HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2011 Cuma - 09:31

Metro 9 ay daha uzadı

Üçyol-Üçkuyular hattında 3 istasyonun yer aldığı 2. etabın yapımını üstlenen Borege-Sigma Konsorsiyumu Büyükşehir'den süre uzatımı istedi. 11 Ağustos'ta dolan süre Başkanı Kocaoğlu'nun onayı ile 2012 Mayıs ayı sonuna kadar uzatıldı.

Metro 9 ay daha uzadı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Üçyol-Üçkuyular Metrosu'nda 3 istasyonun yapımını öngören ikinci etabın yapım süresi 11 Ağustos'ta sona ererken, bitiş tarihinin önümüzdeki yılın bahar sonuna kaldığı açıkladı. İkinci etabın yapımını üstlenen Borege-Sigma Ortak Konsorsiyumu geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunarak süre uzatımı istedi. İş ortaklığının yaptığı başvuruda süre belirtilmezken yapılacak işler anlatılıp, sürenin ne olacağı Büyükşehir Belediyesi'nin takdirine bırakıldı. Başvuruyu inceleyen Büyükşehir Belediyesi, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da onayı ile 11 Ağustos'ta dolan süreyi Mayıs ayı sonuna kadar uzattı. Kocaoğlu, ikinci etapta yer alan Poligon İstasyonu'nda zeminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle süre uzatımına gidilmek zorunda kalındığını belirtti. Kocaoğlu, ikinci etapta yer alan Fahrettin Altay ve Göztepe istasyonlarındaki çalışmaların ise, büyük ölçüde tamamlandığını ifade etti. Hattın ilk etabında yer alan İzmirspor ve Hatay istasyonlarının 29 Ekim'e yetişmesinin mümkün göründüğünü belirten Kocaoğlu, "İzmirspor ve Hatay istasyonlarından sonra Poligon istasyonunun bitmesini beklemeden Göztepe istasyonunu da süreç içinde hizmete sokabileceğiz" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nın yapımına 2005 yılında başlamıştı.
 
TEBLİĞ EDİLECEK
Alınan bilgiye göre, Temmuz ayında Başkan Kocaoğlu'nun Salihli'de bürokratlarıyla yaptığı 3 günlük çalışma kampında metrodaki son durum da masaya yatırıldı. İddiaya göre gergin ortamda geçen metro değerlendirme toplantıları sırasında Başkan Kocaoğlu bürokratlardan işin hızlandırılmasını istedi. Bürokratlar da Üçyol-Üçkuyular hattının ikinci etabında yüklenici firmanın tüm olanakları zorladığını fakat zemindeki problemlerden dolayı işin yavaş ilerlediğini belirtti. İddiaya göre, bürokratlar, yüklenici firmanın biraz daha üzerine gidilmesi halinde firmanın işi bırakıp gidebilme ihtimalinin de olasılık dahilinde bulunduğunu Kocaoğlu'na iletti.

Firmanın süre uzatım talebi değerlendirilirken tüm bu etkenler bir bir göz önünde bulundurularak karar verildi. Geçtiğimiz günlerde de 3 istasyonun yapımını öngören ikinci etap için Mayıs ayı sonuna kadar yani 9 aylık ek süre uzatımı verilmesi kararlaştırıldı. Başkan Kocaoğlu'nun da onay verdiği süre uzatımı, bayram tatili sonrası yüklenici firmaya tebliğ edilecek.
 
'Poligon istasyonunun işleri için verildi'
Kocaoğlu, 3 istasyonu kapsayan ikinci etap çalışmalarda Fahrettin Altay istasyonundaki işlerin büyük ölçüde tamamlandığını, Göztepe istasyonunun da toparlandığını belirterek ek sürenin Poligon istasyonunun etkilediği işler için verildiğini söyledi. 11 Ağustos'ta sürenin dolduğunu, yüklenici firmaya Mayıs ayı sonuna kadar ek süre verildiğini ifade eden Kocaoğlu, şu bilgileri verdi: "Verdiğimiz ek süre Poligon istasyonundaki eksik işlerin tamamlanması için verildi. İzmirspor ve Hatay istasyonlarının yapımını öngören birinci etapta ince işler bitti, elektrifikasyon ve sinyalizasyon işleri de yapılıyor. Bu iki istasyon Ege Üniversitesi Hastanesi - Evka 3 hattı ile birlikte eşzamanlı olarak kısa sürede hizmete sokulacak. Bu iki istasyonu Göztepe istasyonu izleyecek. Poligon istasyonunu aşmadan Fahrettin Altay'a ulaşamıyoruz. O nedenle Poligon ve Fahrettin Altay'ın bitmesini beklemeden Göztepe istasyonunu da süreç içinde devreye alabileceğiz." (Ertan Gürcaner/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1974 BUCA LİSELİLER 4 Eylül 2011 Pazar 21:55

SONUNDA REKORLAR KİTABINA BİR TÜRK GİRECEK.BELLİ OLDU.'BAŞKANLIĞI SÜRESİNCE BAŞLADIĞI İŞİ BİTİREMEYEN EN BECERİKSİZ BELEDİYE BAŞKANI' SIFATI REKOR BİR ŞEKİLDE AZİZ BEYE VERİLİR ARTIK.METRO BİTİREMEME 1.Sİ,KÖRFEZ TEMİZLEYEMEME 1.Sİ,TELEFERİK İHALESİ BİTİREMEME 1.Sİ OLARAK REKORLAR KİTABINA GİREN AZİZ BEYİ KUTLAYALIM LÜTFEN..

Yorumu oyla      14      5  
ümit aydın 3 Eylül 2011 Cumartesi 11:28

ınadın gereğı yok azız baskan bu iş cıcek bocek park bahce ışıne benzemıyor ınad etme ver su ışı hukumete bıktık artık tozdan dumandan trafık sıkıntısından

Yorumu oyla      15      9  
asım korkut 3 Eylül 2011 Cumartesi 11:00

böyle beceriksiz yönetim olurmu?böyle ehil olmayan firmaya ihale verilirmi?belediyenin hiçmi hukukçusu yok?sözleşme yapılırken gecikme halinde niye tazminat şartı koymazlar.İzmir li buna layık değil.

Yorumu oyla      17      7  
Emre A 2 Eylül 2011 Cuma 22:42

hala savunanlar var yorumlarda gerçekten enteresan

Yorumu oyla      17      10  
Cengiz Nuri 2 Eylül 2011 Cuma 19:25

Metro'yu Ankara yaptırmıyormuş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Erşen'de CHP'li, ona nasıl yaptırıyorlar? İzmir'li CHP'liler, beceriksiz olduğunuzu artık itiraf edin!

Yorumu oyla      18      13  
chp li 2 Eylül 2011 Cuma 17:31

şahane kaldırımlar döşüyoruz her yere modern şehir yaratıyoruz

Yorumu oyla      15      10  
Egede son söz 2 Eylül 2011 Cuma 15:59

Egede son söz,tarafsız olduğunuza inandığım bir sitesiniz.ama bazı yorumları yayınlamıyorsunuz.yoksa chp önetimine yakınmısınız.ne olursanız olun ne kadar kollarsanız kollayın;chp yönetimi ortadadır.mu metro verilen o tarihtede bitmez.başka tarihtede.Allahınızı severseniz söyleyin,izmir belediyesi şu izmire hangi yatırımı kazandırdı.Pardon kaldırımlar hariç.

Yorumu oyla      17      12  
VER OYUNU 2 Eylül 2011 Cuma 15:15

Ver oyunu CHP ye gitmez yabana.ey yavrum ey.2012 Mayıs ayı sonuna kadar uzatılan bu proje o tarihte biterse bende olayım.

Yorumu oyla      18      11  
Caner Vardarlı 2 Eylül 2011 Cuma 13:58

İzmir Aziz'dir Aziz kalacak. Metro bitmiş bitmemiş bunlar teferruat. Üç gün metroya binmesek ne olacak.

Yorumu oyla      22      25  
İzmir'e Yazık.. 2 Eylül 2011 Cuma 13:30

Sayın yorumcular, yapmayın Allahaşkına.. Ankara engelliyor İzmir'i.. :) Yoksa bir bıraksalar, İzmir'i bitirip komşu şehirlere bile metro yapacak belediyemiz.. :)

Yorumu oyla      24      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'ya üniversite müjdesi
Katip Çelebi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi gibi kurumların kullanımına ...
Aliağa, Yunanlı misafirlerini ağırladı
Tarihçi Strabon’un “Aiolis kentlerinin en iyisi ve en büyüğü” olarak tanımladığı ...
Engeller bir günlüğüne unutuldu…
Tartan, engelli ve yaşlı vatandaşlara destek verecek her türlü projeye ...
 
Bornova’da bu yıl karikatür zamanı
Bornova Belediyesi bu yıl açacağı karikatür atölyesi kurslarıyla yeni ...
Sağlığına kavuştu ailesini bekliyor
Para karşılığı dövüştürülen ve yola atılarak ölüme terk edilen köpek Konak ...
Karşıyaka'da önce açılış sonra şölen
Karşıyaka Belediyesi, Balkan göçmenlerinin yoğunluklu olarak yaşadığı ...
 
9 Eylül festival gibi kutlanacak
Büyükşehir Belediyesi, Enternasyonal Fuar’la kesişen İzmir’in 89. kurtuluşunu ...
Hazine’ye İzmir desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kamu Borç Yönetimi Raporu’nun Ağustos ayı ...
Başkanlar mini zirvede fena kapıştı!
Sıklaşan müfettiş denetimlerini masaya yatırmak üzere yapılan belediye ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva