HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2021 Cumartesi - 12:32

Menemen seçimi sosyal medyada gündem oldu!

Menemen Belediye Başkanvekilliği Seçimi'nin tekrarlanması ile ilgili karara CHP'li siyasetçi ve belediye başkanlarından tepki geldi. " #AkpÇıkanaKadarMı" hastagi ülke genelinde trand topic oldu.

Menemen seçimi sosyal medyada gündem oldu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Valiliği, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nin verdiği karara uyarak, Menemen seçimlerinde kuranın yenilenmesine karar vermiş ve 4 Ocak tarihinde seçimin yapılması için belediyeye yazı göndermişti.

Seçime iki gün kala sosyal medyada alınan karara tepki gösterildi.  "#AkpÇıkanaKadarMı" hastagi sosyal medyada gündem olurken birçok siyasetçi ve belediye başkanı paylaşım yaptı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Beğenmedim, baştan mızıkçılığı Menemen’de! #AKPÇıkanaKadarMı" paylaşımı yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise "Menemen’de belediye başkanlığı seçimini milli iradeyle kazanamayanlar, ayak oyunları yaparak o makamı ele geçirmeye çalışıyor. Habire kura çekişi yapmak istiyor! 
#AkpÇıkanaKadarMı" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer alınan karara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Soyer açıklamasında "Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluk, zorlama #AkpÇıkanaKadarMı sürecek? Menemen'i asla yalnız bırakmayacağız. Yasal olarak Başkan Vekili seçilen Av. Deniz Karakurt'un yanındayız" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ise "Demokrasi torbaya sığmaz! Menemen torbaya sığmaz! #AKPÇIKANAKADARMI" paylaşımını yaptı.

CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik de yaptığı açıklamada, "Menemen’de başkan vekili seçiminde AKP genel başkan yardımcısının önerisi, milletvekilleri dahil AKP’li yöneticilerinin rızası ile kameralar önünde yapılan kurayı, utanmadan sıkılmadan iptal başvurusunda bulunanlara: Siz kazanana kadar mı seçim yapacağız?" dedi.

NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından, Aksoy'dan boşalan koltuk için, Menemen Meclisi'nde yer alan Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'ndan birer aday çıkmıştı.

Meclis üyelerinin katılımı ile Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde ilk 2 turda çoğunluk sağlanamazken, 3 ve 4'ncü turlarda oylamada eşitlik çıkması sonucu, seçim kuraya kalmış ve gerçekleştirilen kura sonucunda CHP Adayı Deniz Karakurt, AK Parti Adayı Aydın Pehlivan'ın da isminin bulunduğu fanustan çıkan isim olarak Menemen Belediyesi'nde yeni Başkan Vekili olmuştu.

Karakurt'un seçimi kura ile kazması sonrası, AK Parti adayı Aydın Pehlivan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'ne  giderek seçime itiraz etti. İzmir 2'nci İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi’nin iptal edilmesinin ardından, CHP Menemen'de kararın durulması yönünde dava açmış ancak mahkemeden çıkan ara karardan olumsuz cevap almıştı.

Son olarak İzmir Valiliği, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nin verdiği karara uyarak, Menemen seçimlerinde kuranın yenilenmesine karar vermişti. Valilik 4 Ocak tarihinde seçimin yapıması için belediyeye yazı göndermişti.

 
Karşıyaka'dan müjde var!
 
Transfer güncesi: Göztepe'de üç isim yolcu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 2 Ocak 2021 Cumartesi 17:53

Kim kazanmış kim kaybetmiş her şey ortadadır halk görüyor yerel seçimlerde genel merkezin torpilli adamlarını belediye başkanı atama yaptınız sonrasında defolu çıktı işte olaylar ortadadır halkın yüzde elli beş oyunu alan belediye başkanlığı heba olup gitti daha acısı bu atama meclis üyeleri sanki çok liyakata ve kıdeme sahip gibi oylamada taraf değiştirme yaparak kendi kalesine göl atıyor diğer tarafa söylenecek bir şey yok onlarınki açık kapıdan malı kaldırmak istiyor bu partiyi bu duruma sokanlar nerede görevden alınan belediye başkanı ben seçilmek ve seçim zamanı çok masraf ettiğini söyledi kimlere ne vermiş umarım hesap açık kalmaz yoksa bu tür olaylar bitmez arkası gelecektir...

Yorumu oyla      3      3  
Milli irade 2 Ocak 2021 Cumartesi 15:31

AKP çıkarsa milli irade çöpe atılmış olur. Tam tersi bir olay olsaydı, bunların hiçbiri yaşanmazdı.

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un 2020 bilançosu: 295 madalya ve 28 kupa
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, 2020’de ...
Kadın sığınma evinde kalan çocuklara tablet desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü'ne bağlı ...
Karşıyaka'nın cemevi yenileniyor
Karşıyaka Belediyesi, Alevi vatandaşların ibadet alanlarını daha konforlu ...
 
Başkan İduğ’dan Çamdibi'nde esnaf ziyareti
Pandemi’den en fazla etkilenen kesim olan esnafları ziyaret eden Bornova ...
Karabağlar’a yeni yıl armağanları
Karabağlar Belediyesi, KARBEL şirketi aracılığıyla satın aldığı ve modern ...
Karabağlar'da kıdem tazminatları için 'İller Bankası' hamlesi
Karabağlar Belediyesi, 2021 yılında emekli olacak çalışanları kıdem tazminatını ...
 
Çiğli'de 'Bekir Coşkun' ismi ölümsüzleşecek
Çiğli Belediyesi Meclisi, Ocak ayı olağan meclisinde Çiğli Belediye Başkanı ...
Karşıyaka'da iki mahallenin sınırları yeniden belirlenecek
Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde nüfusa bağlı olarak yeterli ...
Başkan Şengel: Zafer bizim oldu, zafer işçinin oldu
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yeni yıla girerken ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva