HABERLER>EKONOMİ
16 Ağustos 2012 Perşembe - 08:23

Özkara: EXPO 2020 vatan millet projesidir

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı ve EXPO 2020 Yürütme Komitesi Üyesi Mustafa Özkara, federasyon olarak İzmir'in EXPO 2020'yi kazanması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Özkara: EXPO 2020 vatan millet projesidir

KUTAY GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir'in EXPO 2020 sürecinde attığı adımlarla geleceğe ilişkin olumlu sinyaller verdiğini ve önceki adaylığın İzmir'e getirilerinin göz ardı edilemeyeceğini söyleyen Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı ve EXPO 2020 Yürütme Komitesi Üyesi Mustafa Özkara, daha bilinçli bir dönem yaşandığını kaydetti. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Özkara, EXPO'nun bir takım oyunu olduğunu ifade ederek, "Ben öncelikle şunun dikkate alınması gerektiğine inanıyorum: ortada iyi niyetli bir çalışma var mı yok mu? Şu an için EXPO'da bir takım oyunu var. Gerek yürütme komitesi içinde gerek sayın valimiz ve gerekse de yönlendirme kurulu üyelerimizde olumlu bir hava sezinliyorum. EXPO üzerine aktif çalışanların bu duygusu daha baskın" diye konuştu.

EXPO'nun kazanılması durumunda hem Türkiye hem de İzmir'in kazanımlar sağlayacağına dikkat çeken Özkara, bunun için birçok gerekçe olduğunu ve daha önceki adaylığın getirilerinin de göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Özkara, bu nedenle daha bilinçli ve şuurlu bir süreç yaşandığına işaret ederek, "Bütün camia olarak, yürütme komitesinde olsak da olmasak da, EXPO bir vatan ve millet projesidir. Biz, bütün kurullarımızla canla başla çalışacağımızı zaten ilan etmiştik. Bu konuyu ciddiyetle ele alıyoruz. Şu noktada sorumluluğumuz daha da arttı. Şu anda yürütme komitesinde iki kişi görev üstlenmiş oldu. Bu yönüyle sorumluluğumuz biraz daha arttı. ESİDEF olarak bütün derneklerimiz, dernek yönetim kurullarımız ve üyelerimiz, bu konunun önemli olduğunun bilincinde" dedi.
Aynı zamanda Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan Özkara, "Konfederasyon olarak da EXPO'ya desteğimiz tam. Bütün partnerlerimizle bu konuyla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Hatta bu noktada Bürüksel, Pekin ve Washington'daki temsilciliklerimiz bilgilendirildi. Kısacası, konfederasyonumuz da bütün network ağının içinde yer alıyor" ifadesinde bulundu.
 
"İHRACATÇI SAYISI ARTMALI"
ESİDEF olarak Ege ve Akdeniz Bölgeleri'ndeki yaklaşık 9 bin 500 üyesiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Özkara, Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu ve bunun yakalanacağına inandıklarını bildirdi. Özkara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye bu hedefini ama şöyle ama böyle yakalayacak. Biz buna inanıyoruz. Olumsuz bir düşüncemiz yok. Fakat şu da bir gerçek ki, mevcut ihracatçı sayısıyla bu rakamı yakalamak da bir hayal. Birçok kurum ve kuruluşun da açıkladığı gibi ülkemizin 10 bin hatta 20 bin yeni ihracatçıya ihtiyacı var. Herkesin formülü farklı ama mevcut durumda bu rakamı yakalamazı zor. Dolayısıyla ihracatçı yetiştirmek durumundayız."

Basın mensuplarının Kuzey Irak ticaretiyle ilgili sorusu üzerine Özkara, "Birkaç yıl önce bir heyetle birlikte Kuzey Irak'a gittik. Oradaki insanların birçoğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşlarımızla akrabalık ilişkisi içinde. Bu ziyaret sırasında halkın içine girme ve esnafla görüşme imkanımız da oldu. Benim izlenimim, oradaki insanların da bizim insanımıza ve Türk mallarına karşı bir önyargısının olmadığı yönünde oldu. Hatta o coğrafyada yaşayan ailelerin Malatya, Antep ve Urfa gibi şehirlerimizde büroları, evleri ve şirketlerinin olduğunu öğrendik. Dolayısıyla Kuzey Irak'daki insanların Türkiye'ye karşı negatif bir tutumu bulunmuyor" açıklamasında bulundu.
 
"EXPO'YU İZMİR'İN KAZANMASINI İSTİYORUZ"
Toplantıda söz alan Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Albay ise iş dünyasından gelen insanlarla bu dünyayı haber yapan muhabirleri bir araya getirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Albay, derneklerinin kuruluş amacının mesleki birlikteliği sağlamanın yanı sıra Türkiye ve İzmir'in büyümesine de katkıda bulunmak olduğunu hatırlatarak, "Bu nedenle, aynı hedefte olan kurumlarla işbirliği yapıyoruz. Sadece haber odaklı değil; aynı zamanda dostluk merkezli bir düşünce yapısı içindeyiz. Bu anlamda da her türlü fikir birliğine açığız. EXPO'yu İzmirlilerin de desteğini alarak kazanmak için üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kestelli: Siyaset VOB için tek yürek oldu
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Vadeli ...
Duble yollar cari açık kurbanı oldu!
Cari açığın önünü kesmek için önce duble yoldan vazgeçildi. Karayolları'nda ...
Kentsel dönüşümde yıkım masrafı şoku!
Yurttaş önce risk testinin sonra da yıkımın faturasını da kendi cebinden ödeyecek.
 
İzmir’in yeni seferlerinin startı Bakan Yıldırım’dan…
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’i çevre ...
Müdürler EBSO’nun iftarında buluştu
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir’de görev yapan kamu müdürlerini iftar yemeğinde buluşturdu.
2001 krizinden sonra en düşü işsizlik
İşsizlik oranı Mayıs döneminde yüzde 8.2'yle 2001 krizinden bu yana en düşük düzeyi gördü.
 
Bayramda İzmir’de turist akını
İzmir’e Ramazan Bayramı boyunca, toplam 6 kurvaziyer gemisiyle 12 binin üzerinde turist gelecek.
Ayakkabı sektörü ile İZFAŞ el ele verdi
10 – 13 Ocak 2013 tarihlerinde 33’üncü kez gerçekleştirilecek olan Ayakkabı ...
Başbakan Erdoğan: Bunlar beklediğimiz şeyler
Başbakan Erdoğan, CHP Tunceli Millletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili konuştu.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva