HABERLER>POLİTİKA
3 Mayıs 2011 Salı - 13:18

MHP'den 'Yükselen Şehir İzmir' sözleşmesi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir'in marka arayışının olmadığını, kentin zaten bir marka olduğunu belirterek, ''Bu marka değerini koruyamayanlar, hizmet etmeyenler utanmalıdır'' dedi.

MHP den  Yükselen Şehir İzmir  sözleşmesi

İZMİR - MHP'nin ''Yükselen Şehir İzmir'' Sözleşmesi çalışması Balçova Termal Otel'de açıklandı.
Burada konuşan Vural, pek çok uygarlığa beşiklik yapan İzmir'in, Türk İslam medeniyetinin eşsiz bir merkezi olduğunu, kentin Türkiye'nin ekonomi, sosyal ve kültürel hayatında öncü olması için çalışacaklarını kaydetti.

İzmir'e hak ettiği yatırımların yapılmadığını savunan Vural, 2002 yılında kentin yatırımlardan aldığı payın yüzde 2.8 iken bu rakamın yüzde 1.4'de düştüğünü öne sürdü.

Vural, ''İzmir'in, tarihin, ekonominin, kültürün millete bahşettiği bir marka'' olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:  ''Bu marka değerini koruyamayanlar, hizmet etmeyenler utanmalıdır. İzmir'in marka arayışı yok. İzmir markasına sahip çıkacak kadrolarla buluşmaya ihtiyacı vardır. MHP olarak hem merkezi, hem yerel yönetim bakımından temel yaklaşımımızı bu şekilde oluşturduk. Çok önemli potansiyellerimiz var. İzmir Ege'nin incisidir ve kurtuluş mücadelemizin başladığı zaferle buluştuğu mukaddes bir kenttir.

İzmir sürekli kan kaybediyor. Sosyo-ekonomik gelişmişlik sırasında üçüncü olarak adlandırılıyor ama İzmir'in eğitiminde, sağlığında ticaretinde ve sanayisinde gerileme eğilimi başlamıştır.''

''BİTMEYEN PROJELER ŞEHRİ''

İzmir'de büyükşehir belediyesiyle merkezi yönetim arasında problem olduğunu, bundan dolayı da projelerin bitirilemediğini ileri süren Vural, ''İzmir bitmeyen senfoni gibi bitmeyen projeler şehri olmuştur. Bunlar kentin ekonomisi ve hevesini de kırmış durumdadır'' dedi.

İzmir'i kültür, sanat, eğitim, spor gibi alanlarda güçlendireceklerini savunan Vural, iktidara gelmeleri durumunda kente yönelik projelerini şöyle sıraladı:
'İzmir markasını güçlendireceğiz. Ortaya koyduğumuz projelerle genç beyinleri yetiştireceğiz ve İzmir'de tutacağız. İzmir'in kamu yatırımlarından hak ettiği payı alan şehir olması için çalışacağız. İzmir'in Türkiye genelinde oluşturacağımız 700 bin yeni istihdamdan payını alması sağlanacaktır. Türkiye için uygulanacak politikalardan İzmir'in daha fazla pay almasını temin edecek politikalara öncelik verilecektir. İzmir milletvekilleri olarak 'Markamız İzmir, Farkımız İzmir' anlayışıyla çalışacağız. İzmir'de Sektörel Cazibe Merkezleri hayata geçirilecektir. Bilişim Vadisi Projesi hayata geçirilecek, sağlık ekipmanları üretiminde cazibe merkezi kurulacaktır.''

EXPO 2020'YE DESTEK

İzmir'de Hazine'ye ait arazilerde tarımsal üretimde bulunanların, tarımsal desteklerden yararlanmasının sağlanacağını, Hazine arazilerindeki uyuşmazlıkların giderileceğini dile getiren Vural, bölgenin tarım ve hayvancılıktaki potansiyeline de dikkati çekerek, ''Üzüm, pamuk, zeytin, mısır gibi ürünlere fiyat garantisi verilecektir. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecektir'' dedi.

Vural, İzmir'in EXPO 2020 adaylığını da değerlendirerek, MHP olarak EXPO konusunda atılacak her türlü adımı desteklediklerini, iktidara gelmeleri halinde bu amaçla kentin 3 bölgesini kongre merkezine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Vural, Alsancak semtini kruvaziyer turizme entegre edecek çalışma yapacaklarını, Agora, Kadifekale'yi cazibe merkezi haline dönüştüreceklerini, Kemeraltı projesinin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. Üniversitelerarası Yaz Oyunları için kentte yapılan spor tesislerinin atıl durumda olduğunu savunan Vural, kentte her 4 yılda bir ''İzmir Fuar Oyunları'' adı altında şehirlerarası olimpiyat oyunlarının gerçekleştirileceğini kaydetti.



 ''BİTMEYEN METRO, ARTIK KANAYAN YARA OLMUŞTUR''
İzmir Büyükşehir Belediyesinin uzun bir süredir tamamlayamadığı metro çalışmalarının önemli, ancak bir türlü bitirilemeyen yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Vural, şöyle dedi:
'MHP milletvekili olarak bu metronun ne olursa olsun bir an önce bitirilmesi için her türlü desteği sağlayacağız. Bu konuda 'Şu yapıyor, bu yapıyor' diye ayrımımız olmayacak. Biz İzmir'e hizmet etmek istiyoruz. Kimin yönettiği önemli değildir. Bu bitmeyen metro, artık kanayan bir yara olmuştur. Bitmeyen metro kadar metronun Çiğli'ye önemli akslara götürülmesi de lazım. El birliğiyle bunu temin etmemiz gerekmektedir.''

MHP olarak İzmir'i marka olarak gördüklerini, bu markanın değerini koruyup yüceltmenin, idarecilerin görevi olduğunu dile getiren Vural, konuşmasını şöyle tamamladı:
''8 bin 500 yıllık İzmir'e kimse marka, kimlik kazandırmaya çalışmasın. İzmir çevresine, denizine sahip çıkılmasını istiyor. Kentin doymasını, yaşamasını, kentte yaşanmasını istiyor. İzmir'e çarpık bakanlar, milli kurtuluşun fitilini ateşleyen Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş müjdesi olmuş İzmir'e 'gavur' sıfatını yakıştıranlar, İzmir'e hakaret edenler, ondan sonra baskı ve tehdit şantajla İzmirli'nin iradesine hakim olmak isteyerek 'Korkma Hemşehrim' deyip, sanki İzmirliler onların kuluymuş gibi davranmak isteyenlere, hanımefendileri tenzih ediyorum, İzmir'de 35 kadını Erdoğan ile buluşturmak isteyenlere, Çalıkuşu'nun İzmir'de, Bozyaka'da neler yaptığını anlatacağız.''

Konuşmaların ardından MHP İzmir Milletvekili adayları hep bir ağızdan İzmir halkına yapacakları çalışmalarla ilgili söz verdiler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kadir 4 Mayıs 2011 Çarşamba 08:14

aslan vekillerimiz, varmı sizler gibisi.

Yorumu oyla      12      6  
4 Mayıs 2011 Çarşamba 03:56

MHP'nin İzmir'deki şansı çok yüksek. Projeleri ve söylemleri mantıklı. Desteksiz atmalar ve olmayan şeyleri çılgın diye sunmak yok.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozoğlu: Kalkınma köylüden başlayacak
CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili adayı Dr. Turgay Bozoğlu seçim çalışmalarına ...
Şengül Ödemiş ve Kiraz'da destek istedi
Seçim çalışmalarını Ödemiş ve Kiraz ile bunlara bağlı dağ köylerinde sürdüren, ...
Türmen: Özgür basın yok ediliyor
CHP İzmir milletvekili adayı AHİM eski Yargıcı Rıza Türmen, Türkiye’nin ...
 
Şahin: İktidarımızda çiftçi rahat nefes alacak
MHP 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, Menderes’in Oğlananası ...
Bayır ve Çam 'Göz-Göz' çekti
CHP İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Musa Çam ve CHP İl Başkanı ...
Fırtına CHP'den istifa etti
CHP Ödemiş İlçe Başkan Yardımcısı ve Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa ...
 
Müjdeci'den 'operasyon' yorumu
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar ...
Yıldırım'dan Ege-Ray sözü
Ulaştırma Eski Bakanı ve Ak Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Binali ...
Arınç’ı şoke eden ‘hayır’
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Anketlere gerek yok onlara sorun" dediği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva