HABERLER>EGE
2 Kasım 2015 Pazartesi - 16:15

MHP'nin aday göstermediği Balkız: Bahçeli, müflis...

Manisa'da 1 Kasım seçimlerinde MHP'den aday gösterilmeyen eski Baro Başkanı Zeynel Balkız, muhalefet liderlerini, özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, partinin kazandıklarını kaybederek iflasa sürüklendiğini öne sürdü. Balkız, "Bahçeli, müflis tüccar durumuna düşmüştür" dedi.

MHP nin aday göstermediği Balkız: Bahçeli, müflis...

MHP'den 7 Haziran seçimlerinde 2'nci sıra milletvekili seçilmesine rağmen, 1 Kasım seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyen eski Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Balkız, milli iradeye herkesin saygı göstermesi gerektiğini kaydederek şöyle dedi: "Yüzde 49.5 oy oranıyla 13 yıl sonra önemli başarı kazanan AK Parti'yi kutluyorum. Ancak, bu durum bir güç zehirlenmesine yol açmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin, birinci lig oyuncusu bir devlet iddiasını sürdürülebilmesi için 'hukuk devleti' hedefinden asla vazgeçilmemesi gerekir. Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ilkelerine yeniden dönülmesi gerekir. Yönetimde şeffaflığın korunması ve yolsuzluklarla ciddi mücadele gerekir. Muhalefet partileri açısından 1 Kasım genel seçim sonuçları, ciddi ve samimi bir muhasebe ve kendisi ile hesaplaşmayı emrediyor. Muhalefet partileri 13 yıllık bir iktidar yorgunluğu sonunda dahi, tutum davranış ve programları ile halkın ümidi haline gelememiştir. Türk milleti 7 Haziran seçimlerinde etkili bir mesajla yeni bir iktidar alternatifi aramış ise de aradan geçen 5 aylık sürede mevcut muhalefet partilerince yeni bir iktidar ümidi verilememiştir."
 
"MERKEZ SAĞ SEÇMENİ KÜSTÜ"
Zeynel Balkız muhalefet liderlerini, özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Balkız, Bahçeli'nin 7 Haziran seçiminden itibaren geçen 5 aylık sürede millet ve gerçekleri okuyamayan, pusulası şaşmış politik tavır, kazandıklarını fazlasıyla kaybederek iflasa sürüklendinğini savunarak şöyle dedi: "7 Haziran seçimlerinde bizim binbir zorlukla sandığa taşıdığımız seçmenler, teşkilatın teslim olması sonucu kaçırılmış ve 50 bin oy kaybına sebep olmuştur. Sorumsuz laflar da merkez sağ seçmeni küstürmüş, hiçbir özel yönlendirme ve organizasyon olmadığı halde 7 Haziran seçimlerinde MHP'ye verdiği 1 milletvekilliği kaybedilmiştir. Kapsayıcılık ve herkesi kucaklamaktan uzak, dar çevrede tamamen içe kapalı politik tavırlardan bir Türkiye projesinin çıkmadığı 1 Kasım akşamı görülmüştür. Muhalefet 13 yıllık iktidar yorgunluğuna rağmen evrensel değerlere dayalı bir Türkiye projesini neden ortaya koyamadığını ve kitleleri neden inandıramadığını sorgulamalıdır."
 
Seçim sonuçlarının Türkiye'de bir muhalefet sorunu olduğunu ortaya koyduğunu belirten Zeynel Balkız, "Sağlıklı bir demokrasi için 'güçlü iktidar' karşısında 'güçlü muhalefet' şarttır. Muhalefet partileri en kısa zamanda kendilerini yeniden dizayn etmelidir. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ülke içinde ve çevremizde gelişen olaylar Türkiye'nin ve Türk milletinin yakın tehlike çemberi içinde olduğunu gösteriyor. Büyük Türkiye hedefi için herkesi, iktidarı, muhalefetiyle, düşünenleri ve üretenleriyle bir kez daha samimi olarak düşünmeye davet ediyorum. Seçim sonuçlarını saygı ile karşılıyor ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.(dha)
 

 
AK Partili Kaya’dan zafer konuşması: Herkesin vekiliyim
 
Serap’ın ölümünde flaş gelişme: İntihar etmemiş…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerelde iktidar MHP Manisa'da 3.parti oldu!
Manisa'da yurt dışı oylarının illere dağıtılması sonucu vekil sayısını ...
Eşini polislerin yanında vurdu: 1 ölü 3 yaralı
Kütahya'da boşanma davası süren 30 yaşındaki Nil Turan, polislerle birlikte ...
‘Koca’ dehşet: Eşini, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdü!
Balıkesir’in Gönen İlçesi’nde, evi terk eden eşi 57 yaşındaki Fatma Şenses, ...
 
Atık malzemelerden tekne yaptı!
Bodrum'da otel işleten 60 yaşındaki Mehmet Delice, sokaktan topladığı ...
Manisa’da vahşet: Arazide 2 ceset!
Manisa’da köpek ya da domuzlar tarafından eşelendiği sanılan arazide biri ...
Oy kullanan engellilere mimari engel
Afyonkarahisar'da oy kullanmaya giden bazı engelliler, okulların fiziki ...
 
Sandığa sedyeyle taşındı
Afyonkarahisar'da Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı evde sağlık hizmetleri ...
Ecel direksiyon başında yakaladı
Denizli'de otomobil kullanırken kalp krizi geçirerek kaza yapan 62 yaşındaki ...
Oylar sayılmadan tutanaklarda imza krizi
CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, il genelinde 70'e yakın ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva