HABERLER>POLİTİKA
16 Mart 2021 Salı - 11:58

Menemen istifaları sonrası zehir zemberek sözler: Yüzde 100 ihanet!

Menemen'de yaşanan ve dün 3 istifanın geldiği 'fire' konusu hakkında açıklamalarda bulunan CHP Menemen Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Karakurt, "CHP'ye daha önce Başkan Vekilliği seçiminde ihanet edenlerin bu tarz açıklamaları tamamen gündemi saptırmak ve yapılanları örtbas etmek için yapılmış" ifadelerini kullandı. Karakurt, başkanvekilliği seçiminde üç ismin AK Parti adayına oy vermesini Genel Merkez tarafından ‘yüzde 99’ olarak belirlendiğini, borçlanma görüşmelerinde de aynı durumun yaşanmasıyla konuyu 'yüzde 100' olarak teyit ettiklerini belirtti.

Menemen istifaları sonrası zehir zemberek sözler: Yüzde 100 ihanet!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Menemen'de Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ile başlayan süreç sonrası yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Hakkında çıkan suçlamalar sonrası partisinden istifa eden ve kısa bir süre içinde de tutuklanan Serdar Aksoy sonrasında Menemen Belediyesi'nde Başkan Vekilliği seçimi tartışmalara neden olmuştu.

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında yaşanan Başkan Vekilliği krizinde ilk seçimlerde CHP'den 3 fire çıkarken kuraya giden seçimlerde fanustan çıkan isim Millet İttifakı adayı olmuştu. Yaşanan kura çekimi sonrası kuranın yapılışına Cumhur İttifakı'ndan itiraz gelirken, gerçekleştirilen kura mahkeme kararı ile iptal edildi. Mahkemenin iptal kararını açıklamasından önce Menemen'de yeniden Başkan Vekilliği seçimi gerçekleştirilirken, gerçekleştirilen kuradan çıkan isim Cumhur İttifakı adayı olmuştu.

Yaşanan gelişmeler sonrası ise Cumhuriyet Halk Partisi'nde '3 fire' tartışmaları yaşanmıştı. Süreç başında 1 CHP'li Meclis Üyesi istifa ederken, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ilçe belediye meclisinde ise CHP içinde yeni bir 'fire' tartışması daha çıkmıştı.

ÖNCE DİSİPLİN, SONRA İSTİFA
Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın 65 milyon lira borçlanma yetkisi talebi Meclise sunulurken, yetki talebi Cumhur İttifakı Üyeleri ve 3 CHP'li ismin oyları ile kabul edilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi'nde 3 ismin grup kararına aykırı oy kullanması sonrası ise parti içinde eleştiriler üst seviyeye çıkarken, Menemen Belediyesi Meclis Üyeleri Hasan Ünal, Rasim Yigit Özge,  Ali Aydın disipline sevk edilmişti. 15 Mart günü disiplin sürecinin tamamlanmasını beklemeden partiden istifa ettiklerini açıklayan Meclis Üyeleri, yayımladıkları istifa metni ile çok sert açıklamalarda bulunmuştu.

MECLİSTE ÇOĞUNLUK GİTTİ
Üç ismin istifası sonrası ise 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimlerde Menemen Belediyesi'nin yönetimini kazanan ve sonrasında kura sonucu yönetimi kaptıran Cumhuriyet Halk Partisi, Meclis'te bulunan çoğunluğunu da kaybetmiş oldu.

Yaşanan gelişmeler üzerine gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Karakurt, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GENEL MERKEZ YÜZDE 99 TESPİT ETMİŞTİ, BORÇLANMADA HER ŞEY ORTAYA ÇIKTI
CHP Menemen Belediyesi'nde 3 Meclis Üyesi'nin istifasını değerlendiren Deniz Karakurt, "Burada iki konu var aslında. Aynı arkadaşlarımız Başkan Vekilliği seçim gününde de aleyhimize oy kullanmıştı. Bunun ilk tespitini Genel Merkez yapmıştı ama yüzde 99'luk bir tespitti. Bu 3 isim için borçlanma yetkisinde ne yapacaklarını  görmek istediler işlem yapmadan önce. Şu an yüzde 100'lük tespit yapılmış oldu bu olayın ilk boyutu.  Bir diğeri de borçlanmaya ilişkin yetkiler yasaya aykırı bir durum. Bunun yasaya aykırı olmasına rağmen AK Parti yani Cumhur İttifakı ile ortak bir hareketle verilmiş bir karar var. Sonuç olarak ortada bir grup kararı vardı ve grup kararında bu oylamada kullanılacak oyun gerekçeleri de belliydi. Buna rağmen böyle bir hareket ettiler. Ayrıca o Meclis'te sadece borçlanmada değil, farklı bir madde de ortak karara aykırı bir oy kullanımı oldu. Eleştirilerin hiçbir altyapısı yok. Sonuç olarak CHP'ye daha önce Başkan Vekilliği seçiminde ihanet edenlerin bu tarz açıklamaları tamamen gündemi saptırmak ve yapılanları örtbas etmek için yapılmış" dedi.

CHP'Lİ OLARAK BUNA GÖZ YUMMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL
İstifa eden isimlerin kendisi hakkında ortaya attığı “daha önce grup kararına aykırı davranmıştı” açıklamalarına değinen Karakurt, "Ben isim olarak arkadaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partili olduklarına inanmıyorum. Benim faaliyet raporuna hayır dediğim noktada haklı olduğumun sonuçları ortaya çıktı.  Aslında orada yapılması gereken diğer arkadaşlarımızın da faaliyet raporlarına hayır demesi gerekiyordu.  Çünkü ortada ne olursa olsun yaşadığı bir işlem vardı. Cumhuriyet Halk Partili olarak buna göz yummamız mümkün değildi.  Bu konuda benim ile ilgili herhangi bir şikayet olmadı. Benim hakkımda da şikâyet olsaydı benim hakkımda bir disiplin süreci işletilirdi ve ona göre karar verilir ya da verilmezdi. Biz bu konuda ceza alabilir ya da aklanabilirdik ancak zaten bunları göze alarak bu kararı verdik. Amacımız CHP'yi korumaktı. Yani aslında niyet çok önemliydi" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLANACAK OLMASINI ÖNGÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL
Sözlerine Aksoy döneminde faaliyet raporuna neden ret oyu verdiğini söyleyen Karakurt, "Cumhuriyet Halk Partili olmadıkları… Özellikle öyle cümleler kullanılmış ki sanki başkanın gitmesi için gerekli zemin hazırlanmış gibi…  Türkiye'de hiçbir belediye başkanı bu suçlama ile tutuklanmıyor. Yolsuzluk yapılan dosyalar var, hatta yakın dönemde yaşadık mental yorgunluk dendi, görev değişikliği dendi… Tutuksuz yargılanan belediye başkanları var. Belediye başkanının tutuklanacak olmasını öngörmek mümkün değil. Zaten savcılıktaki bu konuyla ilgili dosyalar bizim elimizde de yoktu.  Biz sadece bununla ilgili duyumlarımızı ilettik ve itirazlarımızı gerçekleştirdik. Parti organlarına bunu ilettik ve parti organlarımızı da bizi haklı buldular ve müfettiş gönderdiler. Biz o dönemde haksız olsaydık parti bu incelemeyi yapmazdı. Biz yasal süreci aslında başlatıp yargının önünü açmış olduk. Hukukun gereği buydu. Borçlanma yetkisinde de, bu yetki yasaya aykırı. Ben Serdar başkan döneminde de faaliyet raporunu yasaya aykırı olduğu için hayır demiştim. Yasaya aykırı olan bir şey için oy kullanmayan birini disipline sevk edemezsiniz. Yani benim durumum çok farklı. Yasaya aykırı olduğu için hayır demiştim ben. Ancak burada yasaya aykırı olan durum, Cumhur İttifakı ile bir olup kabul oyu veriliyor. Başkan Vekilliği döneminde de arkadaşlarımızın gerçek tavrı da ortaya çıkmıştı" ifadelerini kullandı.

AZINLIKTA KALSAK DA GERÇEK  CHP'LİLER OLARAK NİTELİKLİ BİR ÇOĞUNLUK İLE KALDIK
Menemen Belediyesi'nde Meclis Üyeleri sayısında azınlığa düşmelerini de değerlendiren Karakurt, "Olanlar bizim için çok üzücü fakat nitelikli çoğunluk önemlidir. Biz azınlıkta kalsak da gerçek  CHP'liler olarak nitelikli bir çoğunluk ile kaldık. Sonuna kadar mücadelemizi de sürdüreceğiz. Zaten Başkan Vekilliği seçimlerin hukuksuz olarak gerçekleştirildiğini bütün Menemen halkı biliyor. Üç sene sonra eğer bu dönem içinde yargı bizim lehimize karar vermediği ya da farklı bir gelişme olduğu takdirde, yeniden seçim olacak.  Halk her iki durumu da değerlendirecektir. Hem hukuksuz olarak bizden alınan, gasp edilen oylarımızı da değerlendirecektir, hem de biz içimizde yaşadığımız bu 'aklanmayı' da halk değerlendirecektir. Cumhuriyet Halk Partili olarak bizler hiçbir partinin yapamadığı bir şekilde  mücadele ettik. Kendi belediye başkanımıza karşı bir mücadele verdik ve yanlış yapan insanları kendi aramızdan ayırma  yoluna gittik. Bir tane belediye kaybetmemiz  hiç önemli değil, onu tekrar alırsınız. Ancak biz bile bile yapılana göz yumsaydık asıl o zaman kendi partimize ihanet ederdik. Biz göm yummadık ve bunun içinde azınlığa düştük. Bu hiç önemli değil. Bir tane belediye eksik olur,  fakat CHP'nin ilkeleri burada devam eder ve bir sonrası dönem yeniden seçim alınır" dedi.

MENEMEN BELEDİYESİ'NİN KASASINDA YETERLİ GELİR VARDIR
Menemen Belediyesi'nde gerçekleşen haciz ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karakurt, konu hakkında siyaset yapılmaması gerektiğini vurguladı. Karakurt, "Belediyenin borçlu olduğu bilinerek alındı. Bizim dönemimizde de hacizler vardı. Bu borç ödemelerine ilişkin gerekli  incelemeler ve hassasiyet gösterilirse, maliyete uygun bir planlama bütçede yapılırsa borçlar ödenemeyecek durumda değil. Menemen Belediyesi'nin kasasında aslında yeterli gelir vardır. Eğer  bu icra dosyalarına ilişkin gerekli hassasiyet gösterilip avukat arkadaşlara gerekli ödeme planı çıkarılsaydı  bu hacizler gerçekleşmezdi. Oradan kaldırılan televizyon ve koltuk  2 milyonluk borcu karşılanmaz. Bunlar bazen avukatların zorlama amacı ile yaptığı hacizlerdir,  psikolojik baskı yapmak için yapılır. Bunun önüne geçmek Başkan Vekili'nin elindeydi. Avukatları çağırıp bir ödeme planı yapılıp bu hacizler gerçekleşmez ve hiç bu konuda gündeme gelmezdi, böyle bir konu üzerinden de siyaset yapmanın bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

 
Fransa'da yeni mutant: PCR testinde çıkmıyor!
 
'Dünya çocukları da benzer süreçlerden geçiyor'
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menemenli 16 Mart 2021 Salı 23:01

Belediye başkanlığı döneminde serdar,ın yaptıklarını hiçli görmediniz duymadınız sesini çıkarmadınız top yekün suçlusunuz şimdi hiç feryat figan etmeyin buna hiç hakkınız yok çünkü serdar aleni bi şekilde etrafındaki yalakalarla Menemenli olan herkezin hakkını yürüken aklınız nerdeydi

Yorumu oyla      4      3  
Partili 16 Mart 2021 Salı 21:22

Bu meclis üyeleri ön seçim olmadan genel merkez atamaları ile geldi bunlara kefilim diyen genel başkan yardımcısı nerede?

Yorumu oyla      4      3  
DELEGE 16 Mart 2021 Salı 18:27

deniz hanım siz ne zaman chp li oldunuz

Yorumu oyla      5      3  
Poyraz 16 Mart 2021 Salı 16:22

Izmir rumuzlu yorumcu Torbalı, Selçuk, Ödemiş, Kemalpaşa ve Menderes'te AKP li belediyeler çok iyi icraat yaptı ise niçin seçimlerde kaybettiler.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 16 Mart 2021 Salı 16:19

Bu kişileri kim meclis üyesi adayı yaptı ise partiden ihraç edilsin.

Yorumu oyla      3      3  
özmenemenli 16 Mart 2021 Salı 14:50

deniz hanım işin başından beri asıl siz sorunsunuz şimdi kimseye laf söyleme hakkın yok geçmiş olsun gitti belediyemiz.Ah tahir şahin ah mumla aranıyorsun

Yorumu oyla      14      8  
xxx 16 Mart 2021 Salı 14:14

Bu kişiler net hedef gösteriliyor. Belli kafa artık her yerde. Düz muhalefet yapılacak kafası icraatın önüne geçmemeli. Tüm meclisler ve tüm partileri kastetiyorum.

Yorumu oyla      7      6  
Mustafa CAN 16 Mart 2021 Salı 13:42

Bu Sayın arkadaşları belediye meclis üyesi olması için vesile olan parti büyükleri nerede. Siyasi ideoloji bilincinden yoksun sağa sola yalpa yapan kişileri meclislere seçtirirsen olacağı bu. CHP'yi bu duruma düşürenlere yazıklar olsun.

Yorumu oyla      20      3  
İzmir... 16 Mart 2021 Salı 13:39

Menemen'i Chp den tamamen kurtarmak lazım ; menemen halkının geleceği için...İnsanlar hizmet bekliyor,sizin ego ve takıntılarınızla uğraşacak halleri yok..Siyasetinde cılkını çıkardınız !!

Yorumu oyla      14      8  
16 Mart 2021 Salı 13:06

Deniz hanım, oylamayı protesto ederek sizin yüzünüzden belediyeyi kaybetmek ne peki?

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlik Kolları Genel Merkezi'ne İzmir'den 3 isim!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ...
Mahalle ortasındaki dev trafoya Serter müdahalesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bayraklı ...
Türkiye'den Yunanistan, AB ve İsrail'e nota
Türkiye, Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığını ilgilendiren konulardaki çalışmalarda ...
 
AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'yol' eleştirisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kılıçdaroğlu’nun ...
'Mevcut uygulama bir süre devam edecek'
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı 3 saat sürdü. Toplantının ardından ...
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığına, Eyyüp Kadir İnan seçildi
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığına Eyyüp Kadir İnan seçildi.
 
İYİ Parti İzmir’den ‘Andımız’ tepkisi
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı parti binasının ön cephesine “Öğrenci Andı”nın ...
Erdoğan: İzmir 2023'te gümbür gümbür gelecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinde İzmir için iddialı olduğunu açıkladı.
MHP İzmir’den ‘Atatürk Müzesi Projesi’ için öneri
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Tunç Soyer’i ve icraatlarını her yönüyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva