HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ağustos 2016 Pazartesi - 14:39

Narlıdere Belediyesi'nde işçileri sevindiren imza!

Narlıdere Belediyesi, Belediye iş sendikasına üye 158 işçisini kapsayan sözleşmeye imza attı.

Narlıdere Belediyesi nde işçileri sevindiren imza!

Narlıdere Belediyesi, Belediye iş sendikasına üye 158 işçisini kapsayan sözleşmeye imza attı. Bir süredir görüşmeleri devam eden Sözleşme’nin imza töreni Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Törene, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Belediye iş sendikası yönetici ve temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve belediye işçileri katıldı.


 
Yüzde 20 hayırlı olsun
Narlıdere Belediyesi, Belediye iş sendikasına üye 158 işçisine yönelik iyileştirme ve zam oranlarını kapsayan sözleşmeyi imzaladı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 6.kez imzalanan sözleşmede diğer sözleşmelerde olduğu gibi işçinin hakkı ve emeğinin ön planda tutulduğunu ifade etti. Batur “Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz Darbe girişimi, ülkenin dört bir yanında meydana gelen patlama haberleri, canlı bombalar, hep olumsuzluklar var. Ülkemizi terör ve yas ülkesi haline çevirmeye çalışıyorlar. İç savaşa kadar gidebilecek bir ortam yaratılmak isteniyor. Olanlara karşı sağduyulu ve olgunlukla yaklaşmalı. Geleceğimizi karanlıklara sürüklemek isteyenlere ve birlik beraberliğimiz bozmaya çalışanlara karşı daha duyarlı olmamız lazım. Gaziantep’te ve diğer terör olaylarında yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. Belediye işçileri ile gerçekleştirilen sözleşme ile ilgili de konuşan Batur, Emeğin sahipleri adına işçilerimizin emeğini koruduk dedi. Batur “Bir işveren gözü ile baktığımda, Ahmet Mutuoğlu kardeşimi unutmak mümkün değil. Belediye iş Sendikamızın yakın zaman önce kaybettiğimiz başkanı Ahmet Mutuoğlu’nu bu sözleşmeyi gerçekleştirdiğimiz günde bir kez daha saygıyla anıyorum. Emeğin bekçisi, Adam gibi adamdı. 6.ncısını gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmesinde, elimizden geldiğince işçi kardeşlerimizi ve emeklerini koruduk. %20’ye varan oranlarda bir maaş artışı sağladık. Belediyemize, işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


 
Hayırlı olsun
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, gerçekleştirdiği konuşmada, “CHP için çok önemli bir ilçe ’de düzenlenen etkinlikte siz değerli emekçilerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Narlıdere önemli çünkü Türkiye çapında 1.nci çıktığımız bir ilçemiz Narlıdere. Siz hem bize oy vererek destek oluyorsunuz hem de, sokaklarda, parklarda yaptığınız çalışmalarla vatandaşlarımıza hizmet veriyorsunuz. Aldığını parayı sonuna kadar hak ediyorsunuz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Mutuoğlu adı, Narlıdere’de yaşasın
Narlıdere Belediye işçilerinin toplu iş sözleşmesinde bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, ‘Türkiye’nin birçok yerinde Sendika’nın bile olmadığı yerleri aklımıza getirdiğimizde, bugün burada çok güzel bir tablo var’ diyerek sözlerine başladı. Sertel “Emeklerinizin karşılığını alacağınız sözleşmeniz imzalanacak. Bunun kıymetini bilmek lazım. Sosyal Demokrat belediyeler gittikçe azalıyor. Genel anlamda baktığımızda sıkışmış, soluk alamayan ve giderek güçsüzleştirilen bir avuç sendikacı var. Bugün burada siz, alnınızın teri ile ailenize helal lokmalar taşımaya gayret gösteren ve çocuklarını faydalı bireyler yapmak isteyen aile reislerisiniz. Sözleşmeniz hayırlı olsun. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, vefalı bir insandır. Türkiye’de ne kadar toplumsal figür olarak düzgün iş yapmış kimse varsa Başkan Batur herkesten önce sahip çıkmıştır. Şimdi de ben öneriyorum Ahmet Mutuoğlu adına yemyeşil bir park, güzel bir sokak yada adının yaşayacağı bir yer verilmesini rica ediyorum” dedi. 
 
Devrimci Mutuoğlu’nu saygıyla selamlıyorum
Toplu iş sözleşmesi İmza töreni öncesinde bir konuşma gerçekleştiren CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, her zaman işçinin ve emeğin yanında olduğunu ifade etti. Moroğlu “Değerli belediye başkanımız Abdül Batur ile işçi kardeşlerimiz için çeşitli defalarda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiği imza törenlerine katıldım. Bu imzaların atılmasında geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sabah evden çıktığımızda caddelerimizin, sokaklarımızın temiz ve yaşanılabilir olmasını sağlayan işçi kardeşlerimizi ve değerli işçi dostu, devrimci Ahmet Mutuoğlu’nu sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Toplu iş sözleşmeniz hayırlı olsun” dedi.


 
Abdül Batur’a teşekkür
Sendika adına bir konuşma gerçekleştiren Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli ise karşılıklı uzlaşma ile biten sözleşmeleri çok önemsediklerini belirtti. Kefeli “ Narlıdere’deki vatandaşlara doğumundan ölümüne kadar işçilerimiz alınlarının teriyle hizmet ediyorlar. Bugün karşılıklı uzlaşı içerisinde bir araya gelen belediye ve belediye çalışanlarının burada oluşturdukları tablo çok önemli ve güzel. Bu tablonun oluşmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Abdül Batur olmak üzere, herkese belediye iş sendikası olarak teşekkür ederiz. Gerçekleşen sözleşme ve atılan imzaların hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 
Güvensiz ürünlere ceza yağdı!
 
Üreticiler Deppo Efes’te buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan'dan çifte kutlama: Yeni rektörlere 'hayırlı olsun' ziyareti
9 Eylül ve Ege Üniversitesi’nin yeni rektörlerini makamlarında ziyaret ...
Torasan kadın üretici pazarından davet var!
Urla Belediyesi’nin üretici kadınların kalkınmasına yönelik yaptığı çalışmalar devam ediyor.
Kayadibinde güzel şeyler oluyor!
İlçedeki 45 mahallede, önemli projeler hayata geçirilirken bu mahallelerden ...
 
Eğitimcilerden Başkan Selvitopu'na destek teşekkürü
29 Ekim Ortaokulu Müdürü Özlem Gaya, TOGEMDER Anaokulu Müdürü Nilüfer ...
Çiğli'de satranç heyecanı
Çiğli Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen ...
Karşıyaka İEF’ye hazır!
Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 85’inci kez kapılarını açacak olan İzmir ...
 
Büyükşehir okul sahalarına renk kattı!
Gençleri spora teşvik etmek amacıyla 15 okuldaki 22 spor sahasını yenileyen ...
İZSU'dan o ilçeye 3 milyonluk kanal yatırımı!
Bornova’da yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel ...
Buca'daki kursta bambaşka hayatlar!
İki kızını getirdiği taekwondo kursunda bir anda kendini kursların içerisinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva