HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2014 Pazar - 21:04

Muharrem İnce'den Yalova açıklaması: İşte çatı bu!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'da belediye başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre, adayları Vefa Salman'ın kazandığını söyledi.

Muharrem İnce den Yalova açıklaması: İşte çatı bu!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, kendisine ait irtibat bürosunun önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin sonuçlandığını ifade etti.

Seçimi, adayları Vefa Salman'ın kazandığını dile getiren İnce, "İşlem bitmiştir. Seçimi aldık. Zaten biz 30 Mart'ta seçimi almıştık. Bir hakkın, bir mağduriyetin giderilmesi oldu bu. Bir sıkıntı çıkmayacak ama şimdi adliyeyi yeniden basıp eski filmi yeniden oynatmaya çalışacaklar. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta, il merkezinde oyların sayımından sonra AKP adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla seçimi kazandığı açıklanmıştı. CHP'nin Merkez İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz nedeniyle oylar yeniden sayılmış ve bu kez CHP adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla önde olduğu duyurulmuştu. AK Parti'nin, oy verme ehliyeti bulunmayan bazı kişilerin de oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK, belediye başkanlığı seçimini iptal etmişti. Belediye Meclisi üyelikleriyle ilgili seçim sonuçları ise onaylanmıştı.

'MİLLET, DEVLETİN GÜCÜNÜ YENMİŞTİR'
Yalova'da resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanan CHP Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı'nda partililerle bir araya geldi. Burada seçim otobüsünün üzerinden partililere hitap eden İnce, "Türkiye'de konuşulan bir çatı olayını işte siz Yalova'da göstereceksiniz. İşte çatı bu. Türkiye'ye moral oldunuz. Türkiye'nin vicdanlarını rahatlattınız. Türkiye'nin yüreğini rahatlattınız. Türkiye'de beraber olursak, bir olursak, diri olursak neler yapabileceğimizi gösterdiniz. Bir yandan devletin gücü, bir yandan milletin gücü. Millet, devletin gücünü yenmiştir" dedi.

"İŞTE ÇATI BU"
Konuşmasında, "Emin olun ki, Vefa Salman adaletli olacaktır" diyen İnce, şöyle devam etti:

"Vefa Salman sizin de belediye başkanınız olacak. Yalova Belediyesi emin olun ki yolsuzlukla anılmayacaktır. Emin olun ki milletvekili Muharrem İnce, belediyenin işlerine burnunu sokmayacaktır. Ankara'da yardımcı olacağım bir şey varsa, her belediye başkanına olduğu gibi Vefa Salman kardeşime de yardımcı olacağım. Biz bu seçimi Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleriyle almadık. Başka partilere mensup kardeşlerim bizim partimize yöneldi. Onlara teşekkür ediyorum, gözlerinden öpüyorum, ellerinden öpüyorum. Asla bunu inkâr etmiyoruz. Türkiye'de konuşulan bir çatı olayını işte siz Yalova'da göstereceksiniz. İşte çatı bu. Türkiye'ye moral oldunuz. Türkiye'nin vicdanlarını rahatlattınız. Türkiye'nin yüreğini rahatlattınız. Türkiye'de beraber olursak, bir olursak, diri olursak neler yapabileceğimizi gösterdiniz. Bir yandan devletin gücü, bir yandan milletin gücü. Millet, devletin gücünü yenmiştir. Bakanlar, meydanlarda vaaz veren Başbakan, sokak aralarındaki milletvekilleri, devletin valisi, aklınıza kim geliyorsa Türkiye Cumhuriyeti'nin bankası, parası, devleti, gücü, dozeri, tankı ne varsa geldiler, geldikleri gibi gittiler. Bu yarışta bizler siyasetçi olarak meydanlardaydık ama devletin memurları da dışarıdaydı."

İnce, Türkiye'de bir çığır açıldığını ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye'de nelerin yapılabileceğinin gösterildiğini de ifade ederek, "Bize destek olan herkesten Allah razı olsun. Başı örtülüler destek oldu. Tankınla gel, topunla gel, bakanınla, dozerinle gel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanınla gel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınla gel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanınla gel, Yalova'ya çadır kuracağım deyip gelemeyen Melih Gökçek'le gel. Ey Başbakan, eğer bunlar yetmiyorsa Obama ile birlikte gel." 

Salman da mazbatasını aldıktan sonra konuşacağını belirtti. Seçimlerde kendisine destek verenlerden "Allah razı olsun" diyerek herkesin başkanı olacağını dile getirdi.

CHP'Lİ TANAL, SEÇİM SONUÇLARINI AÇIKLADI
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İl Seçim Kurulu'ndan aldığını belirttiği bilgiye göre Yalova’da seçimi CHP'nin Ak Part'den 228 oy fazlalığıyla seçimi kazandığını belirterek, "CHP, Yalova’daki seçimleri kazanmıştır. Yalova'ya ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SANDIĞI SEÇİM KURULUNA AK PARTİ TEMSİLCİSİNİN GETİRDİĞİ İDDİASI
Tanal açıklamasının devamında 1205 nolu sandığın seçim kuruluna sandık kurulu başkanı değil AK Parti’nin temsilcisinin getirdiğini söyledi. Tanal, “Bunu bizzat kendim yakaladım ve tutanakla belgeledim. Bununla ilgili itirazlarımızı yapıyoruz. Ancak çalışmalarımız bu konuda diğer sandıkta da devam ediyor. Şu ana kadar AKP’nin bir itirazı yok. AKP'nin yaptığı herhangi bir itiraz yok. Ama bu yapmama anlamına da gelmez. Yapabilirler de. Meşru zeminlerde hak arayışına saygı duymak lazım. Şu anda sonuç bu şekilde. Buradaki fark 228, bizim ıslak imzaların toplamında 416 fark var. Buna ilişkin arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapacaklar” diye konuştu. Seçimi kazanan CHP'lilerin kutlamaları gece geç saatlere kadar sürdü.

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Akın 2 Haziran 2014 Pazartesi 09:03

Aydın Buharkentte neden çatı olmadı. CHP li aday kazanırsa destekleyenlere bravo, ama MHP li adaya kazık attınız Buharkentte. Unutmayacağız bunu.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'deki 'mini seçim'lerde AK Parti güldü
Buharkent’te bugün yapılan belediye başkanlığı seçimini Ak Parti adayı ...
Sırrı Sakık polislerle tartıştı
BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık oyunu kullandıktan sonra okuldaki ...
Arınç: Adayımızı sağır sultan bile duydu!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da AK Parti il danışma kurulu ...
 
Çıray'dan gözaltındaki çocuklar için telefon trafiği
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Gezi Parkı ...
CHP'li Çıray sert çıktı: Devleti yönetenler rehin mi alındı?
Balkan Rumeli Konfederasyonu' nun genel kurulunda konuşan Aytun Çıray, ...
Atalay'dan önemli 'Kürt açılımı' açıklamaları
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinde bir tıkanma olmadığını, ...
 
CHP'li Susam'dan TARSİM'e destek çağrısı
CHP’li Susam Kemalpaşa’da yaşanan dolu felaketinin ardından devletin yeterli ...
AK Partili Sait’ten İzmir'e ve CHP’ye işbirliği çağrısı!
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’ten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Aşlık’tan Kocaoğlu’na baraj yanıtı: Boru döşeyip…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Yarımada Bölgesi için ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva