HABERLER>GÜNCEL
19 Nisan 2022 Salı - 11:36

Menemen dolmuşuna yüzde 50 zam!

Menemen Minibüsçüler Odası ile Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yaptığı fiyat tarifesi, bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfü Çenber, “Araçlarımızın yarısı, pahalı mazot nedeniyle zarar ettiğinden çalışmıyor. Biz de istemezdik ama zam yapmaya mecbur kaldık” dedi

Menemen dolmuşuna yüzde 50 zam!

EGEDESONSÖZ – İzmir metropolden sonra Menemen minibüslerinin yolcu taşıma tarifesine de zam yapıldı. Yüzde 50’yi bulan zamlı tarife, bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Menemen Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çenber, Menemen ile İzmir Garajı arası yolcu taşıma ücretinin 22 lira olduğunu açıkladı.

İNDİ-BİNDİ 7,5 LİRA OLDU, AMA 7 LİRA OLARAK UYGULANACAK
Menemen Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çenber, artan akaryakıt ve yedek parça maliyetleri yüzünden Menemen-İzmir hattında çalışan minibüslerin yarısının kontak açmadığını söyledi. Zam yapmaya mecbur kaldıklarını anlatan Başkan Çenber, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Zam, çok istediğimiz bir şey değildi fakat mecbur kaldık. Mazot fiyatı artık dayanılır olmaktan çıktı. Çoğu arabamız çalışmıyor, yüzde 50’si yollarda. Bu zammı  yaptık ama insanlar, o yol paralarını nasıl ödeyecek, onu da düşünüyoruz. Bizim için zor bir karardı. Yolcu sayısının azalacağını biliyoruz. Menemen ile İzmir Garaj arası oldu 22 lira. Bir vatandaş İzmir’de çalışıyorsa, bir ay git-gel, 1000 lirayı geçecek. İndi bindi 5 liraydı, 7,5 lira yaptık ama 7 lira uygulayacağız. Esnafı da düşünmek zorundayız. Esnaf da mağdur. Her şey olmuş ateş pahası. Bu zamdan hiç memnun değiliz ama mecburduk bunu yapmaya.”

İZTAŞIT OLUNCAYA KADAR BU TARİFEYİ KULLANACAĞIZ
Menemen Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çenber, odalar ve Büyükşehir ile İZTAŞIT uygulaması üzerinde çalışmalar yapıldığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zam kararını, Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası ile ortak karar aldık. Kooperatifle ortak karar aldık. Zaten kısa bir zaman içerisinde İZTAŞIT uygulamasına geçeceğiz.  İZTAŞIT oluncaya kadar bu zammı uygulayacağız. Zam kararımızın vatandaş açısından çok doğru bir karar olmadığını biliyoruz ancak bizi anlamalarını istiyoruz. Vatandaş bizi arıyor, neden bu kadar çok zam yaptınız diye sitem ediyor. Haklılar. Ama vatandaş, mazotun 6 liradan 23 liraya çıktığını, 300 liralık bir yedek parçanın bugün 3 bin lira olduğunu bilmiyor.Vatandaş kendince haklı, ama biz de kendimizce haklıyız.”

 
9 yıl soluk borusunda mum tutacağı ile yaşadı
 
Büfeye jandarma baskını: Kumar makinesine el kondu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eşitlikçi toplu ulaşım , eşitlikçi kamu hizmeti 19 Nisan 2022 Salı 13:25

Mememen - İzmir otogar güzergahı - 800 nolu hat ( Eshot ) Menemen - Bornova metro 6,50.-TL. Bornova Metro - Otogar ( dolmuş diyelim ) 7,50.- TL. toplam 14,00.-TL. 22,00 - 14= 8 TL. Fark . Diyelim ki İzmir BB ait toplu ulaşım ( zaman kayıplı olsun) aktarmalı 6,50+ 1,20 + 90 = 8,60.-TL. Fark 13,40.-TL. İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) Menemen ilçesinde uygulamaya geçtiğinde , İzmir BB’si Menemen ilçesindeki ( çevre ilçe ) toplu ulaşım hizmetinden ( 800 nolu ve şu an merkez ilçelerdeki gibi 120 dk. aktarma hakkı uygulanan ESHOT otobüs hattı ) çekileceğine göre ( Seferihisar ve Kiraz ilçelerinde İZTAŞIT uygulaması başladı ve bu ilçelerde ESHOT hizmetten çekildiği için ) toplu ulaşım harcamasında Menemen ilçe halkının ne kadar tasarruf yapacağını şimdiden hesaplamaya başlayın . ( Neymiş halk taşıt uygulamasında İzmirli şu kadar tasarruf yapmış , şu kadar parası cebinde kalmış . İzmir BB olarak 120 dk. Aktarma hakkı vermediğiniz İzmir çevre ilçe halkının cebinden , merkez ilçelere göre fazladan ne kadar ulaşım harcaması yaptığını da hesaplayıp haber yaptırıyor musunuz ? ) İzmir BB’nin adil ve eşit hizmet vermesi için ; İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde de , 136 km lik İZBAN hattındaki gibi uygulama neden yapılmaz ? Yada İZBAN ‘da da aktarma hakkı neden iptal edilmez ? Amerika kıtasını yeniden keşfetmeye gerek yok . “ Eşit yurttaşlık mümkün “ müş . “ Yüzde yüz eşit hizmet “ miş .- “ Hak , hukuk , adalet” miş . İzmir BB’nin toplu ulaşım uygulamasında hak nerede , adalet nerede ? İzmir toplu ulaşımında ayrımcılık yapılmadan herkese gittiği kadar ödetilirse sorun kalmaz . İzmir merkez ilçelerinde birileri ( tam ) 120 dk. süresince 8,60.- TL. ulaşım ücreti ödeyecek . İzmir çevre ilçelerinde toplu ulaşımı kullanan vatandaş süre tanımlaması olmadan dolmuşa biner gibi indi bindi (aktarma hakkı olmadığından tam sa tam, 60 yaş ise 60 yaş ) ulaşım ücreti ödeyecek . Sonra diyeceksiniz ki “ eşit yurttaşlık mümkün “ - “ Yüzde yüz eşit hizmet “ - “ Hak, hukuk , adalet “ Mesele para meselesi değil , mesele kamu hizmetinde hak meselesi adalet meselesi .

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 yıl soluk borusunda mum tutacağı ile yaşadı
İzmir'de nefes darlığı şikayetiyle hastaneye giden genç kadın, 9 yıl önce ...
Liselilerden iyilik zinciri!
İzmir Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, iyilik ...
Sahte para operasyonu: 2 gözaltı
Mersin'in Silifke ilçesinde, sahte 13 bin 800 lira ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
 
İzmir'deki utanca 20 yıl ceza! Oyuncak bebek detayı...
İzmir'in Konak ilçesinde o dönem 16 yaşında olan işitme ve İ.U. (18) adlı ...
Telefon incelemesi tamamlandı... Hem satılmış hem de istismara uğramış!
İzmir’de bir çukurda elleri bağlı şekilde ölü bulunan Eymen bebeğin istismara ...
Eren Abluka-2 Operasyonu başladı
Hakkari’de 654 personelin katılımıyla Eren Abluka-2 Şehit Uzman Jandarma ...
 
DEPARK'ın yeni binası yarışmayla belirlenecek
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye’nin İlk Sağlık İhtisas Teknoparkı ...
Tereyağ aldıklarını sandılar... Dolandırıcılığın böylesi!
Kocaeli'nin Derince ilçesinde kapılarına gelen yaşlı kadından tereyağı ...
Meteorolojiden 43 il için 'toz' uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporunda 43 il için sarı ve turuncu kodlu ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva