HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mayıs 2018 Salı - 16:24

Menemen'de 1 Mayıs'ta işçilerin yüzü güldü

19 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde tek bir taşeron işçi dahi çalıştırmayan İzmir’in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde “Ailem” dediği Menemen Belediyesi emekçilerinin yüzünü güldürdü.

Menemen de 1 Mayıs ta işçilerin yüzü güldü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Menemen sokakları, Menemen Belediyesi önünden başlatılan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren coşkulu kortej yürüyüşü ile yankılandı. Menemen Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde yürüyen kortejin ön sıralarında; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin yer aldı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in karanfiller sunduğu yüzlerce Belediye çalışanı, ellerinde Türk Bayrakları ile katıldıkları kortej yürüyüşünde; “Yaşasın 1 Mayıs, Meydanlardayız”, “Yaşasın İş, Ekmek, Özgürlük Mücadelemiz” sloganları attı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama töreni ise, Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

BAŞKAN ŞAHİN; “BİRLİKTE BAŞARDIK”
Bir Belediye Başkanı olarak değil de bir emekçi olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katıldığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir ŞAHİN konuşmasına; “Birlikte çalışmaktan onur duyduğum Belediye Ailemiz içerisindeki emekçi dostlarımla, Cumhuriyet Meydanımızda bu güzel günü kutlamak benim için büyük bir şeref ve onurdur. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününüz kutlu olsun. Biz birlikteyiz, beraberiz, dayanışma içerisindeyiz” sözleriyle başladı.

19 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde, kamu menfaatine olan her işte mevzuatı da zorlayarak hizmet ürettiklerini ve böylelikle Cumhuriyet Meydanı, Kubilay Kültür Merkezi ve Gölpark Menemen gibi projeleri en düşük maliyetlerle Menemen’e kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tahir Şahin, “1 liralık işi 10 liraya yapmak yerine, mevzuatı zorlayıp bu bütçelerle yapıyorsak, tüm Türkiye bilsin ki bunu siz değerli emekçi kardeşlerimle birlikte yaptık, birlikte yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.BAŞKAN ŞAHİN’DEN MÜJDELER…
Konuşmasının sonunda Belediye emekçilerine müjdeler veren Başkan Tahir Şahin, Menemen Belediye Ailesi’ne son dönemde katılan 150 kadar işçinin de yarın sabah itibariyle sendikalı olabileceğini açıklayarak; “İkramiyesi olanlardan herkesin hesabına yarın 1000 TL yatacak. Bayramdan önce de ikramiye olacak. Ayrıca ne kadar sendikasız emekçi kardeşim varsa yarın sabah herkes sendikaya üye olabilir” dedi.

Bu sözlerinin ardından Başkan Şahin’e çiçek sunarak teşekkür eden ve törendeki konuşmasından dolayı Başkan Tahir Şahin’in alnından öptüğü Menemen Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli Ali Mandacı ise konuşmasında; “İşçilerin, emekçilerin bayramı 1 Mayıs; alın terimizin karşılığını almak için meydanlarda el ele, omuz omuza, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi örgütlü olarak birlikte yaşadığımız bir gün” dedi. 

BURÇİN ŞAHİN; “1 MAYIS’TA YİNE SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR”
Konuşmasına; “Özgürce alanlarda sesimizi duyurabileceğimiz bir Türkiye Cumhuriyeti bırakmış Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, emek kavgası peşinde koşarken iş kazalarında hayatını kaybetmiş nice emekçi kardeşlerimizi rahmet saygıyla anmak istiyorum” sözleriyle başlayan Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin ise şunları söyledi; “Bugün 1 Mayıs; din, dil, ırk, mezhep, millet ayırt etmeksizin emek harcayan işçinin, memurun, tüm emekçilerin büyük bayramı. Sömürüye, adaletsizliğe, savaş örtüsü adı altında köleleştirmeye, haklarımızın bir bir yok edilmesine haykırdığımız gün. Yok saymaya çalıştıkları, susturmaya, güvencesiz çalışmaya, geleceksiz bir hayata mahkum ettikleri bizlerin 1 Mayıs’ta yine söyleyecek sözümüz, büyütecek umutlarımız var. Taşerondaki işçiye kadro dediler, Belediyelerin şirketlerine aldılar. 3 yıllık sözleşmeyi önümüze koydular, ‘sendikalı olabilirler’ dediler, ‘2020 yılı Haziran ayına kadar savunamazsın, sözleşme yapamazsın, arkasında duramazsın’ da dediler. Seçim yatırımı olarak gördükleri sözde kadroya hükümlü ve emekliyi almadılar, kapı önünde bıraktılar, bunun adına ‘müjde’ dediler. Bu bize dayatılmış bir KHK’dan öteye geçemedi, yine emekçinin canı yandı. 16 yıllık hükümet işçinin sırtına yüklenmekten, vurun abalıya demekten, şeker fabrikalarımızı satıp, limanlarımızı özelleştirip, yollarımızı satmış, emekçiyi işsiz bırakmayı marifet sayıp, bizi dış ülkelere muhtaç ülke haline getirip, bizden aldığı vergiyi bize, çocuklarımızın eğitimine harcamak yerine yine bizim çocuklarımızın şehit düştüğü siyasi rant savaşlarında harcamış 16 yıllık bir tek adam, şimdi 24 Haziran’da bizden tek adamlık için oy istiyor, vermeyeceğiz. Yıllarımızın emeği, kızımızın çeyiz, oğlumuzun düğün, kiradan kurtulup kendi evimizi almanın hayaliyle yaşadığımız kıdem tazminatımızı bizden almak isteyeceksin, bizden sonra da oy isteyeceksin, vermeyeceğiz” dedi.

EMEKÇİ DOSTU BAŞKAN’A TEŞEKKÜRLER…
Bir ferdi olmaktan onur duyduğu Menemen Belediye Ailesi’ni dağıtmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Burçin Şahin, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin önderliğinde birlik ve beraberliklerinin gelişerek devam edeceğini söyleyerek; “Alın teriyle, evine, çoluna çocuğuna bir lokma ekmek götürmek için çabalayan, Menemen’e gecesinden gündüzüne hizmet eden, çöpümüzü toplayan, yolumuzu yapan, suyumuzu akıtan, otobüslerle taşımacılığımızı yapan, yorulmak bilmeyen, Menemen Belediye emekçisi, emeğin göz ucuyla dahi görülmediği böylesine zor zamanlardan geçerken Menemen Belediye Başkanlığı yüreğinde emek sevgisi olan bir adamla tanıştı. Emekçisi gibi ‘Çalışmaktan Yorulmayacağız’ diyen, 1999 yılından bugüne değin Belediyemize taşeronu yaklaştırmayan, ‘Ben para ödeyeceksem, hepsi benim emekçime helaldir’ diyen, ‘Onlar benim Ailemdir’ deyip kanunun dayatmasına rağmen geçici işçiyi 12 ay kesintisiz çalıştırıp, bugün hükümetin vermiş olduğu sözde kadronun özdesini, çok daha güvencelisini, sendikalısını, kıdem tazminatlısını işçisine veren yüce gönüllü bir adam Belediye Başkanımız Tahir Şahin. Emeğin yanında durduğu, bizden hiç vazgeçmediği için ne kadar teşekkür etsek azdır kendisine. Bu yüce gönüllülük karşısında yapacağımız; bugüne değin nasıl çabayla, alın teriyle Menemen’i çağdaş bir kent haline getirdiysek, aynı şevk ve aynı alın teriyle çalışmaya devam etmektir” dedi. 

 
Başkan Atila  Gündoğdu’da emekçilerle 1 Mayıs‘ı kutladı
 
Urla'da işçiler 1 Mayıs'ı emek seferberliği olarak kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atila  Gündoğdu’da emekçilerle 1 Mayıs‘ı kutladı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda ...
Çiçeğin başkenti kutlamalara hazır
Bu sene 21’ncisi düzenlenecek olan Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali ...
Narlıdere’de 1 Mayıs birlikteliği
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı her yıl olduğu gibi Narlıdere’de düzenlenen ...
 
Başkan Soyer'den işçilere 1 Mayıs ziyareti
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda ...
Karşıyaka'da 1 Mayıs coşkusu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
Çiğli’de kol kola 1 Mayıs coşkusu
Çiğli Belediyesi işçileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde, belediye ...
 
Balçovalı işçilerden 1 Mayıs halayı
Balçova Belediyesi işçileri 1 Mayıs'ı halay ve horon teperek kutladı. ...
Müziğin ustaları eserleriyle Konak’ta anıldı
Kültür merkezlerini halkın buluşma mekanları haline getiren Konak Belediyesi’nin ...
Buca’da diksiyon kurslarına yoğun ilgi
İş hayatında kendini sağlıklı ifade etmek isteyen esnaftan, öğrencilerine ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva