HABERLER>POLİTİKA
21 Ağustos 2023 Pazartesi - 19:10

'Melankoliye kapılma lüksümüz yok!'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Her iki seçmenden birinin iradesine de sahip çıkmalıyız. Bu süreçte özellikle parti yöneticileri olarak bizlerin duygusal kopuşlara, melankoliye kapılma lüksümüz yok. Ayaktayız; üyelerimiz ve delegelerimiz, kongrelerimizde örgütlerimizi yeniliyor. Genel merkez olarak demokratik süreçlerin tastamam işlemesini, üyelerimizin tercihlerinin yönetimlere eksiksiz yansımasını sağlamak için gerekenleri yapıyoruz" dedi.

 Melankoliye kapılma lüksümüz yok!

CHP'li Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sürdüğü sırada basın toplantısı düzenledi. Öztrak, MYK gündeminde Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) olduğunu söyleyerek, "KKM uygulamasının işçinin, esnafın, orta direğin hasılı vatandaşın kahir ekseriyetinin sırtına yüklediği yükü, KKM nedeniyle ekonomide hızla artan dolarizasyonu ve bunun sebep olduğu korkunç kırılganlığı değerlendirdik. Yeni ekonomi yönetiminin buradan çıkış stratejisi kapsamında hafta sonunda aldığı kararlar da kurulumuzun gündemindeydi. Eylül ayında başlayacak bütçe süreci bu çerçevede hazırlanacak Orta Vadeli Program ve zamanı gelen 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde ekonomide tüm aktörlere ufuk verecek bir plan ve programın neler içermesi gerektiğini de toplantımızda değerlendirdik. Örgütlerimizin devam eden kongreler süreci ve 7 ay sonra gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili yapacaklarımız da toplantımızın bir diğer gündem maddesiydi" dedi. 

'DİNAMİK BİR EKONOMİMİZ VAR'
Öztrak, Millet İttifakı'nın ekonomistleri olarak 2 bin 300 maddelik bir Ortak Politikalar Mutabakat Metni hazırladıklarını hatırlatarak, "Hiçbir şey yapamıyorsanız; oradan bir şeyler okuyup, uygulayın. O da yok. Milletimiz böyle bozuk ve liyakatsiz bir yönetimi hak etmiyor. Demografik fırsat penceremiz hızla kapansa da hala genç nüfus avantajımız sürüyor. 4,5 saatlik uçuş mesafesinde 1,5 milyarlık nüfusa, 58 ülkeye ve 21,5 trilyon dolarlık pazara erişim imkanımız var. Önceki krizlerde alınan önlemlere hızlı cevap veren dinamik bir ekonomimiz var. Ülkemizin bu potansiyelini harekete geçirecek plan ve programlar, bir yol haritası artık gecikmeden açıklanmalıdır. Uygulanacak programın pusulası sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme nirengi noktası ise refahın adil paylaşımı olmalıdır" diye konuştu. 

'ZAFERE İMZA ATMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'
Mayıs ayında seçimi kazanamadıkları için çok üzgün olduklarını söyleyen Öztrak, "Ama diğer taraftan da 25,5 milyon seçmen genel başkanımıza oy verdi. Her iki seçmenden birinin iradesine de sahip çıkmalıyız. Bu süreçte özellikle parti yöneticileri olarak bizlerin duygusal kopuşlara, melankoliye kapılma lüksümüz yok. Ayaktayız; üyelerimiz ve delegelerimiz, kongrelerimizde örgütlerimizi yeniliyor. Genel merkez olarak demokratik süreçlerin tastamam işlemesini, üyelerimizin tercihlerinin yönetimlere eksiksiz yansımasını sağlamak için gerekenleri yapıyoruz. Sonunda hepimiz, partimizin üye ve delegelerinin mihenk taşına vurulacağız. Karar neyse başımızın üstüne koyup, bütün gücümüzle yerel seçimlerde tarihi bir zafere imza atmak, Erdoğan'ın zammına, zulmüne 'dur' demek için çalışacağız. Seçimlerden bugüne kadar geçen 2,5 aylık süre önümüzdeki günlerde yaşayacaklarımızın fragmanıdır. Milletimiz 7 ay sonra sandıkta bunun faturasını sarayın önüne koyacaktır" dedi. (DHA)

 
Ege'de korkutan deprem!
 
Kılıçdaroğlu'ndan veteriner hekimlere destek!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 22 Ağustos 2023 Salı 12:06

İstifa edip eve gitmeyi düşünmüyormusun? Yeter da 7 dönem oldu...

Yorumu oyla      7      3  
Partili 21 Ağustos 2023 Pazartesi 19:53

Sayın parti sözcüsü boş boş ahkâm kesmeyin dinleyen yok sizleri oy da yoktur,sizi ve sizin gibiler uzun zamandır milletvekili yaptık mecburen ama kesinlikle sizi sekizinci dokuzuncu defa milletvekili olmanıza engel olacağız çekin gidiniz inanın bu partinin fabrika ayarlarına dönmesi uzun zaman alır,tasfiye ettiniz seçim gecesi ÖNDEYİZ KAZANDIK palavraları duyduk onun için size oy yoktur sonuç ne olursa olsun...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aslanoğlu'ndan Saygılı'ya gecikme salvosu: İzmir'in hakkını bekletmişsiniz!
CHP İzmir İl Başkanı  Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal ...
MHP, İYİ Parti'ye 'üçüncü yol' kapılarını kapattı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ...
MHP’li Osmanağaoğlu yerel seçim için iddialı konuştu: İzmir’i üç hilal aydınlatacak
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
 
Araştırmacı Yaldız’dan ‘değişim’ yorumu: CHP konuşuyor, Erdoğan hayata geçiriyor!
Cumhuriyet Halk Partisi içindeki değişim sürecini yorumlayan İntegral ...
Erdoğan'dan İzmir Büyükşehir'e '3Ç'li eleştiri!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li yerel yönetimleri hedef alarak ...
AK Partili Kaya ‘sözleşme var’ dedi, Soyer’e yüklendi: Harmandalı Çöplüğü’nü taşımak gibi niyeti yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, uzun yıllardır taşınması ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Dilek taşı...
Mehmet KARABEL yazdı... Dilek taşı...
CHP Buca'da iki adaylı kongreye adım adım!
CHP Buca'da Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP Manisa'da kılıçlar çekildi! Özel'e kürsüden tepki: Örgüt işlerine müdahale etmesin!
CHP Yunusemre 4. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan CHP Grup Başkanı Özgür ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva