HABERLER>DÜNYADAN
8 Mayıs 2021 Cumartesi - 08:32

Mescid-i Aksa'da cemaate saldırı!

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cemaate saldırdı. İsrail polisinin saldırısında yüzlerce kişinin yaralanmasından endişe edilirken son açıklamalara göre 205 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıda Anadolu Ajansı’nın Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz ayağından yaralandı. Saldırıya Türkiye'den tepki gecikmedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça zulmünü devam ettirecektir" ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa da cemaate saldırı!

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden adının yayınlanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Harem-i Şerif'te ses ve gaz bombası kullanarak cemaati dağıtmaya çalıştığını söyledi.

Ayrıca, Mescid-i Aksa'nın Silsile Kapısı'nda da İsrail polisinin Filistinlilerin girişine izin vermemesi üzerine arbede yaşandı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki müdahalesi özellikle kadın ve çocukların büyük panik yaşamasına yol açtı.

İSRAİL POLİSİ, KIBLE MESCİDİ'NDE NAMAZ KILAN CEMAATE SES BOMBALARIYLA SALDIRDI
İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR
İsrail polisinin saldırısında yüzlerce yaralının olduğu endişe edilirken son açıklamalara göre 205 kişinin yaralandığı öğrenildi. Bunlardan 83'ünün Kudüs'teki hastanelere kaldırıldığı, diğerlerinin ise ayakta tedavi edildiği aktarıldı.

Yaralanmaların çoğunun plastik mermiyle ve yüz, göz ve göğüsten olduğuna değinilen açıklamada, Filistin Kızılayının, hastanelerde doluluk yaşanması nedeniyle bölgede sahra hastanesi kurduğu ifade edildi.

Öte yandan Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ile Sahire Kapısında da İsrail polisi Filistinli gençlere saldırdı.

Yoğun bir şekilde çevrede konuşlanan polis, Eski Şehir kapılarından kontrollü bir şekilde geçişlere izin verdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, şu ana kadar Harem-i Şerif’te yaşanan olaylarda çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu.

AA EDİTÖRÜ AYAĞINDAN YARALANDI
İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki cemaate müdahalesinde Anadolu Ajansı’nın (AA) Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz ayağından yaralandı.

Harem-i Şerif’teki olayları takip eden Boyraz, İsrail polisinin kullandığı plastik mermiyle ayağından vuruldu.

Hafif yaralanan Boyraz’a olay yerinde müdahale edildi.

TÜRKİYE'DEN TEPKİLER GECİKMEDİ
Yapılan saldırınını ardından Türkiye'den tepkiler peş peşe gelmeye başladı.

OKTAY: DERHAL DURDURULMALIDIR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 'derhal durdurulmalıdır' dediği İsrail polisinin saldırısına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözleri dile getirdi: İsrail devleti Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir.Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça zulmünü devam ettirecektir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum.Derhal durdurulmalıdır

ŞENTOP: AÇIK BİR DEVLET TERÖRÜDÜR
TBMM Başkanı Mustafa Şentop sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Her Ramazanda olduğu gibi İsrail'in şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik ediyoruz. Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum" ifadelerini kullandı...

ALTUN: BASKINI ŞİDDETLE TELİN EDİYORUZ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: İsrail’in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını endişeyle takip etmekteyiz. İsrail’in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz.

KALIN: PERVASIZ SALDIRILAR DURDURULMALI
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir. Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır.

ÇAVUŞOĞLU: FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter'dan yayınladığı mesajda, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız.

Dışişleri Bakanlığı da resmi açıklama yaparak İsrail'in saldırısını şiddetle kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği ve çok sayıda Filistinli sivilin yaralanmasına sebep olan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Ramazan ayı boyunca Filistin halkının ibadet özgürlüğünü ve Harem-i Şerif'in statüsünü hedef almak suretiyle bu akşamki olaylara sebebiyet veren İsrail Hükümetini, sözkonusu provokatif ve saldırgan tutumuna bir an evvel son vermeye çağırıyor ve aklı selime davet ediyoruz.

Bugün Sayın Bakanımızın davetlisi olarak ülkemizi ziyaret eden Filistin Dışişleri Bakanı Riad Malki ile bu konuda uluslararası alanda atılabilecek adımlar ele alınmış olup, Türkiye Filistin halkının haklı davasına destek vermeye devam edecektir.


KURTULMUŞ: SESSİZ KALAN DÜNYANIN AYIBI
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

Siyonist katil İsrail, Mescid-i Aksa'yı derhal terk etmeli ve bu alçak saldırıları sona erdirmelidir. Yeter artık! Bu saldırganlık sadece işgalci İsrail’in değil buna sessiz kalan tüm dünyanın ayıbıdır. Uluslararası camia İsrail’i durdurmalıdır.

KILIÇDAROĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: İsrail polisinin Mescid-i Aksa cemaatine yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizle dualarımız aynı, yüreklerimiz birdir!

AKŞENER: İNSANLIK DIŞI OLAY
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Twitter'dan şu ifadeleri kullandı: Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize, İsrail polisinin gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyorum. Bu insanlık dışı olay karşısında Filistinli kardeşlerimizin yanındayız.

ÇELİK: MUBAREK RAMAZAN'DA SAYGISIZLIK
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz. İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız.

 
Yola köpek fırladı: 4 yaralı!
 
Sağlık çalışanlarına 4 ay süreyle ek ödeme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'de virüs ölümleri 580 bini geçti!
ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin ...
Belarus’ta kırmızı beyaz renge ceza!
Belarus’ta muhaliflerin rengi olarak bilinen ve yasaklanan kırmızı-beyaz ...
Çin'in kontrolden çıkan roketi ilk kez görüntülendi
Çin, uzaya gönderdiği Long March-5B roketinin kontrolünü kaybetti. 22 ...
 
Almanya’dan aşı patentinin kaldırılmasına ret
Alman yetkililer, ABD'nin daha fakir ülkelere aşı erişimini genişletme ...
Hindistan'da kırmızı alarm: Toplam vaka 21 milyonu aştı!
Hindistan, yeni tip corona virüs salgınında yeni bir dünya rekoruna daha ...
ABD'de yüz yüze eğitimin tarihi belli oldu
ABD Eğitim Bakanı Miguel Cardona, yeni eğitim döneminin başlayacağı sonbaharda ...
 
KKTC'de ilave tedbirler açıklandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yeni tip Corona virüs (Covid-19) ...
'Güvenli ülke' İsveç'te 5 haftada 6 kadın öldürüldü
İsveç'te son 5 haftada 6 kadın erkekler tarafından katledildi. Cinayetlerin ...
Acısını saklayan Harold, korona oldu
İnternette birçok meme'ye konu olan Macar asıllı "Acısını saklayan Harold"un ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva