HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2015 Cuma - 00:03

Oy ve Ötesi’nden 1 Kasım mesajı ve son çağrı!

30 Mart seçimleriyle faaliyete başlayan, sandık güvenliği için bağımsız bileşenlerce kurulan Oy ve Ötesi 1 Kasım’a 2 gün kala hazırlıklarını tamamlamak üzere... Derneğin Ege sorumlusu Melek Demir, seçime dair merak edilen soruları yanıtlarken, İzmir’in 7 Haziran karnesini açıkladı. İzmir’de daha çok üyeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Demir, “Eğer bu ülkede seçim varsa biz de varız” dedi. Demir bu gece sona erecek gönüllülük katılımı için de bölgeye çağrı yaptı.

Oy ve Ötesi’nden 1 Kasım mesajı ve son çağrı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Türkiye Cumhuriyet’in 92.yıl kutlamalarının ardından erken genel seçime kilitlenmiş durumda…

Halkın ‘koalisyon’ kararı aldığı 7 Haziran seçimlerinin ardından uzlaşma süreçlerinin sonuçsuz kalması ve artarak devam eden terör olaylarıyla endişe tavan yaparken seçim güvenliği konusu da bir kat daha önem kazandı.

Geride kalan yıllarda sandık güvenini sarsan olaylar nedeniyle sivil inisiyatif harekete geçti ve 30 Mart 2014 seçimleri öncesi farklı inanç ve görüşteki binlerce gönüllü oylarına sahip çıkmak Oy ve Ötesi Derneği çatısı altında birleşti. Oy ve Ötesi, 7 Haziran’ın ardından 1 Kasım’da da tekrar görev başında…


 
BİR PARTİYE TARAF VEYA KARŞI DEĞİLİZ
Erken genel seçime 2 gün kala Egedesonsöz’e konuşan Oy ve Ötesi Ege Bölge Sorumlusu Melek Demir merak edilen sorulara yanıt verdi.

Oy ve Ötesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Demir, “Toplumumuz demokratik süreçleri sahipleniyor ve verdiği oyun doğru kullanıldığını görmek, sürece katılmak istiyor. Bu ihtiyaca cevap veren ve on binleri bir araya getiren bir sivil toplum oluşumuyuz. Oy ve Ötesi herhangi bir partiye taraf veya karşı olarak değil, seçmenin oyunun seçmen ve ülkemiz adına korunmasını hedefleyerek çalışıyor. Tüm kararlarımızı bu amaca yönelik alıyoruz” diye konuştu.
 
TARAFSIZLIĞIMIZ EN KIYMETLİ DEĞERİMİZ
Örgütün sadece AK Parti karşıtlığı olduğu izleniminin olmasının doğru olmadığını ifade eden Demir, “Biz tüm partilere eşit mesafedeyiz, olmak zorundayız. Seçim sonucu açıklamıyoruz ancak resmi sonuçlarla gönüllülerimizin topladığı sonuç tutanaklarını karşılaştırıyoruz. İtiraz süresi dolmadan tüm farklılıkları her siyasi partiyle paylaşıyoruz. Böyle bir hizmet verdiğimiz için objektif olmalıyız, dolayısıyla tarafsız duruşumuzu korumak en özen gösterdiğimiz konu. Tarafsızlığımız en kıymetli değerimiz... Dernek olarak her partiye eşit mesafede olmamız, tüm kararlarımızı bunu gözeterek almamız ve tüm eğitimlerimizde ve uygulamalarımızda bu değerimize sadık kaldık. Ülkemizde kutuplaşmanın arttığı bu dönemde bu konuya özen gösteriyoruz” dedi.
 
GÜNEYDOĞU’DA NE OLACAK?
Demir artan terör olayları sonrası Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da tartışmalı hale gelen sandık güvenliği konusunda da bilgi verdi. 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Adıyaman ve Gaziantep gibi illerde görev yapan Oy ve Ötesi’nin 1 Kasım’da da sandık başında olacağını söyleyen Demir, “Bu bizim sorumluluğumuz dışında bir konu... Seçmenler oy kullanmaya gidebiliyorsa, sandık kurulları iş başı yapabiliyorsa, Oy ve Ötesi de gözlemci olarak görev yapabilir. Şu an için Cizre’de faaliyet gösteremiyoruz. Fakat Oy ve Ötesi’nin 100 bin gönüllüsü içerisinden Cizre’ye gidip-gelen arkadaşlarımız var ve onlardan bilgi alıyor olacağız. Gönüllü ağımız üzerinden tüm illere ulaşılabiliyor” diye konuştu.
 
SEÇİM VARSA, BİZ DE VARIZ
1 Kasım seçimlerinden sonra iktidarda değişim olsun yada olmasın Oy ve Ötesi’nin göreve devam edeceğini söyleyen Demir, “Gönüllülerimizin ihtiyaç duyduğu konu ve motivasyonu seçim güvenliğinin sağlanması. Seçime olan güven biz olmadan da, siyasi partiler tarafından tam olarak sağlandığı gün bize ihtiyaç kalmayacak. Eğer bu ülkede seçim varsa biz de varız” şeklinde konuştu.
 
İZMİR’İN 7 HAZİRAN KARNESİ
Demir İzmir’in 7 Haziran raporunu açıkladı. Demir, “7 Haziran’da görev almış 55 bin gönüllümüzde 10 bin 600’ü yarattığı farkı değerlendirdi. Belli başlı sorunlar dışında seçim gününün kapsamlı ve sistematik usulsüzlüklerle karşılaşılmadan yürütüldüğü gözlemlendi. Mevzuata dair bilgi eksikliğine yönelik seçmen ve müşahit eğitimlerine ihtiyaç duyulduğu saptandı. Rapor sonucuna göre bazı çarpıcı verileri paylaşabiliriz; gönüllülerimizin yüzde 48’i usul-uygulama hatalarına itiraz edebildi. Ve bu itirazların yüzde 90’ı kabul edildi. Rapora göre göze en çok çarpan usul hatası, usule uygun olmayan şekilde kabine refakatçi ile girilmesi. Sadece fiziksel engellilere refakat edilebilecek iken refakat durumu başka koşullara da uygulanıyor- ki bu yasa ve yönetmeliğe aykırı. Ayrıca kapıya asılmayan tutanaklar, sürece hakim olmayan sandık başkanları ve 142 belgesi ile ilgili uygulamada bilinçsizlikten kaynaklanan hataları da sayabiliriz” ifadelerini kullandı.


 
HEDEF 10 BİN ÜYE
İzmir’deki müşahit sayısı hakkında bilgi veren Demir, sandık güvenliğinin sağlanması için daha fazla müşahitte ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Demir, 1 Kasım öncesi şu sözlerle çağrı yaptı: Şu an Türkiye’deki gönüllü sayımız 7 Haziran’daki 56 bin rakamını geçti. Ege’de 8 ilin tamamında varız. İzmir’de sayılarımız iyi gidiyor 5 bine yaklaştık ama Ege’de toplam 10 bin gönüllüye ihtiyacımız var. sandik.oyveotesi.org sitesi üzerinden ismi, telefonu ve e-mail adresiyle kaydoluyor. Gönüllü bina sorumlusu ya da sandık sorumlusu olmayı seçebilir. Görev yapacağı mahalle/ilçe konusunda esnekse ve kararı bize bırakıyorsa onu da belirtebiliyor. Daha sonra biz onunla irtibata geçerek eğitim almasını ve görev yapmasını sağlıyoruz. Şimdiye kadar tüm ilçelerimizde birebir yüz yüze eğitimlerimiz devam etti ama gönüllü olmak için hala geç değil! 1 Kasım için sandık gözlemcisi kayıtları 30 Ekim Cuma gecesi 24.00'da kapanacak…

 
İzmir'de Kılıçdaroğlu günü: 9 ilçede mini miting
 
Kılıçdaroğlu: Mario Gomez cha cha cha!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali tanıl 30 Ekim 2015 Cuma 08:04

hangi partinin müşahiti olucaksınız??

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Kılıçdaroğlu günü: 9 ilçede mini miting
CHP Genel Başkanı, 9 Ekim’deki birinci bölge turunun ardından bu kez milletvekili ...
Babacan’dan çarpıcı 1 Kasım yorumu: Bizim açımızdan…
Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, ...
Erdoğan: Pazar günü 2023 için bir kırılmadır
Üçüncü periyoda salonu dolduran taraftarının müthiş desteğiyle başlayan ...
 
Ülkücü Dayanışma Platformu'ndan MHP’ye salvo: Bizi temsil etmiyor
Seçimlere 2 gün kala yaklaşık 100 kişilik Ülkücü Dayanışma Platformu 1 ...
Erdoğan AK Saray'ın balkonundan halkı selamladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ...
Yıldırım'dan şehit ve gazilere körfez turu
Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi'nde şehit yakınları ve gazilerle bir ...
 
CHP’li Balbay’dan kentsel dönüşüm mesajları
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay seçim çalışmalarını Bornova, ...
Kılıçdaroğlu: Bir partinin çatısı altında birleşmeliyiz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara mitinginde yaptığı konuşmada "Huzuru ve ...
AK Partili Hotar’dan Foça ve Menemen çıkarması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva