, bu seçimden önce de milletin 199 milyar dolarını daha arka kapı operasyonlarıyla buharlaştırdılar” diye konuştu.

DELEGELER YENİLENİYOR
Kurultay sürecinin devam ettiğini ve partinin bu süreci güçlenerek tamamlayacağını ifade eden CHP Sözcüsü Öztrak, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Ayaktayız, kongrelerimizde örgütlerimiz, üyelerimiz ve delegelerimiz yeniliyor, genel merkez olarak, demokratik süreçlerin tastamam işlememesini, üyelerimizin tercihlerinin yönetimlere, eksiksiz yansımasını sağlamak için gerekenleri yapıyoruz. Sonunda hepimiz partimizin üye ve delegelerinin mihenk taşına vurulacağız. Karar neyse başımızın üstüne koyup bütün gücümüzle yerel seçimlerde tarihi bir zafere imza atmak, Erdoğan'ın zammına zulmüne dur demek için çalışacağız. Seçimlerden bugüne kadar geçen 2,5 aylık süre, önümüzdeki günlerde yaşayacaklarımızın fragmanıdır. Milletimiz 7 ay sonra sandıkta bunun faturasını Saray’ın önüne koyacaktır. ‘Zamma, zulme, yoksulluğa, Erdoğan'a yeter’ diyecektir. Saray ilk günden beri bunun farkındadır. Tek çaresi muhalefetin 25,5 milyon oyunu dağıtmaktır. CHP'yi dağıtmaktır.” 

 
Bir zam daha! Motorin 38 TL'ye dayandı
 
'İBB Başkanlığına aday mısınız?' sorusuna yanıt!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konyalı 24 Ağustos 2023 Perşembe 09:27

Yeni büyük şehir belediye başkanlığı hayırlı olsun,artık zafer kazanıyorsunuz yorum yapmaya gerek yoktur...

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 23 Ağustos 2023 Çarşamba 10:45

Sizin kemikleşmiş kadronuz yönetimde kaldığı sürece Erdoğan iktidardan düşmez,çünkü seçmen ve parti üyeleri sizlere asla inanmıyor ve güvenmiyor.

Yorumu oyla      6      3  
ANKARA 22 Ağustos 2023 Salı 11:03

Chp Genel Bask Ve Ekibi Külliye Önünde Basın Aciklamasi Yaparak Chp Korumlari Ve Polis Ekipleri Erdogani Ve Diger Açlari Külliyeden Dışariya ÇİKARMALİ! Ankara Buyuksehir Belediye de Külliyenin Suyunu Ve Kanalizasyonunu Kapatmali! Boyle Yapilmadikca Bunlar Daha da Azitacak!

Yorumu oyla      2      6  
Artık yeter 22 Ağustos 2023 Salı 10:26

Chp'ye oy moy yok. sizin bu seçimde iyi bir ders almanız şart. nasılsa her seçimde kaybediyorsunuz, gerekirse belediyeleri de kaybedin ve kendinize gelin böylece.

Yorumu oyla      9      3  
serkan 22 Ağustos 2023 Salı 10:14

kes sesini artık ya bu kaçıncı yenilgi hala koltukta duruyorsun bir git ya asıl sizler chpnin önündeki en ciddi engellersiniz tayyip bey degil engel sizsiniz

Yorumu oyla      11      3  
Partili 22 Ağustos 2023 Salı 09:17

Keşke bu sözcü hiç konuşmasa,çünkü partinin başında uzun zamandır işgal ediyor,heyacan yok kıdem yok liyakat hiç yok,dededen toruna milletvekili olarak görev yapıyor,artık bu kadrolu milletvekilleri partiyi yeni yüzler parti emekçileri için bırakıp gitmelidir,yoksa Erdoğan'dan sonrasında gelende oy üstünlüğü sağlar,lütfen çekilin gidin bu partiyi terk etmediğiniz sürece hiç bir şey olmaz...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'KKTC'ye müdahale asla kabul edilemez'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçen cuma günü Birleşmiş Milletler ...
Kılıçdaroğlu'ndan veteriner hekimlere destek!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayvan sağlığının korunması, tarım ...
'Melankoliye kapılma lüksümüz yok!'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Her iki seçmenden ...
 
Aslanoğlu'ndan Saygılı'ya gecikme salvosu: İzmir'in hakkını bekletmişsiniz!
CHP İzmir İl Başkanı  Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal ...
MHP, İYİ Parti'ye 'üçüncü yol' kapılarını kapattı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ...
MHP’li Osmanağaoğlu yerel seçim için iddialı konuştu: İzmir’i üç hilal aydınlatacak
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
 
Araştırmacı Yaldız’dan ‘değişim’ yorumu: CHP konuşuyor, Erdoğan hayata geçiriyor!
Cumhuriyet Halk Partisi içindeki değişim sürecini yorumlayan İntegral ...
Erdoğan'dan İzmir Büyükşehir'e '3Ç'li eleştiri!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li yerel yönetimleri hedef alarak ...
AK Partili Kaya ‘sözleşme var’ dedi, Soyer’e yüklendi: Harmandalı Çöplüğü’nü taşımak gibi niyeti yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, uzun yıllardır taşınması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva