HABERLER>POLİTİKA
16 Ekim 2023 Pazartesi - 20:09

Özel'den Kılıçdaroğlu'na: Delegeler karar verecek

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kim partiye zarar verirse kapının önüne koyarım" sözlerine, "6'sında kimin genel başkan olacağına seçilmiş delegelerimiz karar verecektir" diye cevap verdi.

Özel den Kılıçdaroğlu na: Delegeler karar verecek

5 Kasım'da yapılacak olan 38'inci Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Genel Kurulu'nda adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin Bursa il teşkilatıyla bir araya geldi. İl Başkanlığını ziyaret eden Özel'i, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in yanı sıra çok sayıda partili karşıladı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özel, partililerin CHP Genel Başkanlığı'na aday olmasının demokrasinin gereği olduğunu kaydetti.

'TEPEDEN TIRNAĞA KADROLARIMIZ DEĞİŞECEK'
Partideki tüm kadrolarda değişimin şart olduğunu belirten Özel, "Bu partide bir değişim, bir dönüşüm, bir gençleşme, bir iktidar umudu, bir ayağa kalkma iradesini ortaya koymazsak önümüzdeki süreç son derece hepimiz açısından sürdürülmesi zor, hepimizi üzecek ve yeni kayıplar yaşayacağımız bir sürece dönüşebilir. Gizlisi saklısı yok. Televizyonda da konuşuyorlar, yüzümüze de söyleyen var. 'Bekleseydiniz yerel seçimlerden sonra kesin sen seçilirdin' diyenler var. Kardeşim, ya senin ne söylediğini kulağın duyuyor mu? Bu yerel seçimden sonra ben kesin seçileceksem sen bir felaket bekliyorsun. Ben bu yerel seçimde bir yeni yenilgi almayalım, İstanbul'un üstünde yine Recep Tayyip Erdoğan helikopterle gezip kupon arsaları Arap şeyhlerine, Katarlılara vermesin. Ankara Melih Gökçek gibi başka Gökçeklerin travmasına girmesin. Adana, Mersin, Antalya tartışılmasın. Bir işimiz yarım kaldı. Bursa'yı almak için adayım ben. Bursa'yı almak için meseleye başka bir yerden bakıyoruz. 4-5-6'sında parti genel başkanını seçecek, parti meclisi üyelerini seçecek, 6'sından sonra hep beraber tek yumruk hedefe yürüyecek, sade genel başkanı değiştirmeyeceğiz. Tepeden tırnağa kadrolarımız değişecek" dedi.

'LAİKLİĞİ SAVUNMAYAN CHP'DE DURMAM'
Laiklik ilkesinin kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirten Özgür Özel, "Laikliği savunmayan bir Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne başında dururum, ne içinde olurum. Cumhuriyet Halk Partisi Laikliğe sahip çıkacak. Hünkar Hacı Bektaş Veli Festivali'nde 7 bin can oturmuş, çıktım orada konuştum. Eğer bu ülkede mezhebinden dolayı, mezhep savaşlarından dolayı, inancından dolayı, yaşam biçiminden dolayı, birilerinin ciğeri sokak ortasında sökülmüyorsa, 11 yaşında kız çocukları köle pazarlarında satılmıyorsa, bu ülkede komşu komşuyu, kardeş kardeşi mezhebinden, etnik kökeninden gırtlaklamıyorsa, bu toprakların gelmiş geçmiş gördüğü, yetiştirdiği en büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Laikliğe borçluyuz" ifadelerini kullandı.

'GÖLGE KABİNEYİ CHP KADROLARINDA GÖRECEKSİNİZ'
Parti yapılanmasındaki eksiklikler üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştirilerde bulunan Özel, "Pandemiden sonra beslenme krizi var. Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yok. Algı operasyonlarıyla uğraştığımız seçimde Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yok. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, parti sözcüsü, diğer konuları konuşmaktan ekonomiyi ön plana çıkaramıyor. Çıkarsa da ekonomi kurmayı olarak görülemiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bundan sonra ekonomide gölge kabine gibi koskoca bir ekibini, tarımda neyin ne olduğunu en iyi anlatan Tarım Bakanı'nın gölge kabinesindeki ekibini, savunma sanayinde en boş bıraktığımız ve en zorda kaldığımız alanlarda çok etkin isimleri, teknolojiyi, inovasyonu Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadrolarında göreceksiniz" diye konuştu.

'KİMİN GENEL BAŞKAN OLACAĞINA DELEGELERİMİZ KARAR VERECEK'
Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında "Kim partiye zarar verirse kapının önüne koyarım" sözlerine cevap veren Özel, "Sayın Genel Başkanımız, '4'ünde kurultay var. 6'sında parti içinde tartışma çıkaranı kapı önüne koyarım' diyor. Biz kurultaylarda zaten birleşiriz, bütünleşiriz, hep birlikte yola çıkarız. Ama sayın genel başkanımıza hatırlatmamız lazım, 6'sında kimin genel başkan olacağına seçilmiş delegelerimiz karar verecektir. Onlara saygılı olmak lazım. Bundan sonraki süreçte de doğru bildiğimizi savunmaya, eksik bildiğimizi eleştirmeye, bu partiyi geliştirmeye gayret edeceğiz" ifadesini kullandı.  (DHA)

 
DEÜ'den İzmir Tabip Odası'na öğretim üyesi yanıtı: Bu bir tercihtir!
 
LinkedIn, 668 çalışanını işten çıkarıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Delege 17 Ekim 2023 Salı 08:04

Bu delegelerin tespiti ve seçilmesi halkın ve üyenin özgür iradesi ile olmuyor ki,birilerinin yönlendirmesi ile oluyor ondan sonra delege iradesini demokrasinin nutukları havada uçuşuyor,yüz yıllık partiyi bitirdiniz çıkarlarınız uğruna her türlü cambazlığı yapıyorsunuz şimdi çanak çömlek çatladı yinede hepiniz arsız yüzsüz partinin başında pasta kapmak derdinde olduğunuzu biliyoruz ve izliyoruz onun için bu son otuz yıllık yöneticilerin hepsi temizlenmelidir,Ankarada bütün lüks oteller şimdiden dolmuş durumdadır önceki dönemlerde delege saltanatını gördüğüm için yazıyorum varsın troll desinler ama işkembeyi kübradan atmıyoruz.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Milliyetçi tüm partiler tezkereye 'hayır' demeli'
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''Milliyetçi olduğunu iddia eden tüm partileri ...
İYİ Partili Zorlu'dan ikramiye açıklaması!
İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, emeklilere ...
'TSK’nın varlığı Kosova halkına güven veriyor'
 Kosova’da temaslara devam eden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sultan ...
 
AK Partili Çelik'ten Avrupa'ya 'Filistin' tepkisi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Batılı hükümetlerin Filistin’e destek gösterilerine ...
Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile telefonda görüştü. ...
CHP'li Kılıç'tan Yeniden Refah'a 'nafaka' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin “nafakanın ...
 
AK Partili İnan'dan yerel seçim mesajı: İzmirliler cekete oy vermeyecekler
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
İYİ Partili Özlale’den çok konuşulacak ‘masonluk’ çıkışı: Üye olan ben değilim, Tunç Soyer!
Mason örgütünün kendisini desteklediği yönündeki iddiayı değerlendiren ...
Erdoğan'dan kuraklıkla mücadele mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü etkinliğine gönderdiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva