HABERLER>POLİTİKA
1 Ekim 2021 Cuma - 14:21

MHP’li Şahin’den İYİ Parti’ye: Hani milliyetçiydiniz?

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun bir konuşması esnasında HDP’yle ilgili “Gayrimeşruysa kapatılsın, karşısında durmayız” sözlerine tepki gösteren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “HDP meşru bir parti, çözümün adresi orası diyor… Daha nasıl sıcak bakacak ki? Millet İttifakı ve HDP birlikteliğinden tereddütü olan var mı artık?” diye sordu, "Türk milliyetçisiydiler, PKK’ya meşru diyorlar. Türk milletinin altına dinamit döşeyenlere meşrudur diyorsan orada bir sorun vardır”  ifadelerini kullandı.

MHP’li Şahin’den İYİ Parti’ye: Hani milliyetçiydiniz?

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, SONSÖZTV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın programına konuk oldu. Yapar’ın İzmir gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Millet İttifakı’na sert eleştirilerde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin verdiği tatil döneminde, MHP İzmir Milletvekilleriyle birlikte İzmir’deki bütün ilçelere ziyaretlerde bulunduklarını aktaran Şahin, “Pandeminin bitmiş olmasıyla birlikte, hızlı bir yaz dönemi geçirdik. Bütün ilçelerimizi turladık. Muhtarlar toplantısı yaptık, teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle birlikte ilçelerimizi dolaştık. Pandemi dönemiyle verilen 2 yıllık aradan sonra fiziki olarak etkinlikler yapabildik. İyi bir yaz geçirdik. Milletvekillerimiz muhtarlarımızla bir araya geldi, biz de eşlik ettik. İnsanımızın dertlerine çare olmaya çalıştık” diye konuştu.

ŞİMDİDEN ÖNLEM ALMAK GEREKİYOR
MHP’nin sahada karşılaştıkları sorunlardan bahseden Şahin, “Muhtar toplantılarında gördüğümüz şey; okul problemleriydi… Bir takım okullarda pandemiden dolayı sınıfta öğrenci yoğunluğu olduğundan, köy yollarının bozuk olmasından, su probleminden, baraj eksikliğinden bahsedildi. Önümüzdeki senelerde yaşayacağımız hızlı bir iklim krizi geliyor. Bununla ilgili şimdiden önlem alınması gerektiğini gördük ziyaretlerimiz esnasında. Elimizden geldiği kadar insanımıza yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

EYLEM YAPANLARIN YURT BAŞVURUSU YOK!
Türkiye gündemine oturan yurt sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Şahin, İzmir’de eylem yapan öğrencilerden sadece ikisinin yurt başvurusu olduğuna değinerek, “Polis marifetiyle gözaltına alınan öğrenciler içinde sadece 2 öğrencinin yurt başvurusu yaptığı tespit edilmiş... Diğerlerinin yurt başvurusu yokmuş. Bu kişiler sol örgütlere mensup kişiler, öğrenci olan da olmayan da var. Yurt başvurusu yapmamış olmalarından anlıyoruz ki yurt ihtiyacı olmayan insanlar bunlar demek ki. Yurt başvuruları yok yani… Parkta kalayım diyorlar ama yurt başvuruları yok! İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger, hadisenin ortaya çıkmasıyla birlikte Valilik iletişim kanallarına müracaat eden her çocuğumuz mutlaka barınacak yer bulacak diyerek, taleplerin tamamını karşılayacak şekilde çalışmalar yapıyor. Biz de bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bizler de diğer illerden İzmir’e okumaya gelen öğrencileri yönlendiriyoruz. Süreç düzgün bir yere gitti. Bize gelen talepleri, valiliğe ve il spor müdürlüğüne yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

BURADAN ONLARA EKMEK ÇIKMAZ!
Yapar’ın “Buradan bir Gezi çıkar mı?” sorusuna yanıt veren Şahin, “Gezi’den Gezi çıkmadı ki buradan Gezi çıksan. Buradan onlara ekmek çıkmaz. Bunların tamamı okyanus ötesi talimatlı, Pensilvanya talimatlı işler. Buralardan onlara ekmek çıkmaz. Ülkemiz, tüm dünya bir covid bunalımı yaşıyor. İngiltere’de enerji krizi yaşanıyor. Türkiye’de de tabi ki sıkıntılar mevcut. 2 yıldır öğrenciler okula gitmiyor, yurt sahipleri 2 yıldır ne durumdaydılar? Şimdi adamlar başka bir yöne yönlenerek rızkını temin etmeye çalışıyorlar... Kiralık evlere yaşanan doğal afetlerle yoğun talep oldu. Yaşanan bu sorun, geçici bir sıkıntı ve 3-5 ayda düzelecek şeyler” dedi.

KARTLAR YENİDEN DAĞITILACAK
İzmir’de gayrimenkul fiyatlarında ciddi oranda artışlar yaşandığını aktaran Şahin, “İzmir’de gayrimenkul fiyatları çok yükseldi. Enerji ve maden fiyatları bütün dünyada yükselişte. Maden fiyatları neredeyse 2 katına çıktı pandemiyle birlikte… Kartlar yeniden dağıtılacak zannediyorum. Pandemiden sonra nasıl gidecek diye bir daha bakılması gerekiyor. Ben Türkiye’nin bu krizi en az hasarla atlattığını düşünüyorum. Yüz yılın krizinden çıktığımızı unutmamak gerekiyor” diye konuştu.

BİZ ÇOCUĞUMUZU SADECE DEVLETE TESLİM EDERİZ!
İzmir’de Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin öğrencilere yönelik başlattığı kalacak yer çalışmalarının siyaset malzemesi yapılmasına karşı olduğunu söyleyen Şahin, kendilerine gelen başvuruları direkt olarak Valiliğe yönlendirdiklerini belirterek şu sözleri söyledi:

“Memleketimizin çocuğunun siyaset malzemesi yapılmasına karşıyım. Öğrenciyi eve almak siyaset işi değil. Bizlere Trabzon’dan, Lice’den, Şırnak’tan çocuklarımız geldi. Şırnak’tan gelen 18 yaşındaki kızımız babasıyla birlikte bir ilçe başkanımızın evinde kalmış gece, sabah bana getirdiler gördüm. Biz bu çocuğumuzu nereye teslim edebiliriz? Ben çocuğumu devlete teslim ederim. Başka hiçbir yere teslim etmem. Götürdük teslim ettik. Belediyeler bu konu üzerinden algı yapıyor. Büyükşehir iyi bir şey yaptı ama şöyle bir durum söz konusu; üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasıyla toplamda 210 bin öğrenci gelecek İzmir’e. Büyükşehir Belediyesi kaç öğrencilik 2 yurt bulmuş? 100 mü 150 mi? 200 bin öğrenci gelecek 200 kişilik yurt… Binde bir ediyor mu? Aynı anda 210 bin öğrencisi okula başlayacak İzmir’de. Belediyelerin yaptığı şeyler çok küçük çözümler. Bu çalışmalar belediyelerin alanı değil. Yardımcı olabilir tabi ki yok saymayız. Tabii ki yardımcı olmalı, herkes yardımcı olmalı. Biz buna siyaset diye bakamayız. Mardin’den çıktın İzmir’e geldin, 18 yaşındaki kızını nereye teslim edeceksin? Devlet buna mecburen çözüm bulacak. Bunu devletin vazifesi olarak görüyorum. Biz çocuğumuzu sadece devlete teslim ederiz. Belediye, Valilik diye ayrım yapmıyorum. İzmir Valiliği’nin konuya el koyduğunu söylüyorum. Gerisinin çok önemi yok. 3-5-10-20 kişilik palyatif çözümler bir şey değil 210 bin içinde demek istiyorum.”

SÖYLEMEK İSTEDİKLERİMİZİ İÇİMİZDEN SÖYLÜYORUZ
ABD Temsilciler Meclisi’nin “Ülkü Ocakları’nın yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasına” yönelik kararına tepki gösteren Şahin, bu durum hakkında “Suriye’de 15 milyon insanı dünya yollarına çıkaran Amerika. Hemen ondan fayda sağlamaya çalışıp bölgede 80 bin PKK’lıya 20 bin TIR ile yardım edip, PKK’ya destek veren Amerika. Irak’ta 1 milyon insanı öldüren Amerika. Afganistan’da zulüm eden Amerika, Ülkü Ocakları’nın terör örgütü olduğunu iddia ederek tespit için konuyu meclise göndermişler. Pensilvanya’da teröristi 20 yıldır saklayan da Amerika. Biz söylemek istediklerimizi içimizden söylüyoruz. Dışarıya söylesek çok ağır olur. Söyleyeceklerimizi söylüyoruz içimizde…” ifadelerini kullandı.

DEMEK Kİ ÇOK RAHATSIZ ETMİŞİZ!
Ülkü Ocakları’nda yapılan çalışmalardan bahseden Şahin, kendisinin de 13 yaşında giriş yaptığını söyleyerek “Ülkü Ocakları’nda genç var. Devletin özü, milli ruh, insanlık, Müslümanlık, milliyetçilik öğretiliyor. Ülkü Ocakları bir vakıf. Bizim de yetiştiğimiz, 13 yaşında girip de teçhizatından geçtiğimiz yerdir. İnsan çıkar, milletine hizmetkar çıkar Ülkü Ocakları’ndan. Terörist çıkmaz, bunu da gayet iyi biliyor Amerika. Bizler demek ki çok rahatsız etmişiz onları. Etmeye de devam edeceğiz. Biz geleceğimize sahip çıktıkça bizden rahatsız olmaya devam edecekler” dedi.

ŞAHİN, CHP’YE SORDU: YÜZDE 22 OYUN VAR NASIL İKTİDAR OLACAKSIN?
Millet İttifakı cephesinin erken seçim talebine yönelik konuşan Şahin, seçimin 2023’te gerçekleşeceği vurgusunda bulunarak, “En son seçim bundan 2 buçuk sene önce oldu, yerel seçimler... Genel seçim de 2018’de oldu, 3 yıl önce. CHP’nin aldığı oy; yüzde 22. CHP’nin bugün oyu 45’e mi çıktı? İYİ Parti, en son seçimde yüzde 7 aldı. Yüzde 45’e mi çıktılar da ben başbakan, cumhurbaşkanı olacağım diyorlar. Ne seçimi istiyorlar bunlar? Bunlara Biden bir şey üfledi, o hayalle yatıp o hayalle kalkıyorlar. Türk milletiyle dalga geçiyorlar. En son seçimde biriniz yüzde 7 oy, biriniz 22 oy aldınız. Yapılan güven yoklaması anketlerin de bile dördüncü, beşinci, altıncı gözüküyorsunuz. ‘Şunu yarın yapacağım, şunu bu paradan alacağım, hemen çözeceğim’ gibi komik durum sergiliyor ki hem üzülüyor hem de gülüyorum. Yüzde 22 oyun var nasıl iktidar olacaksın? Elmalarla armutlar toplanıyor mu matematikte? Hepsi ayrı bir şey… Kendiyle konuşur önce insan. Neyle konuşuyorsun bu oylarla? Cumhur İttifakı yüzde 54’le iktidar oldu. Cumhur İttifakı’nın oyu yüzde 54’tü, CHP yüzde 23, İYİ Parti yüzde 7, PKK’nın pardon HDP’nin oyu yüzde bilmem kaçtı… Bunlar bu milletinin ferasetini yok farz ediyor ve ayıp ediyorlar. 2023t’e bir daha duvara toslayacaklar. Türk milleti Amerika’nın düğmeye bastığını biliyor” diye konuştu.

MHP’NİN BARAJ PROBLEMİ VARSA SEVİNSİNLER!                                         
Cumhur İttifakı cephesinin yeni yasama yılında meclise sunmayı planladığı “seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi” konusuna gelen eleştirilere yönelik konuşan Şahin, “MHP’nin baraj problemi var diyorlar, MHP’nin baraj problemi varsa sevinsinler! MHP’yi bu güne kadar yüzde 10’nun üzerinde gösteren bir anket firması oldu mu? Ne zaman oldu? Biz 99’da yüzde 18 aldığımızda yüzde 5,5 demişlerdi anket firmaları. Yüzde 12 aldığımızda 6,5 demişlerdi. Bize hiç 7 veren olmadı. Bize kurulduğumuz günden beri planlı bir şekilde özel program hazırlanıyor. Biz bunun farkındayız. Biz bunları bile bile 50 yıldır varlığımızı devam ettiriyoruz. 50 yıldır varız, olacağız bunu da her platformda göstereceğiz. Amerika da, okyanus ötesi de görecek. 1944’ten beri bizi eziyorlar, yüzde 3-5-7’siniz diyorlar ama Türk milletinin feraseti bizi ayakta tutuyor, şükürler olsun” dedi ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

OYUN YAPIYORLAR!
Şahin, İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Dervişoğlu’nun yaptığı “Gayrimeşru ilan ederseniz devleti gayrimeşru bir yapıya yardım ve yataklık yapmak durumunda bırakırsınız. Bunun Türkiye Cumhuriyeti devletine ve onu yönetenlere yakışmaz. Yanlış bir şey mi söylemişim? HDP gayrimeşruysa devlet ödeneğini kessin, karşısında durmayız. Eğer HDP gayrimeşruysa TBMM'de başkanvekillikleri, idari amirlikleri, grup başkanvekillikleri geri alınsın karşı çıkmayız. Altlarındaki kırmızı plakalar kaldırılsın, terörle bağlantı ve ilişkileri varsa partileri kapatılsın suçlular da cezalandırılsın. Sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesi hakkında konuşarak İYİ Parti’nin HDP’ye yönelik duruşuna tepki gösteren Şahin, “Dervişoğlu, sıcak bakmıyor derken daha ne yapacak? HDP meşru bir parti, çözümün adresi orası diyor… Daha nasıl sıcak bakacak ki? Millet İttifakı ve HDP birlikteliğinden tereddüttü olan var mı artık? O ona, o ona top atıyor… Hiç alakasız bir anda geçen hafta, Sayın Kılıçdaroğlu ‘Ben Kürt sorununu çözeceğim’ dedi. Biz MHP olarak Kürtleri sorun olarak görmüyoruz. Kim ki sorun olarak görüyor, bizim için sorun oradadır. Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yoktur. Kim var diyorsa sorunun merkezi onlardır. Bizim Kürt kardeşlerimiz, Türkiye’nin sorunu değildir. Bugün suni bir gündemle bahsettikleri; 30 bin insanımızı öldüren, 680 özel harekatçımızı şehit eden, bu memleketi istila hesabı yapanlar…

Müsavat Dervişoğlu, burası meşrudur dedi. Toplumda tepki görünce mecliste meşrudur dedi, Akşener dün akşam ‘HDP legal bir partidir’ dedi. Oyun yapıyorlar... Millet ise bunların beraber olduğunu biliyor; gördü, netleştirdi” dedi.

DERVİŞOĞLU VE AKŞENER ALET EDİLİYOR!
HDP’ye yönelik konuşan Şahin, “Bizim devletimizin parasını alıyorlar, arabasına biniyorlar ama askerimizi, polisimize şehit ediyorlar! Dünyanın neresinde askerini şehit eden biri mecliste oturabilir, arabasına binebilir? Devlet Bahçeli bu parti kapatılmalı diyor. Ek süre istediler mahkemeden, bitmesine günler kala meşru hale getirmek isteyen açıklamalar yapıyorlar… Ben bu duruma Müsavat Dervişoğlu ve Akşener’in alet edildiğini düşünüyorum. Türk milliyetçisiydiler, PKK’ya meşru diyorlar. Türk milletinin altına dinamit döşeyenlere meşrudur diyorsan orada bir sorun vardır” diye konuştu.

ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR
İYİ Parti’nin MHP’den transfer yaptığını söyleyerek taktığı rozetlerin gerçekliği yansıtmadığını belirten Şahin, “CHP’den transfer ediyorlardır üyeleri. Benim üyeliğimi görüyorum. İYİ Parti bundan 2 ay önce 5 kişi dizmiş yan yana. Bir tanesi bizim meclis üyemizdi. Diğer 4’ü bizimle alakalı değil, hiç de alakası olmamış kişiler. 5 kişiyi çıkardılar dediler ki, ‘Topluca istifa.’ Topluca istifa 5 kişi... Nasıl oluyor ben de anlamadım. Hakikaten bir kişi. Bir meclis üyesi oraya geçmiş. Yanına da 4 kişi koymuşlar. Kim olduklarını da biliyorum ama bizimle bağı olmayan adamlar... MHP’den bize gelen var gibi algı yaratmaya çalışıyorlar ama öyle bir şey asla yok” dedi.

PİŞMAN OLMUŞ HERKESE KUCAĞIMIZ AÇIK
“Türk milliyetçileri İYİ Parti’nin kim olduğunu gördü” diyerek MHP’den İYİ Parti’ye geçenlerin pişman olarak MHP’ye geri döndüğünü söyleyen Şahin, “Giden arkadaşlarımız da geri döndü; gerçeği gördüler. Gidip geri dönen çok. Gönlü kayıp da geri gelen çok, geri gelen de çok. İstifa etmiş bizden geri gelmiş. Bir süre bekleyeceğiz hemen kaydetmiyoruz... Pişman olmuşa bir şeyimiz yok kucağımız açık. Pişman olmuş herkese kucağımız açık, Allah bir şey demiyor biz mi bir şey diyeceğiz” diye konuştu.

Foça’da Belediyesi’nde MHP’den meclis üyesi olan bir ismin MHP’den ve meclis üyeliğinden istifa etmiş Osman Mert hakkında konuşan Şahin, “Ben MHP’den istifa ettin, meclis üyeliğinden de istifa et demedim. Kendileri istifa ettiler. Benim öyle bir şeyim söz konusu değil, kendileri orada… Başka yere gidilebilir. İstifa tek taraflı bir şey. Meclis üyesi istifa etti, onun üzerine siyaset yapmayacağını düşünerek meclis üyeliğinden de istifa etti. Tire ve Ödemiş’te de bize geldi İYİ Parti’den arkadaşlar” dedi.

SOYER’İN HANEMİZDE KOCAMAN BİR EKSİSİ VARDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in icraatları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Soyer’in yanlış yerden çalışmaya başladığını belirten Şahin, “Doğruya doğru demezsem kendimi inkar etmiş olurum. Saatte her gün bir kere doğruyu gösteriyor. Sayın Tunç Soyer’in bize göre doğru bir işi yok çünkü yanlış yerden başladı. Sayın Soyer 2017 yılında daha Seferihisar Belediye Başkanı’yken İzmir’de, Cumhuriyet Meydanı’nda HDP ile birlikte miting yaptı. Bu bir şeyin işaretleriydi… Zaten babasından dolayı hanemizde kocaman bir eksisi bulunan bir insan kendisi. Mamak Davası’nın savcısıydı ve bize çok zulüm ettiler. 9 arkadaşımıza idam, 580 arkadaşımıza bilmem ne cezası istemişti...

VATANDAŞLA ALAKASI YOK!
‘Kıbrıs’ı Kıbrıslılar yönetsin’ dedi, bu ne anlama gelir? Anlam, planının 5 adım ötesiydi… Bu Türkleri ezdirelim manasına gelir. Halbuki Kıbrıs bizim 500 sene önce 50 bin askerle kuşattığımız bir yer. İngiltere’nin zorla elimizden alıp başka bir yere peşkeş çektiği bir Türk adası… 500 yıldır bizim olan bir yer! Soyer, ‘Kıbrıslılar yönetsin’ diyor. Bunun planlı bir şey olduğunu düşünüyoruz, arkasından ilk icraatı Pagos ve gemi adını Agememmon koyma… Sürekli bir Yunan, Rum çığırtkanlığı içerisinde. Buna da anlam veremiyoruz aslında. Niçin böyle bir şey? Deprem oldu, bugün 11’inci ayı, daha 40’ı çıkmadan vatandaşlarımızın Fransa’da dinimiz aleyhine çalışma yapanlarla karikatür festivali yaptı… Deprem olmuş, ölülerin 40 çıkmadan festival yapacak, ilginç bir yapıya sahip. Geçen sene oldu bunlar… Ya abi yani deprem olmuş, insanlar ölmüş, yaralar sarılmamış, insanlar çadırda yaşıyor, başkalarının çorbayla doyuyorlar,  başkalarının yorganlarının altında yatıyorlar kışta kıyamette; Soyer, festival yapıyor. Adamın unu da tuzu da kuru. Vatandaşla, milletle alakası olmayan bir adam. Ne yapalım iyi mi diyelim? Devletimizin verdiği parayı har vurup harman savuran adama iyi mi diyelim? 100 kişilik yurt yapmış, tarla ekmiş diye aa ne güzel mi diyelim?

SOYER’İN ARTISI YOK!
Depremden 11 ay geçmiş İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yaptı depremle ilgili? Kentsel dönüşüm çalışması, deprem çalışması var mı yok? Bu problemleri çözecek olan belediye. Neymiş? Tespit yapıyormuş devam ediyormuş… ODTÜ bunu ne zaman imzaladı 1 ay önce. Niye ODTÜ? Niye 1 yıl sonra? Niye Ankara’dan bir üniversite? Ege’nin Dokuz Eylül’nün suyu mu çıkmış da? Ege’nin, DEÜ’nün uzmanı yok mu? İzmir’deki yeni DGM binasını yine İstanbul Üniversitesi vakfına verdi. Kimseden niye ses çıkmıyor? İzmir’de üniversite yok mu da onlara veriyor? Adıgüzel Vakfı’na vermişler. 30 yıllığına kiralamış güzelim binayı. İzmir’de orayı kullanacak bir üniversite yok mu? Bunların tamamı bizi rahatsız ediyor. Artılar diye bir şey yok. İzmir’in yüzde 70 gece kondu. 313 bin gece kondu var. Türkiye’nin en çok gece kondusu olan il, kentsel dönüşüm için ne yapılmış?” diye sordu.

YALAN SÖYLÜYORLAR!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, depremzedelere yönelik Dünya Bankası’yla görüşülen kredinin, Cumhurbaşkanı’ndan onay beklediğini aktarmasına ilişkin Şahin, “Yalan söylüyorlar. Bu konuyla ilgili Sayın Tunç Soyer AK Parti binasında, ‘Ben yardım istiyorum’ dedi, onlar da ‘Ne yaptın da yardım edelim’ dediler. Dünya Bankası’ndan para aldık diyorlar, Dünya Bankası açıklama yaptı, öyle bir sözleşme yok diyor. Devlet de diyor ki varsa getirsin geçireyim... 2 aydır bekliyoruz diyorlar. Dünya Bankası’nın açıklaması bende de var, böyle bir anlaşmamız yok diyor. 11 ay geçti aradan. Devlet evleri yıkılanlar için 5 bin konut yapıyor, ilk teslim 1 ay sonra. Cumhurbaşkanı teslimlere başlayacak… Devlet teslim ediyor ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerinin bir çalışması mevcut değil bakanlıklarda” dedi.

O CHP’LİLERDEN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ
Şahin, Soyer’in, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanoğlu için açtığı hakaret davası hakkında “Dava açmış, açmıştır. Açabilir ama bizim şöyle bir kanımız var; anlayamadığımız, anlamlandıramadığımız... Ben bakış açımı farklı tutuyorum. Bizi tereddütte düşürüyor bazı CHP’liler... Şimdi bundan bir hafta önce CHP’nin Genel Başkan’ın Baş Danışmanı, Ünal Çeviköz; bizim de geçmişte Bağdat, Azerbaycan, İngiltere büyük elçiliklerimizi yapmış, kendisine devleti teslim ettiğimiz kişi. Açıklamasında, Akdeniz’de Türkiye’nin agresif politikalar izlediğini ifade etti. 3 gün önce de Yunan Başbakanı Miçotakis açıklama yaptı; ‘Akdeniz’de Türkiye’yle çıkarlarımız eşit’ diye… Şunu demek istiyorum; Yunan Başbakanı bizim Akdeniz’de hakkımız olduğunu söylüyor, Atatürk’ün kurduğu CHP’nin başdanışmanı; Agresif olduğumuzu söylüyor… Biz bu Yunan ve Rum’dan yana olan CHP’lilerden rahatsızlık duyuyoruz. Tamer Bey’den bağımsız genel kanımızdan söylüyorum.

CHP’NİN GERÇEK DÜŞÜNCESİDİR DİYE KAYGILANIYORUM
Bunun arkasından İmamoğlu’nun Yunan Cumhurbaşkanıyla görüşmesi var, tam problemli dönemde… Akdeniz’de 1550 km sınırımız var, Yunanistan Meis Adası’nı baz alarak Akdeniz’e sahip olmak istiyor; Çeliköz ondan yana, Tunç Soyer onlardan gibi, İmamoğlu ziyaret ediyor. Bu da bizi ve konuştuğum birçok CHP’liyi rahatsız ediyor, buna bir anlam ve cevap veremiyorlar. Ben bu şehirde 40 yıldır yaşıyorum. Birçok CHP’li arkadaşımız var. Onlar da bunlara cevap da anlam da veremiyorlar. Buna çok yakın tanığım” dedi ve yanlış anlaşılma olmaması adına “Tunç Soyer’in Meis Adası’yla ilgili bir görüşü yok. Ben sadece Ünal Çeviköz’ün söylemlerini baz aldım. O ifadeleri Dışişleri’nden gelme, bu konulara devlet aklıyla hakim bir adam, o öyle söylüyorsa bu CHP’nin gerçek düşüncesidir diye kaygılanıyorum” dedi. 

 
Yunanistan ve Suriye sınırında 4'ü terörist 7 kişi yakalandı
 
Görüşmelerin 63. turu 6 Ekim'de yapılacak
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEVLET 5 Ekim 2021 Salı 11:27

DEVLET ADAMI ADAM GİBİ ADAM DEVLET BAHÇELİ.

Yorumu oyla      5      3  
ATA 5 Ekim 2021 Salı 11:26

ATATATÜRKÜN PARTİSİ MHP NE MUTLU TÜRK' ÜM DİYENE.

Yorumu oyla      5      3  
JALE ÜN 5 Ekim 2021 Salı 11:26

MHP İZMİRDE GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR CcC MHP CcC

Yorumu oyla      5      3  
İZMİRSPOR 2 Ekim 2021 Cumartesi 15:23

TOPLU TAŞIMA İZMİRDE ÇOK SIKINTI ULAŞIM KÖTÜ AYAKTA İNSANLAR.TRAFİK FEÇİ ÖTESİ.

Yorumu oyla      6      3  
ÖZLEM BİR 2 Ekim 2021 Cumartesi 15:20

SON BİR YILDA MHP İZMİRDE ÇOK YOL KAT ETTİ.NASİPSE BAŞKANI İZMİRDE VEKİL GÖRÜRÜZ.

Yorumu oyla      6      3  
SİNAN ERTÜRK 2 Ekim 2021 Cumartesi 15:18

KEŞKİ AKPARTİDE MHP KADAR ÇALIŞSA İZMİRDE. ŞALIŞKAN BAŞKAN.

Yorumu oyla      6      3  
TRAFİK 2 Ekim 2021 Cumartesi 15:17

İZMİRDE TRAFİK ÇİLE BÜLBÜLÜM ÇİLE.

Yorumu oyla      6      3  
BAHAR ILICA 2 Ekim 2021 Cumartesi 15:15

İÇERDE VE DIŞARDA VATAH HAİNLERİ DOLMUŞ ALLAH DEVLETİMİZİ KORUSUN. CcC

Yorumu oyla      6      3  
2 Ekim 2021 Cumartesi 15:13

İZMİRDE MHP SAHADA HER YERDE TEBRİKLER BAŞKANIM CcC MHP CcC NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE.

Yorumu oyla      6      3  
TAM 35 2 Ekim 2021 Cumartesi 15:11

VEYSEL BAŞKANIN AZMİ TAKDİRE ŞAYAN YOLUN BAHTIN AÇIKOLSUN UÇ BEYİ.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Paris İklim Anlaşması Meclise gönderildi
Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nı ...
Ümit YALDIZ yazdı... Akşener’in şifresi!
Ümit YALDIZ yazdı... Akşener’in şifresi!
Muhittin AKBEL yazdı... Bayır’ın filizleri filiz verdi
Muhittin AKBEL yazdı... Bayır’ın filizleri filiz verdi
 
CHP’li Yücel’den AK Parti’ye 'Kiraz' yanıtı: Rant planından vazgeçin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl ...
AK Parti Bornova'dan 'çöp' tepkisi!
Çöp sorununu yerinde inceleyen AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, ...
Oğuzhan Asiltürk yaşamını yitirdi
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı ...
 
CHP'de kritik toplantı tamamlandı: Vekiller yeniden sahaya iniyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ...
Şentop'tan anayasa mesajı: Er ya da geç!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "2021 Anayasa Çalıştayı"nın açılışını yaptı. ...
MHP’den ‘kasketli’ salvo: Soyer’in Gediz Turu şov!
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva