HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2023 Salı - 10:46

Mizahın ustaları ödüllerini aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 7. İzmir Uluslararası Mizah Festivali Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki açılış töreni ile başladı. Başkan Tunç Soyer’in katıldığı ve mizahın usta isimlerinin anıldığı törende, tiyatro ve sinema sanatçıları Ali Poyrazoğlu, Kandemir Konduk, Niyazi Yoltaş ve AgimSulaj’a2023 yılı Aziz Nesin Mizah Ödülleri verildi.

Mizahın ustaları ödüllerini aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 7. İzmir Uluslararası Mizah Festivali Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı, İzelman ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen 7. İzmir Uluslararası Mizah Festivali’nin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2023 Aziz Nesin Mizah Ödülleri’ni sahiplerine teslim etti. Ali Poyrazoğlu, Kandemir Konduk, Niyazi Yoltaş ve AgimSulaj bu yılın Aziz Nesin Mizah Ödülleri’nde Onur Ödülü’ne layık görüldü.

İzahın bittiği yerde mizah başlıyor
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ne çok ihtiyacımız var eğlenmeye, gülmeye.Ne çok ihtiyacımız var böyle bir arada olmaya. İzahın bittiği yerde mizah başlıyor. Bu festivali ayakta tutan başta usta yönetmenimiz Vecdi Sayar olmak üzere festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Ali Poyrazoğlu’ndan Başkan Soyer’e teşekkür
Mizah Festivali’nin açılışında Ali Poyrazoğlu, “Habanera Makamı” adlı müzikli oyunu sergiledi. Oyunda, Poyrazoğlu’na Çiğdem Erken Quartet eşlik etti. Poyrazoğlu oyun bitiminde mizahın usta isimlerini andı ve sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı. Poyrazoğlu, “Bu salonu böyle diri tutan herkese başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sonsuz teşekkür sunuyorum. Umarım şuan olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de bizleri bir araya getirir. Böyle bir geceyi birlikte geçirmek bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

Cumhuriyet’in Mizahı
12 Aralık Salı günü (bugün) 7. İzmir Uluslararası Mizah Festivali kapsamında İzmir Sanat’ta dopdolu bir program olacak. Saat 18.00’deki sergi açılışının ardından, 19.00’da  “Cumhuriyet Basınında Mizah” başlıklı bir panel düzenlenecek. Cihan Demirci’nin moderatörlüğündeki panele konuşmacı olarak Kandemir Konduk, Mustafa Balbay, Nazım Alpman, Niyazi Yoltaş katılacak. 20.30’da Festival Direktörü Vecdi Sayar’ın Müfit Can Saçıntı ile söyleşisinin ardından Saçıntı’nın “Mandıra Filozofu” filmi gösterilecek. 13 Aralık’ta APİKAM Kitap Kafe’de “Romanda, Öyküde, Şiirde Mizah” paneli olacak. Prof. Nevzat Kaya’nın yöneteceği panele Ahmet Önel, Atay Sözer, Seray Şahinler katılacak. 14 Aralık’ta yine aynı mekanda “100. Yılda Cumhuriyetin Mizahı” panelinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı “Cumhuriyetin Mizahı” kitabının yazarları Ömer Türkeş, Yasin Kayış, Turgut Çeviker ve Prof. Oğuz Makal konuşacak.

Tiyatro ve sinemada insan hakları
Tüm etkinleri ücretsiz olan festivalde 15 Aralık Cuma akşamı İzmir Sanat’ta “Oyun İşleri”nden Şükrü Veysel Alankaya’nın Gogol’den uyarlayıp yönettiği “Palto” oyunu İzmir Sanat’ta sergilenecek. 16 Aralık Cumartesi İzmir Sanat’ta sinemamızın mizah klasiklerinden Mert Baykal’ın yönettiği, Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Bülent Kayabaş’ın başrolleri paylaştığı “Pardon”, Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez’in yönettiği “Beynelmilel” filmleri;  17 Aralık’ta ise geçen yıl Avrupa’nın en başarılı animasyon filmi seçilen ve ayrımcılık temasını işleyen AlainUghetto’nun İtalya, Fransa, Belçika, İsviçre, Portekiz ortak yapımı “Köpekler ve İtalyanlar Giremez” filmi gösterilecek.

 
Başkan Engin'den Yaşam Vadisi’nde inceleme: Kentin simgesi olacak!
 
İzmir'de 3 günlük afet sempozyumu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
“ Adil ve eşit hizmet hakkı “ 12 Aralık 2023 Salı 11:45

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ayrımcılık yapıyor . İzmir merkez ilçelerindeki toplu ulaşım araçlarında 120 dk. aktarma hakkı VAR. İzmir kırsal ilçe otobüslerindeki 90 dk. aktarma hakkı 10.02.2016 tarihinde İzmir BB Meclisince iptal edildi . Yani İzmir kırsal ilçe otobüslerinde aktarma hakkı YOK. CHP’li İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımdaki İzmir merkez ilçeler İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığına devam ediyor . Bu nasıl sosyal belediyecilik ? Bu nasıl hak ? Bu nasıl adalet ? Bu nasıl adil hizmet ? CHP Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Sayın Özgür Özel , Eski Genel Başkan ve eski CHP İzmir Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu haksız uygulamayı duymazdan , görmezden geldi. Sayın Özel , değişimci olarak sizlerde İzmir ulaşımındaki bu haksız uygulamaya son vermez , verdirmezseniz ağzınızla kuş tutsanız inandırıcılığınız olmaz . CHP’si olarak hani hak adına , eşitlik adına çalışan emeklilere 5 bin TL. ödeme yapılmamasına itiraz ediyorsunuz ya ! Biz yaparsak sessizlik olsun . Başkası yaparsa sesimizi yükseltirim . Bu durumu izah edebiliyor musunuz ? “ Onların kirası ucuz “ muş.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Engin'den Yaşam Vadisi’nde inceleme: Kentin simgesi olacak!
Narlıdere’nin yeni yaşam merkezi Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ndeki çalışmaları ...
Soyer'den destek ziyaretinde 'mutfak' benzetmesi: Şimdi ziyafet zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Güçbirliği Konfederasyonu ...
Batur'dan 'ithal aday' göndermesi: İzmirli İzmir'de yaşayan başkan ister!
Anadolu Birliğini ziyaret eden Başkan Batur, dernek yönetimi ve üyelerinden ...
 
Başkan Selvitopu'ndan üreticilere destek: Asla yalnız bırakmayacağız!
Karabağlar Belediyesi üreticiyi yine yalnız bırakmadı. İklim koşulları ...
Bornova Kısa Film Günleri'ne geri sayım
Bornova Belediyesi Film Ofisi (BBFO) tarafından düzenlenen “Uluslararası ...
Büyükşehir adayı Tugay alternatifleri konuştu: Karşıyaka olmazsa zor ilçeyi isterim!
Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ...
 
Başkan Batur'dan yerel seçim mesajı: Farklı kazanırız şüphemiz yok
CHP Urla, Seferihisar, Güzelbahçe ve Balçova ilçe başkanlıklarını ziyaret ...
Büyükşehir’de meclisi birleştiren önerge… Karavanlar için işbirliği kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı olağan meclisinin gündeminde ...
Mahkemeden Beştepeler davasına ret!
İzmir 2. İdare Mahkemesi, Beştepeler 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva